Јефтине ЛЕД лампе из Кине

Неискусни купац се лако може изгубити међу обојеним пакетима са 220В ЛЕД лампама које представљају десетине различитих произвођача. Покушај да се открије на лицу мјеста и пита продавца: "Која је жаруља из јефтиних серија боља?"

Да ли су све јефтине ЛЕД сијалице приближно једног квалитета? Уопште не! Неке кинеске компаније специјализоване за производњу ЛЕД извора светлости снабдевају Русију производе прихватљивог квалитета по приступачним ценама више од 10 година. Међу њима треба напоменути, на примјер, Цамелион и Супра који раде на цертификату о усклађености. Такође, у Русији, они успешно развијају пословање своје компаније у склапању ЛЕД лампи висококвалитетних полупроизвода кинеског порекла.

Међутим, руско тржиште је и даље пуно ниско-квалитетних 220В ЛЕД лампи од мало познатих кинеских фирми. Они настављају да попуњавају наше продавнице чворовима који нису у стању да раде чак ни шест месеци. Међутим, људи их купују, углавном због атрактивног изгледа и ниских цијена.

Шта није у реду са јефтиним ЛЕД сијалицама и зашто их боље одбити? Да разумемо.

Електронско пуњење

Нажалост, у продавници и, штавише, немогуће је идентификовати неквалитетну робу на интернет страници. На први поглед, ЛЕД тип без имена није лошији од осталих и блиставо светли, а параметри на паковању су једноставно импресивни. Али, потребно је раставити случај иидеја о купљеном уређају за осветљење ће се променити.Прво, ЛЕД диоде. Задивљујући Кинези настављају монтирати СМД-кристале претходних генерација, од којих се водећи произвођачи ослобађају новчића. Такви ЛЕД-ови имају нижи однос лм /В, што значи да су мање ефикасни. Да би се повећала осветљеност кроз њих, они намерно пролазе струју више од номиналне и на тај начин привлаче пажњу купаца у време куповине.Друго, умјесто ЛЕД драјвера, лампе су опремљене најједноставнијим извором напајања састављеним на РЦ-ланцу, диодном мосту, капацитету филтера и ограниченом отпорнику. Укупна производња је 7-8 радио јединица у вриједности од мање од 0,5 долара у малопродаји. Било који пренапон у мрежи ће довести до деградације кристала и отказивања лампе у целини.

Треће, лемљење свих компоненти електричног круга оставља много жељеног. На неким моделима лампе можете видети закривљене СМД елементе, што указује на монтажу лампе без употребе аутоматизоване опреме. Да бисте повезали плоче један са другим и са утичницом, користите најфиније жице које се често распадају.

материјали за тело

Ако истовремено узмете брендирану ЛЕД жаруљу као Осрам лампу и јефтин тип без имена, можете одмах осјетити разлику у материјалима од којих је тијело направљено. У квалитативном производу, већи део тела је направљен од алуминијумске легуре или пластичне проводне топлоте са продуженим рупама у кругу.

У јефтиним кинеским сијалицама, тело је направљено од танке пластике, која је изгријање тада може постати жуто. Рупе у њему недостају или су неефикасне. Када се притисне, може се деформисати и чак пукнути ако се лампа случајно испусти. Исти ниски квалитет има изолатор на поклопцу који раздваја фазу од нуле. Матирани дифузор и метална подлога, по правилу, са својим функционалним оптерећењем се суочавају.

квалитет израде

Да би сијалица била заиста јефтина, требало би је прикупити брзо и без контроле квалитета. Одавде и ту су бесмислене сметње. На пример, не може бити тачкастог заваривања или лемљења на местима где су жице причвршћене поклопцем. У овом случају, једна од жица је причвршћена између базе и пластике. Немојте се изненадити ако се приликом увијања сијалице у кертриџ, дифузор тресе и остане у руци. У најједноставнијем случају, она се причвршћује на љепило, понекад на силикон, који након загријавања губи својства љепила.

Плоча такозваног возача, унутар пластичног кућишта, често са њом фиксира комад лепљиве траке. Таква једноставна монтажа је довољна за неколико трешњева, након чега се картица држи искључиво на лемљеним жицама.

Избегавајте куповину цилиндричних ЛЕД сијалица, које се обично називају "кукуруз". Ова технологија се није оправдала и сматра се реликтом прошлости.

Видео преглед кинеске лампе

резултати

Почетком 2016. године, трошак 7-ватних ЛЕД сијалица нормалног квалитета пао је на 200 рубаља. Ово се односи на брендове као што су ОнЛигхт и Ера,чији се производи сакупљају на територији и одликују стабилним радом. Сада породице са средњим приходима могу постепено прећи на ЛЕД осветљење својих домова и осетити стварну уштеду енергије.

Испоставља се да је боље не контактирати кинеске производе непознатих брендова. Куповина "мачке у торби" преко АлиЕкпресс-а ће бити јефтина само у ногама.