5 савјета за уградњу затезних плафона у ходник

Стретцх стропови ће помоћи да се дода ексклузивност и оригиналност чак иу тако малој просторији као што је коридор проблематичан простор за многе станове и куће. Нажалост, често је планирање станова направљено тако да је коридор јадан комад простора који би требао да прими неколико комада намештаја. Строп ће помоћи у рјешавању проблема с дизајном ове зоне. Ако желите да знате како да оплемените ходник са затезним плафоном, прочитајте доле.

Напонски плафон у ходнику: дизајн просторија

Обично људи не обраћају много пажње на дизајн стропа у коридору, фокусирајући се на друга подручја. Међутим, сам коридор је први дио стана у којем људи падају. Стога је толико важно размишљати о дизајну овог простора.

Затезни строп у ходнику треба да тече у унутрашњост саме просторије и учини га још живописнијом и лепшом

Из других просторија, коридор разликује следеће особине:

 • мали простор;
 • немогућност уградње лустера, само спотно осветљење спотова или сцонцеса;
 • сложени облик просторије, могуће укључујући и углове, завоје;
 • релативну неутралност стила собе.

Затезни плафон ће лако задовољити све ове захтјеве. Истина, сваки кутак коридора ће морати платити одвојено, али ћете избјећи проблеме са обрезивањем стропних плочица, као и уклањањем стропа. Напонски плафон ће бити савршено раван, а инсталација ће трајати највише један дан. Професионални рад неће оставити трагове: нема прашине или прљавштине у просторији.

Дизајн стропа у коридору треба да буде најочигледнији начин живота, јер коридор ствара први утисак о цијелом стану.

Како инсталирати растезљиве стропове у дугом коридору

Дуги коридор је веома добро формиран употребом тензионог плафона и одговарајућег осветљења. Главни задатак за напонски плафон у таквој просторији је визуелна експанзија простора.

За дуге коридоре је боље користити светле тонове цртежа плафона и равномерно осветлити површину плафона.

Следећи трикови ће помоћи у стварању осећаја волумена у дугом коридору:

 1. Сјајна површина. Високи сјај има скоро рефлектујућа својства која се могу поредити са површином огледала. Овај ефекат је веома користан ако желите да проширите простор. Поред тога, светлост светиљки, рефлектована на површини, удвостручује се.
 2. Поставите неколико питања дуж дужине коридора на једнаке удаљености један од другог. Ово ће направити прави нагласак у затвореном простору.
 3. Никада немојте вјешати гломазна свјетла; лустери, велике светиљке или подне лампе остављене за друге просторије.
 4. Строп, направљен за неколико тона лакших зидова, такође ће проширити простор.

Будите изузетно опрезни при избору намјештаја. Зауставите предности малих удобних ормарића. Високи намештај ће се држати већ ионако малог простора.

Како уредити растезљиве стропове у уском, уском коридору

Ако је представљен за дизајн, коридор је веома узак имали, онда и плафон може помоћи да се изађе на крај са овом ситуацијом. Одаберите свој сјај на сјајним сјајним површинама без цртежа и перформанси.

Бела напетост ће бити само идеална опција за мали коридор

Ево неких оригиналних идеја које ће помоћи да се диверсификује мали уски коридор:

 • Оригинално осветљење.Осим што ће тражити, сјајно ће изгледати као свјетлосне траке или цијеле свјетлосне плоче, смјештене у средини ходника, или неколико мањих панела дуж дуљине коридора. У принципу, игре са светлом штеде мали простор, претварајући га у пријатну и пријатну собу у којој је лепо боравити.
 • Боја стропа.Веома је необично и прикладно изгледати као свијетли контрастни строп, који је комбиниран с неким елементима интеријера (оквири за слике, пруге на тапетама, ручке на вратима, итд.) Одаберите свијетле нијансе својих омиљених боја.
 • Сјајни строп радикалне црне боје изгледа елегантно и оригинално.Светле тачке ће помоћи да се нагласи елеганција тамне покривености. Рефлектирајућа својства ће помоћи да се уклони клизав ефекат мрака.

Имајте на уму да само висококвалитетне тканине имају високу способност да рефлектују светлост. Не штедите на фирми; познати бренд је кључ за поуздан, леп и издржљив плафон.

Двоетажни растегљиви плафони у коридору

Традиционално, двослојни плафони се налазе у великим собама, где можете да дозволите својој машти да игра и створи озбиљанкомпозиција која користи различите текстуре, боје и цртеже.

Двоетажни напонски плафон помоћи ће украсити унутрашњост вашег ходника

Међутим, у овом тренутку се развијају технике које ће омогућити изградњу двослојног затезног плафона тако да ће визуелно повећати ходник, украсити га и пружити идеалан распоред расветних уређаја.

Које методе распоређивања два нивоа затезног филма могу се реализовати у уском простору коридора:

 1. У малом ходнику можете направити избочени свијетли оквир за тамнију сјајну површину. Овај популарни пријем проширује простор и чини дизајн потпунијим.
 2. Квадратићи, који се налазе дуж дужине коридора. У зависности од дужине, могу се кретати од 2 до 5 квадрата. Такви дизајни могу постати својеврсне платформе за лагане композиције. ЛЕД диоде боје врпце ће створити ефекат клизног стропа, а живе боје учинит ће величанствен и разигран нагласак на стропу.
 3. Ако вам простор ходника допушта, можете направити традиционалне валове са 2 или чак 3 нивоа. Степенаст строп је прекрасан пријем погодан за велики правокутни ходник.

Играње са нивоима у ходнику, покушајте да комбинујете мат површине са оригиналним сјајним узорком. Штампање слика или готових премаза са текстурним узорцима зависи од вас.

Стретцх стропови у ходнику и ходнику (видео)

Коридор је посебно тешко питањеза оне који живе у Хрушчову и другим малим становима. Али, искориштавањем правог савета, као и консултовањем са специјалистом, моћи ћете да постигнете одличне резултате. Након постављања затезних плафона и осветљења нећете препознати ваш ходник! Не заборавите да размислите о локацији намјештаја; Шеме будућег коридора треба дати мајсторима прије почетка радова на поправци. Будите пажљиви са избором фирме! Само проверена компанија ће учинити све на највишем нивоу.

Стретцх стропови у ходнику (фото)

)