Бамбусова тапета за сликање: савјети и трикови

Данас се бамбусова тапета сматра врло популарном, јер се савршено уклапа у унутрашњост готово сваког простора. Израђени су од еколошки прихватљивих материјала, имају двоструки слој, што их чини густим и отпорним на механичке утицаје. Флизелиновие тапете за сликање омогућавају промену дизајна тапета до 7 пута. У том случају изглед и структура тапета не трпе. За бојење позадине потребно је одабрати одговарајућу боју, која ће пружити добру и лијепу покривеност.

Бамбусове тапете за сликање: карактеристике

Основа флизелиних тапета су целулозна влакна. Они су безопасни за људско здравље. Влакна су испреплетена тако да пружају густу и поуздану структуру таписерија.

Због својих квалитета, бамбусова тапета је свестрани премаз који површини даје не само поуздану превлаку која скрива све недостатке и недостатке зидова. Они вам омогућавају да експериментишете са декорима зидова сликањем.

С помосьу флизелинових обои можно скривать неагое разрешениа стен

Пре фарбања важно је упознати се са карактеристикама тапета, које имају велики утицај на квалитет површинске обраде.

 • Састављен од еколошки прихватљивих материјала. Ова основа вам омогућава да извршите било коју слику на платну.
 • Позадине могу бити осликане много пута,употребом боје на бази воде.
 • Отпоран на воду, не деформисан, не губи квалитет изгледа.
 • Структура тапета пролази кроз ваздух који обезбеђује приступ кисеонику зидовима.
 • Тапете су отпорне на ватру.

Захваљујући својим разноврсним квалитетима, тапета је идеална за вишеструке боје са специјализованим материјалима.

Могу ли да сликам бамбусове тапете

Постоји посебна врста флизелин тапете која је намијењена сликању. Обично су представљене у светлим монохроматским нијансама.

Позадине у боји бамбуса и површина винил тапета су такође погодне за сликање. Да би био високог квалитета, потребно је изабрати одговарајуће боје, које ће осигурати равномјерну покривеност тапета.

Постоји посебна врста тапета које се могу обојити у било којој боји

Прије бојења тапета важно је упознати се с неким нијансама које могу утјецати на успјех третмана.

Савети за бојење тапета

 • Важно је пажљиво обавити обраду зидова: очистити их, изравнати, уклонити недостатке.
 • За прераду је потребно користити специјализовано љепило, намијењено за лијепљење флизелина.
 • Боја мора бити доброг квалитета само од провереног произвођача.
 • Пре фарбања целе површине, потребно је урадити пробну слику на посебном комаду тапета.

Флусх тапете могу бити осликане. То вам омогућава да промените боју и декор унутрашњости чим стараобрада је престала да задовољи око.

Смоотх бамбоо валлпапер фор паинтинг

Међу врстама тапета из флизелина под мрљом истакнута је глатка тапета, која ће помоћи у поравнању зидова, како би их се спријечило од пукотина и неправилности.

Глатке позадине - то је чак и платно у којем нема слоја пјене винила. Њихова густина може варирати. Густа позадина се користи за покривање оштећених површина.

Препоручује се дизајнерима да одаберу глатке бамбусове тапете за бојење, јер су еколошки прихватљиве и сигурне за здравље

Глатке тапете могу се састојати од модифицираних и немодифицираних влакана, залијепљене или лијепљене.

Предности глатке тапете за сликање:

 • Да ли је човек безбедан за здравље?
 • Не допустите да се заврши кит.
 • Боја на површини тапета глатко и равномерно пада.
 • Не седите и не деформишите се након сушења боје.

Глатке позадине чине површину глатком и глатком, што штеди вријеме на китовима зидова. Спречавају појаву и ширење пукотина.

Бојење флизелинових тапета: упутства за акцију

Бојење флизелинових тапета претпоставља да је површина зидова већ залепљена. Али прије него што се залијепе тапете важно је квалитетно обавити припремне радове, јер квалитет боје у великој мјери овиси о пажљиво изведеној површинској обради.

Потребно је знати да се боја може наносити само на суху, глатку и чисту површину. Иначе постоји вјероватноћа пуцања боје, деформацијеповршине.

Пре фарбања тапета морате припремити све потребне материјале за рад

Бојење се врши помоћу специјалних алата. То може бити пенаста гума или ваљци са дугим влакнима.

