Зидови на плафону (66 фотографија): шта је то, следећа генерација затезних плафона са периметарским позадинским осветљењем, линије у дизајну дизајна, рецензије

Дизајнери користе различите методе за стварање оригиналног ентеријера, од којих је један спуштени плафон. Таква декорација ствара неизрецив осећај да плафонска облога лебди у ваздуху. Недавно су дизајнери развили систем за клизни плафон који вам омогућава да стилски и укусно украсите плафонску облогу позадинским осветљењем. У овом чланку ћемо се упознати са описом дизајна клизног плафона и његових варијанти.


Карактеристике

Дизајн плафона са ефектом омекшавања састоји се од следећих елемената:

 • филм или тканина;
 • алат за причвршћивање;
 • специјализовани флексибилни профил;
 • прозирна трака за камуфлажу;
 • ЛЕД трака.



Посебан ефекат клизног плафона може се остварити на 3 начина:

 • инсталација плутајуће конструкције, која је изведена на багету, има бразде за нијансу и празнине за обављање расипања посебног ефекта;
 • уградња затезног плафона направљеног сухозидом;
 • употреба скривених завеса од полиуретана за украшавање плафона.

Да би се осигурало да резултати инсталације система не доведу до разочарења, треба обратити пажњу на квалитет материјала и елемената укључених у дизајн.


Главни материјал стропа за омекшавање је стреч фолија. Мат, сјајни и сатенски елементи су се одлично доказализавршни стропови Савремене методе (фото штампање и осветљавање) омогућавају да се испуне било какве жеље за украшавањем површине таванице.

Мат стаклени материјал је идеалан за стварање ефекта у висини у ваздуху. Израђена је од разних боја од стакла или акрила. Изгледа спектакуларно у свакој просторији, где год да је инсталирана. Оптимална опција је употреба отварача за влакна, под којим можете сакрити ожичење унутар структуре. Прозирни панели нису монтирани, јер ће кроз такве материјале бити видљиви дефекти стропа и проводљивости.



Сјај и одсјај визуелно повећавају простор, углавном се користе у малим собама. Када је осветљење укључено, ефекат увећања се повећава. За велике и простране собе користе се мат или полупроизводи, чиме се ствара комфор и удобност у соби.



Основа система клизног плафона је монтажни профил, који вам омогућава да направите просторе између 10 и 20 цм висине између нивоа плафонских облога. У тим интервалима, ЛЕД или линеарно осветљење се фиксирају помоћу спот светала и трака. Њихови механизми су скривени у контурама нивоа, стварајући утисак растућег.

Да би се побољшало прикривање механизама за осветљење, користе се уметци за дифузију светлости који имају светлосну проводљивост до 95%.



Постоји још један начин постављања клизне декорације. У овом случајуЛЕД диоде скривају платно, што резултира прекрасним распршивањем свјетлости, усмјерене дуж периметра. Једини недостатак овог начина инсталације је да се приликом замене електронских механизама врши демонтажа платна.

Профили који стварају светлеће линије могу се подесити у било којој позицији. Да бисте визуелно повећали простор простора, потребно је да положите линије дуж хоризонта. Да би се повећала просторија, потребно је вертикално поправити линије. Таква расвета је савршена за ходник, ходник. Такође, уз помоћ сјајних линија могуће је креирати геометријске облике.



виевс

Валовити спуштени плафони су тканина и филм.

 • Филмски материјали су направљени од поливинилхлорида. Основа таквог материјала је винил. Рок трајања је најмање 10 година. Предности винила су отпорност на влагу, трајност и практичност. Једини недостатак је склоност механичким оштећењима. Специјалисти препоручују уградњу ПВЦ фолије на температури изнад +5 степени.


 • Основа тканине су тканине од полиестера. Такви материјали су двоструко скупљи од филмских превлака. Главне предности овог премаза су отпорност на високе температуре и паропропусност. Једини недостатак је ниска влажност. Површине тканине се брзо загађују и апсорбују стране мирисе.

Стретцх стропови са освјетљењем савршено се комбинирају са сухозидним материјалима. Уз њихову помоћ можете поравнати базуплафонска површина.


Предности сувог зида:

 • еколошки материјал;
 • инсталација кровног плафона за суву градњу није изведена;
 • је могућност стварања конструкција било које сложености;
 • гипсане плоче се лако могу бојати у различитим бојама;
 • Отпорност на механичка оштећења је већа од отпорности на премазе филма и материјала.

недостаци:

 • мала отпорност на влагу, цурење воде доводи до уништења материјала;
 • да рад са сухозидом мора да има вештине изградње;
 • висина стропа након инсталације је смањена за 10 цм

Такође, плафони су подељени на системе на више нивоа, на једном нивоу и на два нивоа.


Најједноставнија опција за уградњу таквог премаза је једностепени дизајн. Инсталација се врши помоћу тканине растегнуте на једној равни. Ови системи су монтирани са ПВЦ или сувим зидом. Конструкције више нивоа конструисане су компликованом методом. Први је главни оквир, а на њега су постављени следећи слојеви поклопца. Фиксирање нивоа се врши помоћу специјалних причвршћивача. Системи на више нивоа захтевају додатне алате: рефлекторе, багете, уметке за декорацију.


Овај тип декорације на стропу има велики број сорти које одређују дизајнерске хирове. Што је већи број нивоа покривености, паметнији и оригиналнији ће изгледати као плафон.

Постоје плафониАрмстронг, који су подељени по врстама:

 • У подножје стропне површине су причвршћена ужад. Модели таквих система су различити.
 • конкавни и закривљени. Издржљиве конструкције, које се одликују оригиналношћу и необичним моделима.
 • Производња форми панела одвија се према посебним технологијама. Они могу бити облици круга, четверокут, троугао. Помоћу таквих подешавања можете изабрати неке области. Огледни премази савршено рефлектују светлост и пригушују буку.





