Алтернативни извори енергије: 5 главних типова

Данас постоје многи алтернативни извори енергије који се користе у свакодневном животу, као иу производњи. Детаљи се могу наћи у наставку.

Практична алтернативна енергија: врсте

Алтернативни извори енергије су разноврсни обећавајући начини примања, као и пренос примљене електричне енергије. Истовремено, такви извори енергије су обновљиви и доносе најмање штете животној средини. Ови извори енергије укључују соларне панеле и соларне станице.

Неке земље су се у потпуности пребациле на алтернативну енергију, на примјер, Данска

Они су подељени на 3 врсте енергије помоћу:

 • фотоћелије;
 • Соларни панели;
 • Комбиноване опције.

Популарна употреба система огледала који загревају воду до високих температура, што доводи до паре, која, пролазећи кроз цевни систем, увија турбину. Вјетрењаче и вјетроелектране пружају струју због енергије вјетра, која увија специјалне лопатице, повезане са генераторима.

Популарно коришћење енергетских таласа, као и плима и осека.

Као што су експерименти показали, такве електране могу производити око 15 кВ, што је далеко супериорније од соларних и вјетроелектрана.

Од геотермалних извора, топла вода се широко користи за производњу електричне енергије.Интересантно је користити кинетичку енергију у неким собама, на примјер у дворанама, гдје су покретни дијелови симулатора повезани влаковима с генераторима, који, као резултат кретања људи, производе електричну енергију.

Нетрадиционални извори енергије: начини примања

Неконвенционални извори енергије су пре свега електрична енергија коју производе ветар, сунчева светлост, енергија плиме и осеке и геотермалне воде. Али, поред тога, постоје и други начини коришћења биомасе и других метода.

Због неконвенционалних извора енергије, могуће је смањити штету коју људи наносе природи

Наиме:

 1. Добијање електричне енергије из биомасе.Таква технологија подразумева производњу отпадног биогаса, који се састоји од метана и угљен диоксида. Неке експерименталне биљке (гума гиреецоратор из Михаила) рециклирају стајњак, сламу, што омогућава да добијете од 10 тона материјала 10-12 м3 метана.
 2. Добијање струје на термални начин.Претварање топлотне енергије у електричну енергију загријавањем неких међусобно повезаних полупроводника који се састоје од термоелемената и хлађења других. Као резултат температурне разлике, добија се електрична струја.
 3. Водна ћелија.Ово је уређај који електролизом може произвести довољно велику количину водоник-кисикове смјесе из конвенционалне воде. У овом случају, цена водоника је минимална. Али ова врста струје је још увек на сназиЕксперименти.

Друга врста производње енергије је посебан уређај који се зове Стирлингов мотор. Унутар специјалног цилиндра са клипом налази се гас или течност. Када се спољашње загревање повећава запремина течности или гаса, клип се помера и чини генератор наизменично радом. Тада гас или течност, пролазећи кроз систем цеви, хлади и помера клип назад. Ово је прилично груб опис, али вам даје идеју о томе како овај мотор ради.

Алтернативе алтернативној енергији

У модерном свету, због ограничења природних ресурса топлоте и електричне енергије, неки људи користе алтернативне изворе енергије. Једна од главних области алтернативне енергије је потрага и употреба нетрадиционалних врста и извора.

Извори с којима можете добити електричну енергију:

 • су обновљиви;
 • Може се успешно заменити традиционалним;
 • Континуирано унапређивање, развој и истраживање.

Алтернативна енергија може бити произведена од соларних панела

Опремање пиезоелектричних елемената високих снага у подземној жељезници и на жељезничким станицама омогућава, по доласку на посебне плоче, притисак људске тежине за производњу електричне енергије. Такве оперативне инсталације као експеримент инсталиране су у неким градовима Кине и Јапана.

Зелена енергија - производња биогаса, који се касније може загрејати од морских алги. Утврђено је да од 1 хектара водене површине коју заузимају зелене алге,могуће је добити до 150 000 м3 гаса. Користећи енергију успаваних вулкана, вода се пумпа у вулкан, под утицајем топлоте и високих температура, претвара у пару, која кроз специјалне цеви улази у турбину и увија је. Тренутно постоје само 2 таква експериментална постројења у свијету. Употреба отпадних вода кроз специјалне ћелије, које садрже посебне бактерије које оксидирају органску материју, доводи до тога да се током хемијских процеса развијају електрони и, као последица тога, електрична енергија.

Домаћи извори енергије: опције

У вези са растом тарифа за енергију, многи људи почињу размишљати о уштеди енергије, али ио додатним изворима енергије. Неки људи више воле да раде домаће занате својим рукама, а неки више воле било каква готова решења, која могу укључивати одређене варијанте.

