Балконска декорација

Остакљивање балкона властитим рукама може уштедјети велику количину. С обзиром да је површина балкона мала и да нема пуно посла, тешко је наћи стручњака који би радо пристао на такав посао. Важна је и вањска обрада балкона, јер овај елемент зграде треба бити добро заштићен од штетних утјецаја временских прилика. Спољна декорација краси и фасаду зграде. Постоји много опција за оутсоурцинг и унутра, тако да постоји нешто за изабрати.

опције обраде

Зашто вам је уопште потребна унутрашња облога балкона? Прво, повећава функционалност балкона, јер је у процесу обраде могуће рационалније и практично опремити простор. Ово посебно важи за Хрушчова. Друго, то даје могућност да се уштеди топлота, док хладноћа не може лако да продре у просторију кроз загрејани балкон. Треће, унутрашњост балкона изгледа много атрактивније него без ње.

Постоје следеће опције обраде:

 • дрвене облоге;
 • СОП или МДФ;
 • суви зид;
 • сидинг;
 • ПВЦ панели.

Како би се осигурала увијек угодна температура на балкону, пожељно је загријати је. Све то можете урадити својим рукама, корак по корак инструкције вам дају могућност да све радите исправно иу складу са правилима.

ПВЦ панели

Пластичне облоге су брзе, једноставне и јефтине. ПВЦ панели имају следеће позитивне особине:

 • разне нијансе и текстуре, што омогућава да се уреди балкон у складу савластите преференције и укуси;
 • отпорност на влагу, кондензацију, калуп и трулеж;
 • имунитет на ултраљубичасте зраке, тако да не изгарају и не губе своју изворну боју;
 • демократска вриједност;
 • једноставност и једноставност инсталације;
 • лакоћа бриге.

Пластичне плоче се монтирају на дрвену летву, тако да је потребно узети у обзир. Сачувајте драгоцене центиметре неће радити.

Редослед акција:

 1. Подешавање шипки за четкање. Правац шипки је одређен предвиђеним положајем панела. Ако је материјал монтиран вертикално, онда би шипке требало да буду паралелне хоризонту. Ако су панели хоризонтални, шипке треба да буду вертикалне. За причвршћивање шипки потребан је корак од 50 цм, а решетка мора бити равномерна, тако да је потребно проверити помоћу нивоа. Ако требате да прилагодите локацију барова негде, за то можете користити комаде шперплоче.
 2. Сљедећа фаза је постављање комуникација (ако је потребно). Ако то није потребно, можете одмах почети са уградњом изолационог слоја. Најбољи од овог задатка су бакарна пена или минерална вуна.
 3. Затим можете започети инсталацију панела. Рад почиње из угла. Први елемент је фиксиран малим ексерима директно на решетку. С друге стране, фиксација се врши уз помоћ једрилице. Затим се у жлијебу сваког панела постави шиљак док се не обради цијели зид. Сви зидови пролазе.
 4. Последња фаза -уградња селективних елемената и украсних трака.

Технологија постављања споредног колосека је у великој мери слична инсталацији ПВЦ панела. Видео:

дрвена облога

Ако је балкон изолован, а ризик од наглих промена температуре минималан, може се носити са дрвеним шибом. Дрво је природни и еколошки прихватљив материјал, стога га многи преферирају, чак и ако не узмемо у обзир чињеницу да је дрво подложно влази, температурним колебањима и различитим биолошким факторима.

Инсталација се врши истим алгоритмом као у претходном случају. Али тканина је фиксирана од стране глинара. Одмах након уградње облоге потребно је обрадити посебне импрегнације које га чине отпорнијим на труљење и сагоревање. Након сушења импрегнирани материјал прекривен је лаком или бојом.

Гипсане плоче и ОСБ

Облагање балкона сухозидом врши се на уобичајен начин. Прво, потребно је уградити металну летву, која се затим причврсти вијцима помоћу гипсаног картона. У овом случају, глава самонарезног навоја мора бити затегнута сувим зидом. Да бисте прикрили тегле, користите специјалну траку. Потом се цела површина наслага танким слојем, полирана и прекривена бојом.

Иста шема се користи за инсталацију СДП-а. Али ове плоче изгледају прилично декоративно, тако да се могу једноставно лакирати. Јефтине празнине се могу сакрити помоћу селективних елемената.

Гипсана плоча се такође сматра једним од најбољих материјала задизајн и поравнање плафона. Али пластична или дрвена облога је такође добра.

Ако не знате како да уредите сопствене балконе, можете погледати третман, занимљиве идеје, фотографије како бисте добили идеје и инспирацију за рад.