Акрилна боја за зидове и стропове

Акрилне боје су еколошки прихватљиви материјали, тако да су одлични за фарбање површина у стамбеним просторима, а могуће је направити строп с различитим материјалима. Ако имате ограничен буџет, препоручује се наношење акрилне боје. Овај материјал је јефтин и добро приања. Пре фарбања плафона треба извршити прелиминарну припрему површине. Ако све операције обављате исправно, материјал ће се добро ухватити и служити вам годинама.

Бојење плафона акрилном бојом: инструкција корак по корак

Пре фарбања плафона и зидова, потребно је да боју бојите правилно. Типично, произвођач наводи однос боје и воде на паковању. Приликом мешања користите грађевинску мешалицу.

Ако сте током мешања видели да се филм формира на површини, онда га не треба мешати са другом бојом. Иначе ће бити грудви. Када се формира филм, препоручује се да се уклони и пажљиво исцеди остатак материјала.

Схема сликања на стропу

Алгоритам за наношење боје на плафон:

 1. Превуците четку или ваљак у боју.
 2. Затим је потребно почети наносити први слој материјала на плафон. Препоручује се сликање са углова просторије.
 3. Након што се први слој осуши, примените други. Имајте на уму да се следећи слој боје наноси окомито на први.
 4. Ако сте након сушења боје уочили површину, уклоните јепомоћ са брусним папиром. Оштећење боје је строго забрањено.

Акрилатна плафонска боја: карактеристике и предности

Акрилатна боја се често користи у обради зидова и плафона. Овај материјал је "надограђена верзија" конвенционалне боје на бази воде. Акрилатни материјали су разноврсни, јер се могу лако наносити на дрвене и бетонске стропове.

Рад са акрилатним материјалима треба да буде изузетно опрезан. При раду са овом врстом боје препоручује се проветравање просторије, јер акрилат излучује велику количину штетних испарења. Запамтите да када радите са акрилатном бојом собна температура не сме бити нижа од 5 степени.

Нанесите акрилатну боју на површину четком или ваљком

Предности акрилатне боје:

 • Материјал нема оштар мирис.
 • Боје не привлаче прашину.
 • Акрилат спречава стварање гљивица на стропу и зидовима.
 • Материјал се брзо суши.
 • Плафон обрађен акрилатном бојом ће имати УВ отпорност.

Која је акрилна боја за плафон и зидове боља

Које боје је најбоље одабрати? Приликом одабира завршног материјала обратите пажњу на произвођача. Поред тога, потребно је узети у обзир и отпорност на хабање боје.

Акрилна боја се производи од 5 фирми:

 1. Тек.Ова компанија производи боје са високим индексима пропустљивости паре. Нанесите направљене материјалеОва компанија је погодна само за ограничен буџет.
 2. Дулук.Ова компанија производи материјале са антибактеријским дејством. Нанесите боју из ове фирме рационално, ако желите третирати бетонски плафон у дјечјој соби.
 3. Тиккурила.Ова фирма, изгледа, производи најквалитетније материјале. Боје из фирме "Тиккурила" су трајне у мат боји. Зато је боја дозвољена у једном слоју.
 4. Цапарол.Боје ове компаније познате су по високој отпорности на хабање. Међутим, цијена материјала из "Цапарола" је врло висока.
 5. Сниезка.

Боје из фирме "Тиккурила" одликују се високим оперативним својствима и користе се са великим успехом и за спољашње и за унутрашње радове.

Ако тражите универзалну и јефтину боју, зауставите свој избор на материјалима фирме "Сниезка". Боја водене дисперзије овог предузећа има хипоалергенски ефекат. Осим тога, материјали из фирме "Сниезка" имају високе показатеље водоотпорности и отпорности на хабање.

Како обојити строп акрилне боје без развода

Стропови сликања - одговоран и тежак процес. Да бисте нанели слој боје на површину, а да не напуштате развод, морате покупити одговарајуће материјале и правилно обрадити површину.

Пре фарбања плафона, очистите површину од старе боје. Уклоните пукотине лопатицом и китом. Не заборавите нанети прајмер на плафон и упалити лопатицупомоћ са брусним папиром.

Употреба четкице ће вам омогућити да сакријете видљиве недостатке и побољшате квалитет осликане површине

За да не постоје остаци на стропу, следите следећа правила:

 • Не наносити сљедећи слој док се претходни потпуно не осуши. Иначе се на површини формирају кврге и мрље.
 • Мањи дефекти су бољи за фарбање четком.
 • Немојте користити ваљке од пенасте гуме.
 • Други слој се мора применити стриктно окомито на први слој. Тако можете да избегнете развод и микро-дефекте.

Да ли је могуће обојити дрвени строп акрилном бојом

Стручњаци кажу да се може користити акрилна боја за бојење дрвених плафона. Овај материјал није отрован и не светли. Пре него што почнете да радите, морате очистити дрвени строп од прљавштине и старе боје.

При избору боје за обраду дрвеног плафона обратите пажњу на показатеље отпорности на хабање. Не заборавите третирати површину импрегнацијом "Пенотек". Такође, обавезно одмашћите плафон.

Обработка на лесните стропови со антисептично импрегнација "Пинотек", че нам помогне да спречи негативниот утицај на вътрешни фактори.

Сликање дрвеног стропа врши се у 4 фазе:

 1. Прво, помијешајте боју с водом, узимајући у обзир потребне пропорције.
 2. Затим нанесите први слој на плафон. Сачекајте да се слој осуши и уклоните необојена места. Да урадимо овокористите танку четку.
 3. Затим примените следећи слој.
 4. Сачекајте да се други слој осуши. Ако нађете тачке на плафону, онда одлепите површину.

Акрилна водено-емулзиона боја за плафон

Боја за прање на бази воде је јединствени материјал. Са овом бојом се могу третирати зидовима и строповима.

Боје на воденој бази су отпорне на дејство агресивних хемикалија које су део детерџената. Зато је овај материјал веома практичан.

Във стадиј пред обработване на стропа се отстранат старо обработка

.

Предметите на този материал:

 • Једноставност примене.
 • Трајност.
 • Могућност наношења преко флизелинових тапета.
 • Боја се брзо суши.
 • Материјал није токсичан.

Ако тражите материјал за украшавање плафона у просторијама са високом влажношћу, онда се боје на бази воде исперу - то је управо оно што вам је потребно. Овај материјал се не деформише чак ни под утицајем ниске температуре.

Како и шта обојити плафон (видео)

Акрилне боје се могу рационално користити за третирање било које површине. Овај материјал је сигуран и једноставан за употребу. Приликом избора акрилних боја обратите пажњу на произвођача и индикаторе отпорности материјала на хабање. Пре фарбања плафона и зидова обавезно третирајте површину. У циљу наношења боје без развода, покупите одговарајуће материјале и правовремено уклоните настале недостатке.