Дизајн

Још један нови изум у украшавању плафона са ефектом лупања ваздуха је употреба скривене завесе за завесе. Таква завеса ствара утисак јединства између конструкције плафона и хоризонталне равнине зида.

Скривени носач изгледа одлично у просторији са ниским строповима, чиме се повећава њихова висина.





Полутранспарентни скривени вијенац причвршћен је директно на профил затезног плафона, чиме се не одузима корисна површина. На цијену уобичајеног вијенца скупљи је, узимајући у обзир додатне елементе декорације и технолошког рада. Карниси за завесе не морају бити одабрани према схеми боја и елементима декорације, они захтијевају само уградњу.

Предност употребе таквих структура је у томе што се могу инсталирати не само на површину, већ и на закривљени, овални и П-облик.



расвета

\ т

Осветљење кроз контуре клизног плафона врши се помоћу ЛЕД траке. ЛЕД лампе се производе у врло малим величинама, а нема грејања околног простора. Лагани имају своје сорте које морате знати приликом куповине расвјетних тијела. Производе се ролне (максимална дужина до 5 метара).

Осветљење можете контролисати помоћу контролне табле. Механизам на једном нивоу може се једноставно укључити или искључити.

Двоетажни и вишеслојни плафони су регулисани:

 • према зонским параметрима;
 • интензитетом сјаја;
 • палетама боја;
 • путем осветљења које може бити трајно или импулсивно.


ЛЕД трака се може користити као главно и додатно осветљење просторије. За мале просторије таквог сјаја је сасвим довољно, ау дневним и другим просторијама потребно је инсталирати додатне свјетлосне уређаје. У ходнику се препоручује да се користи централно осветљење у облику великог сјајног лустера и рефлектора, који се монтирају на платно.


Савети за избор

Најпоштованији тренутак приликом инсталирања таквог декорја је избор прибора, јер су сви створени ефекти произведени од њих. Веома популарне су ЛЕД диоде. Карактеристике детектора светлости: једноставна инсталација, економичност, мало загревање материјала. Приликом одабира одређених типова можете зауставитина куповину једноставних трака које се само укључују и искључују. Ако буџет дозвољава, можете купити специјални комплет за осветљење са контролним системом.

Такав механизам може регулисати боју и интензитет сјаја.


За просторије са високом влажношћу (кухиње, купатила), потребно је одабрати ЛЕД диоде које су заштићене влагом. Класична варијација је употреба белог платна са позадинским осветљењем. Такође је дозвољено да се користе живе боје филма. Резултат је игра контраста.

Стручњаци препоручују да клизни строп украсите бојама. Тамна се не може користити: такве нијансе ће створити осјећај компресије и нелагоде.



Ревиевс

Модерна генерација након куповине система клизног стропа са посебним ефектом освјетљавања оставља бројне позитивне одговоре.

Као резултат тога, предности таквог завршног рада могу се приметити:

  \ т
 • уградња механизама за завршну обраду траје мало времена (око 2 сата);
 • ниска цена ЛЕД механизма;
 • систем клизног стропа савршено прикрива недостатке и недостатке основне површине стропа;
 • специјални ефекат високог раста ствара удобност и удобност у соби;


 • 100% сигурносни дизајн;
 • дуг животни век;
 • материјали за животну средину;
 • је могућност уградње у просторијаманестандардни облик (укривљени или заобљени зидови);
 • отпорност на хабање од контаминације: материјали имају антистатичка својства;
 • Летећи систем ствара свечано расположење.


Негативни одговори су ретки. Обично долазе од купаца који се суочавају са проблемима приликом инсталације система који је направљен за неисправну технологију.

Постоје неки недостаци:

 • Уградња стропа смањује висину просторије за неколико центиметара. То ће бити приметно у собама малих соба.
 • Да бисте добили резултат који није узнемирен, морате се строго придржавати технологије инсталације.
 • Механичке повреде (пункције, посекотине) се не могу елиминисати. У том случају, замењује се цео плафон или одређени ниво.


Лепи примери у унутрашњости

Плафонски покривач је одличан начин за стварање простора и удобности у стану. Горе наведене варијанте плутајућих система савршено се уклапају у стил ентеријера: авангарда, минимализам, хи-тецх, поп арт, конструктивизам, минимализам, техно.


дневна соба

Велика пространа соба вам омогућава наношење вишеслојног дизајна клизног стропа и поделу просторије на зоне. Неке области стропа могу бити украшене фото-отиском, који се савршено уклапа са сатенским платнима. Декорација плафона са осветљењем и светлуцавим завесама ствара свечано расположење.


спаваћа соба

За спаваће собеПрепоручује се употреба једнобојних мат или сјајних тканина. Препоручује се стварање скупљања не само са ЛЕД тракама, већ и са додатним расвјетним тијелима (рефлекторима).

Зидне лампе или специјалне лампе се користе за осветљавање одређеног дела просторије или слушалица.


Деца

Декорација стропне површине дјечје собе може се створити на различите начине. Основа премаза је боље одабрати меке меке нијансе (плава, плава, бијела). Ликови из цртаних филмова на боји ће изгледати сјајно. Плави облаци и звездано небо ће задовољити мале астронауте.


кухиња

За кухињу је најбоље користити материјале за које отпад не захтева посебне тешкоће. Препоручује се употреба мат или сјајне ПВЦ фолије. Као додатни третман могуће је користити рефлекторе. Ако је просторија велика, онда су вишеслојни треперави дизајни одлична опција.


Како да поставите спуштени плафон, погледајте следећи видео запис.