Звучна изолација преграда од гипсаних плоча

Исправно одабран материјал за изолацију буке преграда од сухозида гарантира тишину и одмор. Штитећи од интрузивних разговора, музике или телевизије у сусједној соби, она помаже у одржавању живаца и здравих односа.

Типична модерна унутрашња преграда направљена је од дрвеног или металног оквира, ожбуканог са обе стране. Такав зид лоше се опире проласку звука. Ако је стан је направио такву редевелопмент, онда бука ће само спасити звучне изолације преграде од дривалл.

Материјали за звучну изолацију

Да би се спријечио слободан пролаз звучних валова може се направити са обичним материјалима, користећи дрвене оквире за монтажу, и користећи акустични заптивач за испуњавање спојева. Насупрот томе, читав комплекс мјера и мјера за изолацију буке може се поништити ако је оквир оквира метала причвршћен директно на зид без траке за изолацију од вибрација.

Звучна изолација зида од гипсаних плоча има за циљ да заустави звук из собе у собу. Мала дебљина зидова од гипсаних плоча и празнина између њих - мала препрека звучним вибрацијама. Међутим, ова изјава важи само за обичне ГЦЛ. Постоји посебан, тзв. Акустични суви зид, који има својства апсорпције звука. Својим наредним радом можете примијетити честе перфорације и лијепљене неткане тканине с једне стране. Пречник рупа - 8 мм, размак један од другог - 18 мм.

Технологија на којој се базира перфорација је иста као и она која се користи у мрежици на вратима микроталасне пећнице. Само изолација долази од звука, а не од електромагнетних осцилација. Веома је важан исправан редослед уградње таквог листа - страна са платном је унутрашња, задња.

Али чак иу случају обичних листова сухозида значајно побољшавају ситуацију са буком која омогућава употребу акустичних теписона или плоча. Сви материјали који се користе за звучну изолацију и смањење буке, могу се подијелити у двије врсте: слагати унутар зида и примјењивати у обради извана.

Треба напоменути да није све што се налази у зиду, на примјер, топлинска изолација, може дјеловати као звучна изолација унутрашњих преграда од сухозида. Главни недостатак топлотне изолације је његова мала густина. Заузимајући велику количину, она готово и није битна и састоји се углавном од зрака или угљичног диоксида.

За топлотну изолацију, најчешће кориштену пјену, пјенасти полистирен, полиуретанску пјену. Све што може да уради је да мало снизи висок ниво буке који продире споља, али га не елиминише. Заиста, ефикасна изолација зидова од сухозида заснована је на значајној подели индикатора густине околине.

Употреба пјенасте пластике у обради стамбених простора се не препоручује из било којег другог разлога - иако употреба успоривача горења као импрегнације и омогућава да се мало повећа отпорност на сагоријевање, генерално, не испуњавају захтевебезбедност од пожара.

Нешто бољи показатељи који се користе за изолацију стаклене вуне или минералне вуне, али опћенито, то нису материјали који се могу назвати сасвим задовољавајућим. На данашњем тржишту материјала за звучну изолацију постоји нешто за изабрати.

Такође је важно напоменути да је немогуће створити мирну собу, без потребе за бављењем буком која продире са вањске стране стана гредама и прекривачима.

Врхунски материјали

Најучинковитији, сто посто гарантира резултат, материјал још не постоји и мало је вероватно да ће бити учињен у било ком тренутку. Нема ни универзалног, прикладног за све прилике водича које морате пратити ако направите унутрашњу баријеру.

Ефикасност мјера зависи од сваке фазе. Прва је уградња оквира. Његов дизајн ће једноставно зазвонити, ако не предузмете заштитне мере - изолујте од њега под и плафон. Без употребе пригушне траке, нећете постићи никакве значајне резултате. Одлична пригушница - доказана трака Вибростец-М.

Што се тиче костура, онда размислите о томе шта да изаберете, посебно из ничега - било дрво или метални профил. Показатељи код њих су приближно исти, а од избора у корист једног или другог мало зависи.

Значајну улогу играју панели који затварају оквир. Акустични суви зид произведен од Кнауф-а или сличних производа линије Аку-Лине, произведен од Гипрока, може значајно смањити апсорпцију буке. Одговоран приступ задатку то захтијеваплоче су постављене у 2 слоја. Само један слој даје квалитативни резултат. Може се користити звучна изолација за суву градњу, а акустични триплек постаје све популарнији у Украјини - специјализирани трослојни материјал за изолацију буке. Добар триплек се издаје под заштитним знаком САУНДЛИНЕ-дБ.

Главну улогу игра слој пунила који се налази између панела. Добре перформансе и прикладност за употребу у домаћинству у стану су звучно-апсорбујуће плоче СХУМАНЕТ-ЕЦО.

У случају да је партиција већ изграђена, не постоји посебан избор. Али немојте га нужно растављати и поново га градити. Значајно побољшање апсорпције звука може се постићи употребом зидних мембрана. Захваљујући њима долази до смањења волумена, гледајући кроз звукове усмјерене на површину зидова.

Процес инсталације звучне изолације у прегради за суву градњу

Добар резултат не зависи само од материјала, већ и од тога како правилно и одговорно направити изолацију буке. Овде можете разликовати следеће, најзначајније фазе:

  1. Звучна изолација зида сухозида у стану почиње чињеницом да је његов оквир монтиран на вибрирајућу траку. Сложена је у два слоја, причвршћена за зидове, под и један са другим виброхерметички;
  2. Монтажа оквира. Следећи зид је пожељно не постављати утичнице и прекидаче - звукови кроз њих се врло добро преносе. Рационална одлука ће направити размак између профила одговарајуће величине, који има плочу за изолацију буке;
  3. Монтажасуви зидови преграда са једне стране. Акустични суви зид се монтира перфорацијом извана;
  4. Постављање плоча за апсорпцију звука у унутрашњу преграду. Њихова дебљина одређује дебљину унутрашњих преграда;
  5. Завршна фаза - плоче су затворене ГКЛ. Да би све урадили управо овде, зглобови морају бити ожбукани виброхемектином.