Балконска пластична врата: самоподешавајућа

Гарантни рок још није истекао, компанија која га је инсталирала елиминисала је кварове на балконским вратима. Али ако након истека наведеног рока буде потребно подесити врата, све проблеме ће ријешити купац, као иу случају подешавања пластичног прозора. Позивање стручњака је скупо, па је препоручљиво да знате како да сами решите проблем.

контролне карактеристике

Након уградње нових пластичних врата стручњаци обављају његово прилагођавање. Дуго времена све ради без икаквих притужби. Али временом, густина сусједног споја се смањује и кроз микроскопске пукотине у просторији почиње да се хлади. Ако не обратите пажњу на то, неугодност ће почети затварањем и отварањем балконских врата. Најбоље је да први знакови проблема одмах позову специјалиста или да подеси густину самога стезања.

Подешавање пластичних балконских врата је једноставна ствар. Да бисте започели, покрените мали експеримент:

 1. Узмите комад обичног папира или малу новчаницу и ставите је на оквир отворених врата.
 2. Затворите врата чврсто.
 3. Покушајте извадити лист.

Ако се папир може лако извадити, онда је густина компресије врло слаба. Ова провјера се мора обавити на ободу врата. Слабости треба одмах означити оловком.

Ако мислите да је крило врата излизано у односу на кутију, потврдите своју сумњу. Затворено чврстоврата и заокружите његове границе једноставном оловком равно на оквир. Затим отворите врата и провјерите равноправност на нивоу линије. Можете измерити ширину извучене траке (идеална величина од 7 до 9 мм). Ако је крило врата јако притиснуто, то ће бити видљиво чак и без нивоа. Ако је ширина трака мала са стране шарки и велика је на страни дршке, онда су врата оштро сужена и неисправна. У овом случају, регулишите нешто бесмислено.

неопходни алати

За разлику од дрвених производа, пластична врата се увек могу подесити ако је потребно.У ту сврху припремите следеће алате:

 • сет хек кључа;
 • конвенционални одвијачи;
 • рулет или владар;
 • специјалне пластичне заптивке;
 • летећи морнари.

Контрола балконских врата: редослед акција

За почетак, прегледајте врата и визуелно проверите стање заптивне гуме и затварача. Отворите и затворите неколико пута, проверите да ли је ручка потпуно обрнута, или је потребан напор да отворите врата. Ако се гумени заптивач деформира или растеже, треба га замијенити.

 1. Ако наиђете на потешкоће при отварању и затварању, потребно је подесити ход крпе за врата. Врата се отварају широко, одвијају шестерокутни (три) вијак који држи бијелу облогу.Врата се затварају, а затим уклањају декоративне поклопце. Иза њих су дуги хоризонтални вијци за подешавање. Стандардно крило врата има три таква вијка. Лако подешавају крпу на вратимахоризонтално.
 2. У случају да морате да померате крило врата хоризонтално на било коју страну, одмах ћете морати да подесите три шарке. Ако су врата насупрот доње ивице спуштена, само два доња шарка су затегнута (врх се не додирује).
 3. Ако крило врата није правилно постављено вертикално, потребно је заврнути завртње на дну сваке петље са шестоугаоником (пет).
 4. Одговарајуће траке можете подесити испод и изнад помоћу обичног равног одвијача и шестерокута (2,5 мм). За подешавање главне шипке, потребан је крижни одвијач.
 5. У случају да инспекција открије деформацију гуме заптивача, биће потребно подесити доње или горње шарке, зависно од локације удубљења. Ако завртите завртањ у смеру супротном од смера кретања казаљке на сату, врата ће се подићи, низ стрелицу за сат.

Редослед подешавања густине уређаја за стезање у много чему зависи од саме конструкције балконских врата. Ако густина стезања одговара одговарајућој врпци на профилу, у овом случају можете урадити шестерокут који ћете морати ротирати за 180 степени. Ако се пинови поклапају, само ће лопатица спасити ситуацију. Да бисте осигурали максимално стезање, потребно је да поставите затик окомито на сам профил. Ако вам то не помогне, морате повући врата. Морате уклонити шиндре, а затим ставити специјалне јастучиће на профил испод профила.

Ако су врата тешка, препоручљиво је да их инсталиратекомпензатор прогиба. У супротном, затварач се може покварити под тежином сопствене тежине.

подешавање дугмета

У случају да се квака на вратима олабави, окрените пластични чеп око базе на 90 степени. Иза поклопца су вијци који морају бити пажљиво затегнути. Ако то не помогне, постоји шанса да је дошло до пукотине у кућишту кваке. Један излаз из ове ситуације је замена оловке.

Лако је прилагодити пластична балконска врата. Главна ствар је да имате алате на дохват руке и да разумете шта тачно треба да се регулише.

Како подесити пластична балконска врата: видео