5 начина за декорацију: него затварање батерија за грејање

Сакријте радијаторе гријања у стану помоћу екрана, додирнувши потребу за украшавањем батерија у соби, затварамо их са шаркама, пропуштамо прилику да маштамо. Батерије можете сакрити тако да нико осим власника стана не може да погоди где пролази систем грејања.

Како затворити батерију у просторији: методе декорације

Масивне старе ливене гвоздене батерије крше изглед собе, чак и скривене иза прелепе завјесе, скривају нежељену пажњу. Осим тога, прашина се често накупља између секција.

Чак и савремени распоред метал-пластичних цеви и уредних металних светлосних радијатора није увек савршено уклопљен у унутрашњост просторије.

Због тога многи власници размишљају о томе како да покрију грејне елементе у стану.

Постоји неколико начина да се сакрију радијатори

Технике декорације:

  1. Гвоздени радијатор ће изгледати добро у викторијанском или венецијанском стилу. Пожељно је дати му "стари" изглед.
  2. Мали радијатори могу декоративно да се мењају - обојите светлу контрастну боју, која одговара стилу собе или украсите батерију лепим стварима.
  3. Најлакши и најпрофитабилнији начин је инсталирање декоративног екрана на радијатор. Најчешће је то метална решетка која има приступачну цену и одличну топлотну проводљивост.
  4. Дрвени оквир ће бити одлично рјешење за кухињу или собу у рустикалном стилу.Дрвена кутија монтирана на радијатор може се прилагодити полици или прозорској дасци.
  5. Лажна зидна или гипсана картонска кутија.

Многим стручњацима се саветује да залепе термални рефлектор на зиду помоћу батерије, тако да топлота неће ићи на улицу. Најчешће се користи фолија гријач, који се лако лијепи на зид и заузима малу количину простора.

Како затворити радијатор властитим рукама у кухињи и купаоници

Проблем како да се сакрију батерије за грејање у малим собама треба приступити са великом пажњом. Гломазни ормари или кутије са шаркама изгледају бесмислено, а нису сви материјали погодни за декорацију у просторијама са високом влажношћу.

Ако у купатилу није могуће инсталирати лијепу завојницу, боље је сакрити батерију тако да не нарушава опћи дизајн купаонице.

Најчешће, радијатори су смјештени у посебним прецизним ормарићима, који се могу прилагодити складиштењу различитих кућанских предмета. Са малим димензијама купатила, крилни ормарић може визуелно да смањи простор, тако да је боље да се радијатор боји тоновима зидова или да се замени компактним калемом.

Радијатор грејања може бити скривен иза екрана од МДФ или хромираног метала

Батерија која се налази испод је добро скривена иза екрана од МДФ или хромираног метала. У овом случају, морате одабрати материјале који се не боје влаге. Многи власници користе стакло као декор, али ако има мале дјеце у кући, боље је напустити овај потхват.

атКухињски ормари се често крију испод радне површине која није широког екрана. Ова метода се сматра најповољнијом - радни простор је повећан и радијатор је лијепо сакривен. Алтернативно, батерија се може затворити на сусједном столу за ручавање ако је дозвољена кухиња.

Како затворити батерију са екрана: уређење материјала

Украсне решетке постављене на радијаторима не само да маскирају грејне елементе, већ и штите од мале деце. Они их штите од опекотина и удараца на металним деловима уређаја.

У обдаништима и школама, дрвена ограда се често поставља на батерију од ливеног гвожђа, која се практично уклапа у било који ентеријер.

Приликом уградње екрана на радијатор потребно је размотрити његово постављање. Дубоко скривен у ниши испод прозора батерије може се сакрити иза равног екрана. Звучници напријед или испод радијатора од лијеваног жељеза скривени су иза прикључних кутија.

Екран батерија може бити израђен од различитих материјала

Материјал за екране за батерију:

  • МДФ;
  • метал;
  • суви зид;
  • дрво;
  • Стакло.

Употреба пластике у овом случају се не препоручује. Када се загреје, материјал се може деформисати, што ће резултирати непредвиђеним изгледом. Поред тога, загрејана пластика ослобађа штетне материје, удишући што је опасно.

Када затварате батерију, морате узети у обзир практичну страну проблема. Тенде од дрвеног платна могу се прилагодитиполица Користећи лишће од иверице, можете поставити ниски ормарић на целу ширину просторије са затварањем врата.

Инсталирање уређаја на екрану од дебелог стакла с прекрасним узорцима задовољит ће изглед чак и најзахтјевније естетике. Истовремено, температура у просторији ће се значајно смањити. Изводим своју декоративну функцију, екран блокира пут топлог ваздуха.

Прекрасни метални роштиљи са бизарним цртежима - један од најчешћих начина декорације радијатора. Што више отвора у роштиљу, више топлоте улази у просторију.

Израда лажног зида: како затворити батерију са сувим зидом

Инсталација лажног зида од сухозида је могућа у фази изградње или потпуног преуређења простора. Под зидом од гипсаних плоча скривају се не само радијатори, већ и цијели систем гријаћих елемената.

Приликом инсталирања потребно је запамтити да ће зид сухозида узети дио просторије. Ако је соба мала, радијатори се могу сакрити иза кутије од истог материјала.

Листови сухозида су причвршћени вијцима на посебан профил УД и ЦД. Пре него што почнете са инсталацијом, стручњаци препоручују импрегнацију сухозида са неколико слојева лепка ПВА.

Инсталација лажног зида сухозида је могућа у фази изградње или потпуног преуређења простора

Приликом изградње лажног зида, потребно је унапријед предвидјети како правилно организирати приступ суставу ожичења и радијатора. Осим тога, потребно их је затворити тако да се још увијек може пронаћи топли зракекит оут Заштитни екран батерије може бити од дрвета, пластике или метала.

Ако није могуће затворити читав тлоцрт испод лажног зида, сухомораван је зашивена ниша са батеријом испод прозора. Ако желите, можете монтирати плочу по ободу просторије. Плоча се може залијепити тапетама, обојити бојом на воденој основи или обложити дрветом.

Како затворити батерије за грејање: избор материјала (видео)

Жеља власника да сакрију грејне елементе је сасвим разумљива, али решавању овог питања треба приступити са озбиљношћу. Одлучивши се затворити цијеви у стану, могуће је потпуно блокирати унутарњи проток топлине, због чега трошкови гријања могу значајно порасти.

Примери затварања батерија за грејање и цеви (фото)

)