Корак по корак:

 1. Сипајте боју у посебну посуду.
 2. Котрљати ваљак тако да га боја добро капље.
 3. Притисните ваљком преко вишка боје.
 4. Обојите зидове усправним покретима све док облога није једнака.
 5. Штапићи су обојени четкама.

Ако се током процеса бојења на површини појаве мехурићи, треба их одмах уклонити пункцијама. То ће осигурати равномјерно наношење боје.

Паинт фор флизелиновие валлпапер фор паинтинг

Боју за тапете од флизелина треба пажљиво одабрати. Квалитет боје зависи од трајности премаза, његовог изгледа, глаткоће површине, осветљености боје.

Тапете су осликане на бази воде. То могу бити акрилне боје које не садрже раствараче или боје на бази воде. Материјали су потпуно сигурни за особу.

Користећи узорком ваљак за вријеме сликања, можете направити лијепе и оригиналне узорке на позадинама

Да би се видело да ли одабрана боја боје изгледа као тапета, потребно је тестирати на малој површини површине.

 • водена емулзија;
 • акрил;
 • Латексна дисперзија.

ПослеСликање је потребно сликати што је прије могуће. Неке врсте боја, као што је латекс, имају способност да се суше неколико сати.

Бамбусове тапете за сликарство: потрошачка сведочанства

Популарност флизелинских премаза међу потрошачима може се објаснити квалитетом материјала од којих су направљени, њиховим еколошким, лепим изгледом и економичношћу.

Многи корисници тврде да је цијена флизелинских платна превелика. Ако узмемо у обзир чињеницу да тапете могу бити осликане до 7 пута, онда се њихова цијена може назвати сасвим демократском. Уосталом, уз њихову помоћ лако можете уштедети на накнадним поправцима.

Многи преферирају бамбусове тапете, јер их одликује одличан квалитет и практичност.

Проучавајући рецензије корисника, важно је да останете у глави. На крају крајева, искуство сваког од њих зависи од различитих фактора: квалитета материјала, површина и саме поправке. Које боје изабрати најбоље, свако одлучује за себе.

 • Позадине су лако сликати властитим рукама.
 • Можете одабрати одговарајућу опцију са великим избором боја и тапета.
 • Тапете и боје не штете здрављу.
 • Исплативост. Нове поправке се могу обавити брзо, уз минималне трошкове.

Рецензије о флизелиновим позадинама за сликање корисника остављају само најузбудљивије. Једини услов за квалитетно облагање тапета је темељно изведенприпрема површине и избор одговарајућих материјала. Да бисте то учинили, приликом куповине важно је обратити пажњу на сертификате квалитета.

Да ли је могуће лепљење бамбусових тапета на водене боје

Врло често се потрошачи питају да ли је могуће ставити флизелин на боју на бази воде. Одговором се можете обратити специјалистима који у свим ситуацијама саветују да пажљиво припремите површину за нови третман.

Пре фарбања тапета на воденој боји, морате пажљиво припремити површину зидова

.

Постоје случајеви када се површина не може припремити. Тапете за боје на воденој бази могу се лијепити само под једним увјетом - ако се за обраду најквалитетније боје, која је задржала свој изглед, нема пукотина, чврсто држи на површини.

У сваком случају, приликом полагања тапета на бази воде, то је немогуће урадити без прајмера. Боље је неколико пута прекрити зидове - заштитити и ојачати њихову површину.

Типс фор стицкинг флизелин валлпаперс:

 • Изведите прелиминарни слој површине премазаном бојом.
 • Проверите поузданост боје која се лепи за зид помоћу лепљеног папира. Треба је залијепити за зид, одрезати у оштром покрету, без чекања сушења. Ако се боја не повуче, можете попунити тапете.
 • Залепите платно од првог пута.

Бамбусове тапете најбоље је ставити на површину водене емулзије. То је због њихове густине. Брзо сушење спречава упијање боје изаостаје јој од зида.

Бамбусова тапета за сликање (видео)

Бамбусова тапета за сликање - поуздана и лепа верзија декорације украсних зидова. Позадине су израђене од висококвалитетних материјала. Њихова густа структура и вишеслојни слојеви омогућавају да површина зида буде савршена за даљу обраду. Широк избор боја омогућава вам да експериментишете са стиловима у ентеријеру, као и да уштедите на будућим поправкама, јер бамбусове тапете могу бити обојане до 7 пута. Успех поправке као целине зависи од квалитета материјала и површинске обраде.

Бамбусове тапете у ентеријеру (фото)
)