Зидни зидови у дечјем

Приликом одлучивања о дизајнирању дјечје собе, занимљив тренутак је дизајн стропа. Не само да треба бити лијепа и занимљива, већ и добра за перцепцију дјеце.

Зидни стропови су конструкција профила, који се причвршћују вијцима специјалних великих лимова - сухозида. Из њега је могуће направити све варијанте дизајна до изненађења малог власника.

Предности и недостаци сувих зидова код деце

Да бисте инсталирали прекрасан плафон од сухозида за дјечју собу, морате знати његове предности и недостатке.

Главне предности:

 • практичност
 • дуго служење
 • Има добру звучну изолацију, као и топлотну изолацију
 • еколошки
 • Прихватљива цена
 • Инсталација је релативно јефтина
 • Захваљујући овом плафону, сви недостаци на плафонским облогама, скривање ожичења и избочени шавови
 • У случају оштећења није неопходно обрадити цео плафон

Постоје и недостаци, иако их није много:

 • Висина просторије ће се смањити, тако да власници ниско стропних станова морају донијети такву одлуку
 • Инсталација захтијева дјеловање не једне особе, јер је сам суви зид тежак материјал
 • Након уградње, потребно је трљати зглобове на површини, што доводи до јаког полена просторије
 • .
 • Ако су суседи поплављени, такав дизајн ће постати непогодан
 • Да бисте довршили резултат, морате купити додатна средства за декор (импрегнацију, боју)

Посебно треба приступити дизајну стропа од сухозида за дјечју собу. Сува стијена је по својој природи еколошки хипералергијски материјал који савршено одговара дјечјој соби.

Пројектовање плафона у расаднику од сухозида

Гипсана плоча има тако добру особину као и флексибилност гипса. Због тога је могуће из њега израђивати све врсте дизајна, не пуцати и не гребати. Главни типови сувих зидних плафона:

 • на једном нивоу
 • мулти-левел
 • коврчава

Строп на једном нивоу - ово је најједноставнија верзија сухозида за дечију собу. Они су најпогоднији у просторији са ниским строповима. Може бити украшен цртежима који ће задовољити малог.

Једноставно и поуздано, посебно у малој просторији. Такав плафон треба инсталирати једном и трајати ће дуго.

Плафони на једном нивоу нису толико скупи у инсталацији. Они могу бити украшени цртежима, осликани у различитим бојама, закрпљени тапети или украшени посебним пунилом.

Ако је плафон низак, препоручује се бојање у свијетлим тоновима како би се повећао простор у просторији. Тамни тонови ће резултирати просторном редукцијом.

Вишестепени плафони су направљени за декорацију и јачи ефекат. Са таквим дизајном, можете претворити апсолутно обичну собу у непрепознатљиву. Све зависи од маште родитеља.

Дизајнери могу смислити запањујуће идеје о каменима на спрату, што чини просторију већом и већом. Дозвољени су вишеразински плафониразличитих облика и могу бити невероватни. То је прилично тешко, па се исплати обратити специјалистима.

Дизајн плафона

Уз помоћ сухозида можете створити различите облике, као и подијелити собу на зоне - за спавање, игре, тренинг; и ако неколико дјеце живи у истој просторији, сваки од њих има свој индивидуални простор. А соба постаје занимљива бајка у којој ће ваше дијете и његови пријатељи бити забавни са задовољством.

Плафон са равним дијагоналама може изгледати добро, гдје се може појавити нижи ниво с једне стране.

Можете користити дизајне у облику круга, овала, квадрата. Користе се и облици цвећа или облака, различите врсте апстракција - коврче, спирале, неправилног облика. Све ово може бити украшено позадинским осветљењем.

Најспектакуларнија и ненаметљивија љепота је растући строп. Има два типа: ротирајућу осу и без ње.

Аксијални тип је уграђен ЛЕД филм у ниши. Када је светло укључено, оно даје ефекат огромног неба. Тип се ротира због специјалних пинова, а плафон има висећи облик који се може окретати око своје осе. Са осветљењем спуштени плафон изгледа једноставно невероватно.

опције дизајна

Различите опције дизајна чине сваки поједини плафон.

Да, тапете су у широкој употреби за украшавање плафона. То могу бити слике цртаних филмова, омиљени хероји. Фото тапете се такође користе као панелизид

Многи родитељи одлучују да направе строп у облику звијезде, плавог или космичког неба.

Да би се створио плафон од сухозида у расаднику за дјечака, узимају се у обзир његове године и жеље. За малог детета, одлука о дизајнирању у облику својих омиљених ликова из цртића, модела аутомобила ће радити. За тинејџера или младића је боље направити дизајн за најједноставнији. Главна ствар - не користите свијетле боје, јер то може негативно утјецати на психу дјечака. И нема "девојака" боја.

Ако је власник собе девојка ,онда ће стати мирни тонови: пастели са елементима јоргована, ружичасти. Активна девојка за буђење ће бити задовољна да погледа у таваницу жутих и зелених нијанси.Добар приступ боји у ружичастим тоновима са занимљивим ликовима из бајке.

Али ако дечак и девојка живе у соби, онда ће им одговарати универзална опција - комбинација боја. Свака ће имати своју зону и свој лични простор.

фазе инсталације

Ако одлучите да направите прекрасан плафон својим рукама, онда се побрините да припремите одговарајуће алате као и опрему.

Алати који су вам потребни: чекић, нож, електрична бушилица, шуроповерт, шмиргл папир од метала, чекић. Потребна је и лествица, ниво зграде и владар.

За производњу стропова: сухозид, профил, типле, привјеске, вијке, ваљке, четке, као и уређаје за расвјету и ожичење.

Можете направити плафонподељени у следеће фазе:

 1. За почетак, одлучите који ће се плафон налазити у дјечјој спаваћој соби. Појављује се на старом плафону, тако да се види да ће се будући дизајн представљати;
 2. Припремају се алати за рад;
 3. Затим почиње монтажа металног оквира. Ово је главна фаза на којој зависи поузданост производа. Прво, први ниво ће бити;
 4. се врши осветљење;
 5. Затим долази други ниво;
 6. Плоча са сухозидом. Одмах исече рупе за осветљење;
 7. Све је спацклед, басед;
 8. Лепљиви постољи;
 9. Додају се декоративни елементи.

При дизајнирању прелијепог стропа направљеног од сухозида за дјечју собу, водите рачуна о жељама и машти власника собе. Из перцепције његове дечије собе - његовог малог бајковитог света - формирања дететове психе и расположења.