Наиме:

 1. Инсталирање соларних панела на стакло високе транспарентности, тако да се могу поставити чак иу вишекатне зграде. Међутим, њихова ефикасност чак и при сунчаном ведром времену не прелази 10%.
 2. За осветљење неких делова просторије, ЛЕД и ЛЕД лампице се користе на малим батеријама прикљученим на соларни панел. Довољно је напунити батерију на дан да би се осветлила.
 3. Инсталација традиционалних соларних панела који вам омогућују пуњење батерија и од њих већ преко претварача дјеломично потичу кућански апарати и свјетиљке. Можеш и типроизводити топлу воду током топле сезоне инсталирањем вакуумске пумпе и колектора топлоте на крову.

Неколико соларних панела ће бити довољно да обезбеде енергију читаве зграде

Нажалост, становници који живе у урбаним подручјима имају ограничен приступ алтернативним изворима енергије, за разлику од оних који живе у сеоским кућама. У приватној кући постоји много више могућности за самостално снабдијевање електричном енергијом. Исто тако, направити самосталне независне системе гријања за сеоску кућу или сеоску кућу.

Грејање за приватне куће: алтернативни извори енергије

Енергија вјетра је један од најчешћих начина производње електричне енергије. Довољно је да се у близини сеоске куће постави високи јарбол са покретним ножевима, који су повезани са генератором ради примања електричне струје и пуњења батерија.

Да бисте добили топлоту, могуће је користити топлотне пумпе, када их користите, можете узети топлоту практично са било ког места:

 • ваздух;
 • вода;
 • Земља.

Между недостатките на соларните панели е њихова висока цена

.

Принцип њиховог рада, као у фрижидеру, само када се пумпа пумпа кроз ваздух или воду, топлота се испушта. Самостални дизајн, ни на који начин нижи од индустријског. Код куће можете самостално направити сличне дизајне довољно да нађете цртеже и направите ветрењачу да бисте јефтино добили струју буквално из ваздуха. Постоје и друге врсте и могућности за добијање струје и грејања за приватнекод куће.

Ефикасно коришћење конвенционалног генератора, посебно у северним регионима Русије, пошто, у одсуству сунчеве светлости, панел једноставно нема користи.

Исто важи и за топлотне конвекторе који су дизајнирани за загревање воде. Мало је лакше добити топлоту користећи котао на биогорива, као материјал за ложиште, прешану пиљевину, грануле, укључујући сламу и тресет. Али такви котлови на биогориво коштају мало више него што раде на гасу.

Стреам и топлота властитим рукама: алтернативна енергија за зграду

Издржљива електрична енергија за стан или приватну кућу одувијек је била занимљива људима, јер су посљедњих година тарифе за гријање и електричну енергију само у порасту. А за штедњу, многи људи покушавају да пронађу опције за добијање топлоте и енергије бесплатно. Да бисте то урадили, направите различите системе, укључујући покушај да измислите вечни извор, и смислите необичне и нове начине добијања струје и топлоте.

Релативна слободна енергија (збирка соларних панела властитим рукама):

 • Можете купити делове соларне ћелије у Кини;
 • Сам да сакупи све;
 • По правилу, схема прикупљања се додаје сваком скупу.
 • Све то вам омогућава да самостално саставите панел и схему хране, посебно стан или приватну кућу.
Енергија кхаливна енергија долази од електромагнетних таласа - свака флуктуација се може претворити у електричну енергију. Истина, ефикасност таквих кола је веома мала, али ипакПомоћу специјално направљених уређаја можете пунити телефоне и друге мале кућне апарате.

Истина, за то ће бити потребно доста времена.

Да би се дому обезбедила алтернативна енергија, користи услуге професионалцев

.

У циљу добијања топлоте, неки занатлије користе метан, који пак долази од стајског ђубрива и другог отпада. Правилно направљен систем је добра опција за примање топлоте и гријања дома, као и за кухање.

Сунце и ветар као алтернативне енергије

Алтернатива за добијање и топлоте и електричне енергије је релевантна за многе људе, мала соларна енергија је употреба соларних ћелија на бази силицијума, количина примљене енергије зависи од броја батерија, ширине локације куће или других просторија.

Занимљива технологија за генерисање енергије помоћу генератора, довољно је спојити регулатор пуњења на генератор и спојити цијели круг с батеријама, тако да можете добити довољно енергије.

Стварна употреба специјалних термоелектричних претварача топлинске енергије у електричну енергију, другим ријечима, употреба термопарова од полупроводника. Један део паре се загрева, други се хлади, што резултира слободном електричном енергијом која се може користити у свакодневном животу. Може се користити као генерација енергије за дјецу, довољно је комбинирати љуљачку с динамо у игралишту како би се добила мала количинаПроценат електричне енергије која се може користити за осветљавање игралишта.

Ослободите струју својим рукама (видео)

Алтернатор или, још једноставније речено, генератор струје је далеко најчешћи начин производње електричне енергије. Али упркос томе, постоји много могућности за производњу електричне енергије користећи алтернативне изворе широм света.