Абутилон - зелено двориште! Тешкоће на које можете наићи када растете (90 фотографија + видео)

Абутилон је вишегодишња биљка која се природно јавља у субтропима и тропима. Различите врсте абутилона заступљене су травнатим усевима, грмљем, па чак и малим дрвећем. У природном окружењу постоји више од стотину врста ове биљке.

Цвјетњаци се баве узгојем неколико сорти абутилона код куће, као и узгојне хибриде.

Биљка је веома популаран у многим земљама због свог спољним подацима које је јасно видљив на слици Абутилон, оставља веома сличан јавора и цвет, Абутилон је леп и јединствен цваст, подсећа батеријске лампе различитим бојама.

Сматра се да ова биљка помаже у борби против депресије и стресних стања.


Полагање бутилона, његовог усјева и облачења

Соба аптуилон прилично непретенциозна, она ће одговарати готово свим врстама тла. Кроз пресађивање биљака, затим ту сврху контејнер мало већи од оног у којем је одрастао пре.

Абутилон се односи на биљке које су прилично брзог раста, тако да је његово обрезивање обавезно. Са почетком пролећа, стабљике су смањене за око трећину да промовише правилно формирање круне, повећава број и време цветања пупољака. Врло дуги изданци могу се смањити још краће.

Абутилон се храни минералним ђубривима, обично недељно, али само токомпролећно-летња сезона.

У периоду када се формирају пупољци, препоручује се хранити га ђубривима који садрже значајан проценат фосфора и магнезијума у ​​свом саставу.

Значај поштовања температурног режима, редовног заливања и адекватног нивоа осветљења.
Абутилон је биљка која воли светлост, али не воли директне сунчеве зраке. Љети је најбоље смјестити га у замрачени кутак, а са појавом хладноће - било у западном или источном дијелу куће.

У пролећно-летњем периоду јавља се први снажан раст, а затим цветање биљке, што захтијева често залијевање. Немојте дозволити вишак влаге, бутилон не воли снажно преливање, често резултира смрћу његових пупољака и цвијећа. Од касне јесени залијевање абутиллон може бити много мање, овај начин наводњавања је сачуван до почетка прољећа.

Најбоља температура за одржавање ове биљке је од 18 до 25 степени. Што се тиче влаге, није важно, али абутилон ће врло позитивно реаговати на ријетко прскање водом.


Начини размножавања биљака код куће

Абутилон множи код куће на два начина: семе и рибиз. За размножавање помоћу семена, биљке са зеленим листовима ће стати, а резнице су прихватљиве за све.врсте абутилона.

Одређени период за размножавање ове биљке је пролеће, младе зелене резнице су најприкладније за ову сврху.

Могуће је извршити резнице иу августу, у овом случају примијенити већ семидуровесневсхие резнице.

Што се тиче семена абутилона, они брзо губе способност да подсећају, тако да се могу складиштити само кратко време, тамно место је идеално погодно за складиштење семена.
Могући проблеми који се јављају када се задржава абутилон

Ако приметите на листовима биљака да је рђа поплављена, треба их третирати са колоидним сумпором. Ресетирање абутилон лишћа указује на присуство наглих промена температуре ваздуха, или промене осветљења, и може утицати на присуство скица.

Обрада бледог листа често је узрокована лошим осветљењем. Доказ постојања штеточина је брзо жућење лишћа.


 • Екетер - како се бринути за затворене сукулентне биљке? Заливање и посебности селекције земљишта (55 фотографија + видео)

 • Ецма: биљна цветна биљка. Грооминг анд Узгој (54 пхотос)

 • Циперус - захтјеви за температуру, влагу и тло за брзи раст. 51 фотографија фабрике

Ако листови биљака почну да се суше и постепено се увијају, потребно је да их почнете прскати водом - сушење и увијање лишћа говори о сувоћи ваздуха.

Међу штеточинама, које представљају стварну опасност за абутилон, спадају лисне уши, сххитивка и паук. Након откривања првих знакова могуће инфекције, одмах испрати биљку водом на собној температури или третирати алкохолом.

Због своје светлости, као и због једноставности садржаја и отпада, абутилон је постао веома популаран међу аматерским цвећарима. Под свим условима одржавања, он ће постати права декорација вашег дома, помажући у стварању пријатне атмосфере у кући.

пхотос оф абутилон


 • Епипремнум: расплод, врсте, нега, болести и штеточине (52 фотографије)

 • Непентес - биљне врсте, храњење и наводњавање. 69 фотографија неопходне неге

 • Иукка: како посадити у лонац и држати корак с растом. 76 фотографија узгоја биљке


 • Фиттониа - 66 фотографија о бризи о биљци код куће

 • Циклама - како расти из семена и луковица? Правила за бригу о кући (50 фотографија)
 • \ т
  Дендробиум: корак по корак инструкција за бригу о луксузном затвореном цвету (82 фотографије + видео)