Једнособан стан у стилу "Лофт" (27 фотографија): дизајн ентеријера, готови пројекти за поправку у правцу "лак"

Прије неколико година у моди су били станови с много луксузних ствари. Казна је сведена на идеал. Али сада их замењују нови стилови који су слични минимализму.

Један од њих се сматра "поткровљем". Морате размислити о томе како можете створити угодне услове с голим зидовима или видљивим жицама. У савременом свету такви ансамбли добијају на популарности због њихове варијабилности, а не због најтежег процеса поправке.

Мало о стилу

Поткровље је страна ријеч, у пријеводу значи "поткровље". Обично не постоји декор у овом правцу. На зидовима - гипс, а под се састоји од једноставних дасака.

Дизајн стилова поткровља често се користи у становима са великим површинама и високим строповима. Али ако желите, можете користити такав стил или његове елементе у једнособном стану. Уосталом, овај стил често значи одсуство зидова и преграда.


Основа овог стилског правца може се узети у обзир:

  • мешање различитих раствора;
  • планирање отворености;
  • недостатак партиција;
  • све комуникације на уму - цеви, вентилација, жице, циглене зидине су такође видљиве;
  • комбинација старог и новог, како у намештају тако иу декору;
  • могућност цртања зидова и стропова, као и кориштење плаката као елемента декорације.Стил "поткровља" подразумева доступност природних материјала. На пример, може бити стакло, цигла, дрво, чак и металдозвољено је користити и оставити отворено. Поткровље је стил који вам омогућава да експериментишете.

Зонска подела простора се врши раздвајањем просторије без преграда и нијансама главне боје. Такође се често користи игра са осветљењем за избор различитих зона. Мање често можете наћи стаклене преграде. Они не нарушавају концепт цијеле просторије, али још увијек стварају оквир за намјештај и елементе декорације.Пријава у једнособном стану

Постоји велики број готових пројеката за дизајн просторије и стана. Велики број дизајнерских агенција спреман је да вам помогне у креирању ентеријера. Међутим, могуће је и компетентно организовати рад на стварању прелијепог стана.

На самом почетку рада потребно је одредити границе просторије с ходником и купаоницом. Често је могуће поделити зидове на само купатила, а ходник од остатка простора може одвојити ормар. У сваком случају, постоји огроман простор испуњен свежим ваздухом и природним светлом.


Намјештај се у таквом стану користи не само за намјеравану намјену, већ и за подјелу простора. Ово је карактеристична одлика поткровља. Намјештај ће бити одлична комбинација "лака" и старог намјештаја у ретро стилу.
Често проблеми могу бити складиштење великог броја ствари, јер штале у таквим становима нису предвиђене. У овом случају, најбоље је користити велики кабинет који је подијељенпростор у зони. Такође, постоље је погодно за складиштење испод телевизора.

Кухиња је, по правилу, одвојена од просторије шанком - ово је најчешће кориштена опција. Овај простор у таквом стану може испунити и његову главну функцију и функцију дневног боравка (у присуству стола са четири столице). На унутрашњем зиду ове кухиње налази се комплетна кухиња.


Зидови су често посебно направљени као недовршени. Често се користи у одвојеној цигленој цигли или зиду од опеке. Такође, посебна боја у овом дизајну су голи ожбукани зидови. Овакав изглед на први поглед изгледа неугодно, али намјештај ствара осјећај комплетне слике.

Такви зидови ће изгледати посебно спектакуларно ако се на њих ставе графити. Такође, овај стил је погодан за постере.

Поред тога, у правцу "поткровља" изгледају сјајни детаљи у апстрактној изведби. Чак и саобраћајни знакови и знакови могу се користити као декоративни елементи.
Посебан случај може бити у просторији са малом површином, али високим плафонима. На надморској висини од 4 м можете створити засебан простор за спавање, пружајући простор за степенице и други спрат у истом стану.расвета

Светло би требало да буде природно, јер би површина прозора требала бити велика. Али истовремено је потребно узети у обзир да ће вештачко осветљење овог јединственог простора бити потребно ноћу. Често се у средини собе користи један велики лустер, али са таквимлокација извора светлости осветљава углове просторије.

Интересантна опција су мали извори свјетлости који су расути по плафону. Они би требали бити одабрани према опћем стилу собе. Мање кориштене зидне свјетиљке. Најчешће се уграђују у кухињи.


Како створити стил поткровља у једнособном стану, види доље.