Аутономна канализација у приватној кући

Развој технологије градње није успостављен, а ако је било тешко створити угодан живот у приватној кући прије, сада сватко има такву прилику. Становници приватних домова често немају могућност да користе централни канализациони систем, стога морају тражити друге начине. Прије неколико деценија један од највећих проблема био је уградња аутономне канализације. Сада, с тим, све је једноставно, тим више што се сав посао може обавити својим рукама.

Интерни систем

Аутономни канализациони систем је пре свега унутрашњи канализациони систем. Па, ако се сматрало да је локација влажних просторија у фази изградње, а нису далеко једна од друге. То увелико олакшава разблаживање цеви од водоводних уређаја. За почетак, потребно је нацртати детаљан дијаграм распореда уређаја и цијеви како би се олакшало израчунавање броја потребних материјала.

За унутрашње канализационе радове, ПВЦ или ПП цеви се користе у сивој боји. Када се узгајају треба запамтити о нагибу (ако је систем самонапухујући). Цеви се повезују помоћу фитинга. Након цјевовода могу се инсталирати водоводни уређаји.

спољна канализација

Спољна канализација - то су цеви положене под одређеним одступањем од куће до јаме или септичке јаме. Да бисте боље прегледали класификацију уређаја за одлагање отпадних вода за приватну кућу, морате добро разумјети њихове предности и недостатке. Уређаји за складиштење илирезервоари за акумулацију струја и нечистоћа подељени су у два типа:

 1. Јама са цилиндром са филтрационим дном . Такву зграду је врло лако самостално градити. Сви материјали су доступни и јефтини. Али таква јама захтева редовно одлагање отпада, а то је прилично скупа услуга. Постоји опасност од загађења околине нечистоћама. Временом, јама без холистичког дна губи способност филтрирања и мора заспати.
 2. Затворена јама . Од предности - једноставност конструкције, одсуство непријатних мириса, нулти ризик од загађења земљишта отпадом. Али без услуга машине за асенизацију, такође, не радите.

Отпадне воде из канализације

Септички укуси су посебно популарни међу уређајима који обрађују и чисте отпадне воде. Они су еколошки прихватљивији од септичких јама, јер омогућавају одвајање воде и органских једињења. Потоњи се обрађују анаеробним бактеријама. У овом случају, септичка јама се може изградити самостално или купити. Још боље се носе са задатком чишћења септичких јама са двије или три коморе. У првој комори, сви одводи стоје неколико дана, а затим даље тече и чисте. Тешке честице се спуштају до дна у првој комори.

Предности готових система за пречишћавање отпадних вода

Ако је раније једина опција била уређај за септичке јаме, сада постоје нови системи за третман отпадних вода за сеоску кућу. Оне су ефективне и тренутно имају потпуно демократску вредност, која се исплати за себенакон неколико година употребе. Предности управљања таквим системима:

 • не захтевају редовно одлагање отпада машинама за слетање;
 • имају висок проценат третмана отпадних вода (најмање 95%);
 • не емитују непријатне паре и мирисе;
 • рециклирање чврстог отпада у конзистенцију муља (касније се могу користити за ђубрење земљишта).

Пуни циклус чисти воду тако да задовољава све норме и законе, тако да се искључују проблеми са санитарним инсталацијама. У продаји постоје различите варијанте система третмана, стога је питање шта изабрати релевантно. Најпопуларнији системи су 5 људи. Сви су били сертификовани и дозвољени за употребу од стране становништва.

При куповини морате обратити пажњу на следеће спецификације:

 1. Продуктивност - количина отпадних вода која се уклања током дана до норме.
 2. Квалитет чишћења - ниво пречишћавања нечистоћа из канализације (максимално). Овај показатељ је у основи 98%.
 3. Материјал производње. Сваки материјал има своје плусеве и минусе.
 4. Дубина резања - дубина на којој треба да пролази цев за извлачење.
 5. Пражњење испуста - отпадне воде 2 сата без ризика од лома.
 6. Период рада - у складу са специфицираном периодиком, потребно је уклонити мутне слојеве из система за пречишћавање.

Такође, морате знати детаљно о ​​једноставности употребе, доступности система за безбједно одржавање, практичностиинсталацију и неопходне сервисне мере. Рејтинг аутономних канализационих система на почетку листе укључује произвођаче као што су: Топас, БиоПуритс, Евробион, Астра, Биодек.

Аутономна канализација у приватној кући није тако тешка као што се чини на први поглед. Морате мало да се укључите у процес инсталације, фокусирајући се на нијансе и започните. Испод можете погледати видео записе на аутономном канализационом систему непотребно: