Алуминијумска врата (60 фотографија): улазни глухи производи и стакло са профилом, топли системи за приватну кућу, дизајн

Алуминијумска врата су популаран и тражен производ на тржишту врата. Разноврсност и поузданост производа омогућава им да се користе у свим врстама стамбених и јавних простора.


Предности и недостаци

Алуминијумске конструкције врата већ дуго трају и имају много позитивних повратних информација. Потрошачи који користе таква врата довољно дуго имају на уму следеће користи:

 • висока чврстоћа врата је резултат отпорности метала на вањске механичке утјецаје, температурне промјене и високу влажност. То вам омогућава да инсталирате алуминијумске конструкције у унутрашњим и спољашњим вратима.
 • Производи се успјешно користе у базенима, купалиштима, спортским комплексима, образовним и здравственим установама, уредским и трговачким центрима, жељезничким станицама и аеродромима, уредима, становима и сеоским кућама. Као улазна врата, алуминијски модели могу се инсталирати у било којој климатској зони;

 • алуминијумска врата имају врло малу тежину, чиме се смањује оптерећење петље, фитинга и пројектних механизама. То вам омогућава да продужите век трајања производа до 50 година.
 • Могу се користити у широком температурном опсегу - од 80 степени испод нуле до плус 100. Крило врата није склоно деформацији и задржава свој облик и интегритет током читавог радног века, који се рачуна на 100 хиљада отварања /затварања;
 • Алуминијум је еколошки сигуран, НЕ радиоактивни материјал, не садржи штетне нечистоће и честице тешких метала. Због ових својстава, алуминијумска врата су потпуно безопасна и хигијенска.
 • Лако се његују, добро подносе обраду било којим средствима кућне хемије и не захтијевају посебно скупо одржавање и поправке.
 • Замјена оштећених елемената може се извршити фрагментарно, без замјене цијеле конструкције. То је могуће захваљујући широкој употреби алуминијумског профила, који се производи од стране великог броја компанија, и стабилне доступности компонената; • Врата се лако могу обојити у одговарајућу боју, што вам омогућава да купите жељену опцију, која ће изгледати складно са фасадом и унутрашњим уређењем просторије. На захтев купца, производ може бити потпуно остакљен или украшен стакленим уметцима. Стакло може бити прозирно, затамњено, матирано, витражно или украшено узорком. Врата су отпорна на ултраљубичасте зраке, тако да дуго задржавају свој изворни изглед, не изгарају и не блиједе.
 • Модели нису склони накупљању статичког електрицитета, нису подложни корозији и нису склони појави плијесни, гљивица. Такође се искључује ширење патогених бактерија и микроорганизама;
 • алуминијумске конструкције могу бити опремљене било којим механизмом отварања, што чини обим њихове употребе веома широким, а рад је поуздан и згодан. Врата имају високу буку и топлинску изолацијусвојства која се могу користити у дворанама, музичким школама и другим институцијама. где је повећан ниво звучне изолације.


Мање од алуминијских конструкција је њихова прилично висока цијена. који почиње од 12 хиљада рубаља по квадратном метру. Још један недостатак је некомпатибилност модела са многим унутрашњостима. Алуминијумска врата одговарају ултра модерним стиловима као што су хигх-тецх, минимализам и тецхно.

Производи обојени у јарким бојама изгледају складно у стилу поп арта и фузије. За класичне, традиционалне и ретро ентеријере, алуминијумска врата су погодна само за употребу са дрвеним елементима и стаклом.дизајн система

Алуминијумска врата су распоређена на следећи начин: оквир врата, који може имати тупу изведбу, а може бити потпуно или дјеломично остакљен, уграђен је у оквир који се састоји од водилица. Приликом уградње двоструког стакла као бртвила, користи се пјенасто пунило, захваљујући којем је могуће постићи високу буку и топлотну изолацију врата.

Стаклено платно визуално повећава простор и промовира продор сунчеве свјетлости. Стакло је прозирно, мат и витраж, што знатно проширује опсег употребе алуминијских врата у стамбеним и јавним просторима. У неким случајевима, уместо прозора са двоструким стаклом, користи се зрцална површина.


Оквир од алуминијумских врата може бити испуњен профилом из низа стабала различитих врста. У овом случајуЗвук који апсорбује звук платна се повећава и постоји могућност коришћења врата у класичним и традиционалним ентеријерима станова. Модели са дрвеним пуњењем су скупљи од производа од стаклопластике.

Опција буџета су платна од дрвених и дрвених плоча, као и МДФ плоче, чија дебљина треба бити 5-6 мм. Алуминијумски оквир има заптивене заптивне спојеве, а размак између водилица профила не прелази 0,25 мм.


карактеристика

Алуминијумска врата се израђују у складу са ГОСТ 23 747. Према захтевима овог документа, производи морају имати високе термичке и акустичке особине, издржати механичко и статично оптерећење и имати радни циклус од најмање 100 хиљада открића. Стаклени производи морају имати величину празног листа који не прелази 100 цм у висину и дебљину стаклене плоче од 15 до 28 милиметара.

Детаљи о причвршћивању конструкције израђени су од високолегираног челика, што осигурава дуги вијек трајања и елиминира спуштање врата. Максимални дозвољени размак између платна и кутије за врата не би требао бити већи од три милиметра.Остакљење између елемената оквира је испуњено заптивачима без лепљиве подлоге. Обим платна и кутија је постављен са контурама или заптивним материјалом отпорним на мраз. Спољашње стране врата изложене су анодној обради треће класе композиција боја и лакова, што осигурава способност производа да задрже свој оригинални изглед током читавог животног века.

Дебљина слоја који се наноси на конструкцију не смије бити мања од седамдесет микрометара. Прихватљиви мањи недостаци прописани су у ГОСТ-у 9378 и не смију прелазити наведене вриједности, у супротном се врата уклањају из продаје.

специес

Алуминијумска врата се производе хладним и топлим профилом у складу са местом и условима. Хладна није опремљена гријачем и користи се у унутрашњости, или у одсуству потребе за одвајањем топле собе од хладног. Топли профил се користи за улична и турбинска врата, има термални уметак и има двоструку заптивну контуру дуж обода крила врата.Механизмом отварања алуминијумских врата постоји неколико типова:

 • Најчешћа и традиционална је обрадива врста, када се врата отварају само у једном правцу. Такви модели се уграђују у дечје установе, клинике и пословне зграде. Конзола је монтирана на кутију са причвршћивачима, који су представљени бочним шаркама. С обзиром на једноставност дизајна, модели имају ниску цијену и најтраженије су врсте алуминијских врата.


 • Систем клатна омогућава отварање и затварање врата са било које стране. То је могуће због чињенице да је систем за причвршћивање фиксиран на поду и стропу, чиме се платно може слободно кретати према унутра. и споља и споља. Дизајн је опремљен уређајем за затварање, који врата доводи у затворени положај и не допушта платнонеко време да замахне инерција са обе стране. Модел може бити једноделан, и шкољкаши, и имати досадну и остакљену изведбу.

Приликом постављања на мјестима јавне употребе са високим оптерећењем, потребно је користити прозирне конструкције, што ће омогућити добар преглед простора извана и елиминирати ризик од озљеда од изненадних отворених врата. • Клизна-клизна врата-одељци се крећу дуж водилица, које се могу поставити на под, плафон или на врх зида. Врата тако одлазе у страну, крећући се паралелно са зидом. Платно може бити фиксно и без прага начин на који се кретање врши захваљујући горњој оси. Модели са клизним клизањем омогућавају знатно уштеду простора и могу се инсталирати као унутрашња врата у малој просторији. Приликом инсталирања клизних врата у супермаркетима, користи се систем аутоматског отварања који покреће платно у покрету помоћу електронских сензора. • Систем отварања ваљка се користи за постављање врата у просторији са високим пролазом. Често се ова врста градње може видјети на аеродромима, ресторанима, трговачким центрима. Дизајн се састоји од неколико крила за врата, које се ротирају синхроно око заједничке вертикалне осе. Обично је то од два до пет делова који имају потпуно остакљење, са каљеним стаклом отпорним на удар. Системаутоматизован, а брзина ротације платна одређена је интензитетом кретања људи. Врата су често опремљена сензорима за кретање, који дају ефекат дизајну приликом приближавања особи. Врата карусела избјегавају пропух и прашину, као и могућност проласка континуираног људског тока.

Осим овог система, постоји потреба за пажљивим кретањем кроз таква врата, с обзиром на то да су сва платна одмах покренута и постоји ризик од случајне повреде. Понекад се ови модели називају револвери, слични округлом бубњу. Која је разлика између ове врсте оружја.


 • Врата, опремљена компликованим механизмом за отварање, састоје се од неколико секција и састоје се од типа хармоника. Делови платна су причвршћени један са другим помоћу бочних или унутрашњих шарки, што осигурава комплетну монтажу конструкције. Обим сложених структура је веома велик. Могу се инсталирати у малим собама, гдје је уградња традиционалних врата немогућа, и имају два платна која су пресавијена на пола. Такодје, могу се смјестити у огроман простор <просторије. У овом случају, хармонике су постављене у врло широким отворима и имају пет или више секција.
Такве групе изгледају веома импресивно, посебно када се користе обојени или декорисани узорци стакла.


По функционалним и техничким карактеристикама, алуминијумска врата могу бити ватроотпорна, оклопљена, непробојна и отпорна на експлозију. КадаУ производњи ових специјализованих модела користи се чврсти алуминијумски лим, а као унутрашњи омотач се користи силикатни материјал са високом отпорношћу на ватру. За израду протупожарних модела користи се стаклена плоча од каљеног и топлотно отпорног стакла, која је сигурно причвршћена на платно помоћу ватросталног бртвила.

Овај дизајн спречава улазак дима и угљен моноксида у просторију.Боје профилисаних производа

Алуминијска врата су доступна у широком распону боја, како у самом металном профилу тако иу материјалима за уоквиривање. Крпе за врата, опремљене плочама од дрвених влакана и иверица, као и МДФ плоче, могу савршено опонашати боју и дрвену слику природног дрвеног фајла. Модели који су у потпуности направљени од алуминијума и који се користе за различите институције и јавне просторе, углавном имају смеђе, бијеле и црне боје.

