5 корака за инсталирање црпне станице за приватну кућу: схема прикључења

Црпна станица за приватну кућу треба да буде исправно повезана, а након избора и куповине опреме за пумпање, следећи корак је инсталација, прикључење и конфигурација. Пумпа за воду пумпа воду директно у кућу - до водоводних цијеви или до бојлера у суставу гријања кућице.

Повезивање црпне станице: шта је потребно у земљи

Многим кућама или кућама недостаје не само централно гријање, већ и снабдијевање водом. Да би то урадио, власник локације ће опремити бунар или бунар да има приступ води. За довод воде у кућу најчешће се користи потопна пумпа, која пумпа воду приликом отварања дизалице у кући. Недостатак ове опреме је немогућност коришћења воде при ниским нивоима воде у бушотини или прекидима напона.

Црпна станица ће избјећи многе неугодности, јер се не састоји само од пумпе за воду, већ и од спремника за воду.

У случају судара са проблемом пумпања воде директно из бунара, хидраулична пумпа укључује и доводи воду до зграде из резервоара. Када се користи станица, користи се површинска пумпа која вам омогућава да пумпате воду чак и из малог бунара. Ово је веома погодно за мале просторе где нема могућности да се копа велики бунар и опреми га потопном пумпом. У водоводном систему вода улази кроз посебан уређај - хидроглисер који одржава одређени ниво притиска у цевима.

Црпна станицаобезбеђује становнике воде за пиће

Црпна станица садржи:

 • становници питком водом;
 • систем грејања помоћу расхладног средства;
 • задовољава потребе становника (купатило, туш);

Црпна станица доводи воду до куће под сталним притиском из водовода - због тога притисак воде није само на доњем спрату, већ и на врху.

За шта је потребна цев за пумпну станицу: модел опреме

При куповини опреме за пумпање за приватну кућу, морају се узети у обзир све карактеристике, укључујући и тип уређаја за цевоводе. Могу се поделити на једноцевни (једноставни) и двоцевни (ејектор).

Ако дубина бушотине није већа од 10 м можете користити једноцевну модел пумпну станицу, за дубљу бушотину боље је инсталирати ејекторску станицу.

Разлика између њих је фундаментална. Једноцевна пумпна станица се лако инсталира и пумпа воду у кућиште на једној линији. Инсталација са две цеви подразумева инсталацију ејектора од гвожђа, који треба да се стави у воду за подизање течности у систему.

Постављање црпне станице: кварови главне опреме

Пре него што раставите целу пумпну структуру и откријете узрок проблема, прво морате очистити филтере, проверити да ли цеви бити непропусне и елиминисати цурење ако се појаве.

У току дужег рада црпне станице, мотор се може загрејати, што доводи до искључења система

Могући проблеми:

 • Зачепљење уређаја због недостатка филтера;
 • Због честог рада пумпа не ради;
 • Кршење непропусности на спојевима цеви доводи до проблема немогућности пумпе да пумпа воду;
 • Смањени притисак ваздуха у систему;
 • Сама пумпа се укључује и искључује због неправилне регулације релеја притиска;
 • Трење у пумпи може довести до повећања потрошње електричне енергије.

У дугорочном раду црпне станице, мотор може постати врућ, што доводи до искључења система.

Мали притисак воде настаје услед ниског нивоа притиска воде у водоснабдевању или проласка ваздуха у водоводни систем. Да бисте то урадили, проверите рад релеја и све цеви за непропусност. Након провјере, чишћења и рјешавања проблема, можда ћете морати поново подесити сву аутоматизацију.

Да бисте решили проблеме или решили проблеме, прво морате да искључите уређај из мреже.

Исправна инсталација уз даље стриктно придржавање правила рада опреме кључ је дугорочне употребе црпне станице у приватној кући.

Постављање црпне станице у приватној кући корак по корак

Инсталација црпне станице може да варира у зависности од извора из кога ће се вршити снабдевање водом (бунар, бунар, централизовано снабдевање водом). Да би се инсталирала и конфигурисала опрема, дијаграм и инструкције се морају користити да би се избегли проблеми.

Пре него што поставите станицу (безхашенка) својим рукама, треба да покупите место.Ако се ради о кесону онда дубина треба да буде не мања од 2 м. Такођер, јама има низ недостатака - опрема се може украсти, кесон треба загријати и затворити из различитих временских услова, неугодности у служби. Приликом уградње опреме за пумпање у подрум, пожељно је да се грејање и апсорбовање нереда од рада пумпе.

Възможността за изпълнение на пумпаа может бить виходит с неговими руками

.

Другим речима, услови за опрему система треба да буду такви да се избегне замрзавање воде у систему водоснабдевања.

У зависности од квалитета воде, пумпа мора бити опремљена специјалним филтерима који ће очистити воду пре уласка у пумпну станицу. Принцип пумпања воде из бунара и бунара је практично исти. На самом крају треба да буде мрежасти филтер. Крај цеви пумпе не би требало да досегне дно, минимално растојање од 1 м

Възможността на инсталациата може да се изведе сама по себи:

 1. Спојите јединицу на бунар. Један крај цеви, пречника 3,2 цм, спушта се у бунар, претходно намотавши металном мрежом која ће деловати као филтер. За причвршћивање неповратног вентила користите посебну спојницу.
 2. Други крај црева је повезан са пумпом помоћу америчке дизалице и полиетиленске цеви.
 3. Повежите станицу са цевоводом. Испразните водоводну цев са Американцем и повежите се са самом пумпом.
 4. Када је станица инсталирана, потребно је обавезивање - повезивање свих компоненти система са цевоводом.
 5. ПослеИнсталирањем и спајањем свих обртаја пумпе треба попунити око 2 литре воде, за то постоји посебна рупа са затварачем и покренути систем.

Након укључивања уређаја потребно је подесити ниво притиска пумпе. Оптимумом се сматра 2.5-3 бар за одвајање уређаја и 1.5-1.8 за његово укључивање.

Одабиром црпне станице многи стручњаци и обични корисници кажу да је квалитет инсталација фирме Гиселле, Марина и Гардена добар. Квалитет и поузданост пумпне опреме немају пристојне конкуренте.

Како покренути пумпну станицу (видео)

Опрема за испумпавање воде из бунара доступна је у трговини, али неки стручњаци могу је прикупити из посебно купљених артикала. Независно сакупљање и инсталирање црпне станице у приградском подручју значајно ће уштедјети новац, а квалитетно одржавање јединице продужити ће вијек трајања.

Примери уградње пумпне станице (шема и фотографија)

)