Производња производа у широком спектру боја омогућава вам да одаберете врата за вртиће, клубове и забавне центре за игре на срећу. У овом случају, пожељно је да се купују модели светлих боја, комбиновани са прозорима од витраја или мат стаклом са узорком.Како изабрати?

Први корак у избору модела алуминијских врата је да се одреди тип профила. Он се бира на основу радних услова врата. Ако се изградња користи као улица за викендицу илисеоска кућа, онда је потребна загријана верзија, уз додатне контуре које штеде топлину. Код куповине унутрашње варијанте прилично хладног профила.

Следећи корак је да одредите тип механизма отварања који желите. То ће зависити од локације предвиђене инсталације, интензитета људског тока, као и од брзине промјене смјера. Размотрите величину просторије и димензије рупе. На основу потребне ширине потребно је одредити број врата. Затим морате одабрати врсту крила врата, која може бити глуха, остакљена или комбинована.

Приликом избора врата као унутрашње опције за стан или приватну кућу, потребно је узети у обзир стилски правац у којем су просторије пројектоване. За класичан стил, погодна су алуминијумска врата са дрвеним платном тамних тонова, који јасно показују влакна дрвета. За традиционалне интеријере можете одабрати модел са тканином из ламиниране МДФ плоче са симулацијом структуре дрвета. У овом случају, боја се индивидуално бира и може се комбиновати са намештајем, зидовима и подовима, или их контрастирати.

Употреба стаклених, витражних и пластичних елемената у производњи панела врата значајно проширује обим њихове кућне употребе и омогућава вам да изаберете модел за сваки ентеријер.


Ако је потребно, набавка специјализованих ватроотпорних врата, потребно је проверити постојање сертификата о усаглашености, који гарантујувисоке топлотне и изолационе особине. Код широких отвора препоручује се употреба врата на два врата, ширине 150-160 центиметара и, ако је потребно, омогућавање слободног кретања великог броја људи истовремено.

Приликом куповине блиндираних или пробојних врата, морате се побринути да постоје висококвалитетне браве за заштиту. Обично се за таква врата користе модели трећег и четвртог нивоа сигурности. Подручје браве мора бити опремљено оклопним јастучићима, а оквир је опремљен додатним ребрима која осигуравају већу трајност крила врата и отпорност на деформације.


Следећи корак ће бити одређивање боје врата и избор потребних прикључака. Врата су израђена у широкој палети боја, стога је куповина производа под бојом елемената фасаде, балкона и прозорских стакала. Затим можете наставити с редослиједом врата за величину рупе и узимајући у обзир почетне захтјеве, или прије куповине готовог модела. При куповини производа потребно је обратити пажњу на спојеве углова кутије и врата. Не би требало да буде празнина. Кутни спојеви "топлих" структура морају бити заптивени.


У застакљеним моделима, празан простор између алуминијумског профила и кламерице мора бити одсутан. Оловке се морају налазити на унутрашњој страни врата. Стаклени пакет се бира узимајући у обзир температурне услове рада структуре врата. За спољашњу употребу боље је одабрати трослојну, али у другим случајевима је довољноће бити прозор са дуплим стаклом.

Треба обратити пажњу на униформност боје платна и на присуство специјалних шарки за врата. Примена прозора је неприхватљива. Да би се спречило пуцање и сушење гумених заптивача од температурних промена, контура мора бити направљена од материјала отпорних на хладноћу. Јаз између њега и прозора са двоструким стаклом је неприхватљив.

Након инсталације, проверите глаткоћу крила врата и рад брава.прекрасни примери

Лагана, удобна, естетска и модерна алуминијумска врата брзо су стекла популарност на тржишту конструкција врата. Захваљујући овим свестраним производима, можете не само да омогућите удобно кретање великог тока људи, већ и да украсите фасаду зграде и ентеријер просторије. Велики избор боја и дизајна помоћи ће вам да одаберете алуминијска врата за било коју дневну и јавну собу.

Округла алуминијумска врата - модерна и модерна дизајна са високом пропусношћу и широко се користе на јавним местима.

Елегантна предња врата: складна комбинација метала и пластике, адекватно ће украсити сваки модерни ентеријер.

Улазна алуминијумска врата, направљена у једној боји са елементима фасаде, чине улазну групу чврстом и строгом.

Клизна клизна конструкција од мат стакла и метала наглашава стил просторије и корисна је за његову пажњу.

Ротирајућа унутрашња врата врата, израђена од транспарентног стакла и алуминијског профила, визуално повећавају простор и савршено се уклапају у дизајн.


Елитна улазна врата савршено се усклађују са фасадом зграде и поуздано штите просторије.

Склопива врата - одлично рјешење у дизајну широких отвора. Модели савршено украшавају простор и чине разноликост у ентеријеру.


За више информација о томе како одабрати алуминијска врата, сазнат ћете из сљедећег видеозаписа.