Зидни електрични конвектори са термостатом

Удобан живот у приватној кући не може се замислити без гријања. У те сврхе уграђени су плински, електрични или котлови на чврсто гориво, уграђени водови, радијатори. Али шта ако прилика за куповину скупог бојлера или времена за инсталирање система није, а потребна је топлота "Јучер"? У овом случају, инсталирани су зидни електрични конвектори са терморегулатором. Цена такве опреме је релативно мала, а приликом плаћања рачуна за електричну енергију, рад модерних модела неће пробити рупе у породичном буџету. Данас ћемо говорити о економичним електричним зидним гријачима, разумјет ћемо моћ таквих уређаја да схвате како одабрати прави гријачи за дом.

Шта је електрични конвектор: опште информације

Конвектори се називају и зидним електричним радијаторским грејањем. Али ово је грешка, између ових уређаја нема ничега заједничког. У наставку ћемо расправити разлике између ових уређаја. Опћенито, електрични конвектор је уређај који загријава зрак који пролази кроз њега. У њему нема навијача - све иде по законима физике. Зрак у уређају се загријава и диже према горе, ослобађајући хладно мјесто.

Ова група уређаја укључује зидне електричне камине, који поред стварања угодне температуре играју естетску улогу. Плоча, уз помоћ позадинског осветљења, ствара видљивост ватре, практично неразлучива од садашње.

Главне разлике конвектора од радијатора

Радијатор се зове уређај који повећава температуру у просторији због сопственог загревања из расхладног средства (вода или антифриз). Конвектор, напротив, загрева се само ваздух који пролази кроз њега. Електрични гријачи не захтијевају облоге цјевовода и лако се монтирају. Све што им је потребно за рад - то је 220 волти, што неће бити тешкоћа ни са минималним, основним знањима из електротехнике.


Веома важно!Ако домаћи мајстор никада није наишао на инсталацију ожичења и сумње у своје руке, најбоље је да тај посао поверите професионалном асистенту. Уосталом, ако се прекине са сметњама, могуће је да до кратког споја дође до пожара или струјног удара, до смртног исхода.

Детаљи о ожичењу су описани у нашем чланку.

Зидни електрични конвектори за грејање са термостатом: предности и недостаци

Зидни електрични конвектори са терморегулатором се разликују по најбољим топлинским радијаторима за многе параметре. Међу њима приметимо:

 1. Једноставна инсталација.За монтажу испод сидрених кукица или вијака потребно је само четири рупе у зиду и 220 В напојно мјесто.
 2. Висока ефикасност.Ефикасност таквих уређаја је близу 100%.
 3. Нема потребе за периодичним ревизијама , за разлику од радијатора за грејање од стране носиоца топлоте.
 4. Очување екологије.Не грејатикористи се отворени пламен и зато не сагорева кисеоник, а производи сагоревања се не емитују у атмосферу.
 5. Нема буке током рада.

Говорећи о предностима оваквих уређаја за гријање, не може се заобићи, а друга "страна медаље" - недостаци. Нема их много:

 1. Цена конвектора је већа од цене радијатора. Овај недостатак је више него компензиран чињеницом да није потребно набављати цијеви за аутопутеве и расхладну течност.
 2. Висока цена електричне енергије.Овде ћемо уочити укључивање у шему одвојених модела економског режима.
 3. Разлика у собној температури.Грејање ваздуха испод плафона. У том случају, ако постоји ваздушни приступ са улице, на угодној температури за тијело, ноге се могу смрзнути. Рјешен је проблем изолације кућишта и уклањања промаје.

Посебно примећујемо да циркулација ваздуха подиже мале честице прашине. Ако се просторија ријетко чисти у просторији, прашина ће летјети у инхалираном зраку.

Схема уређаја за зидне електричне грејаче за кућу

Конвектор се састоји од кућишта са унутрашњим грејним елементом и електронског или електромеханичког термостата који регулише рад Тене. Грејач је израђен од керамике, запечаћен у металном кућишту са плочама за дисипацију топлоте, посебним крилима или уметцима, који обезбеђују побољшану аеродинамику уређаја.

Корисне информације!Иако се температура грејног елемента креће од + 600 °до + 1000 ° Ц, ваздух у просторији се не суши, што вам омогућава да не купујете овлаживаче, чак и ако је кућа дом малој дјеци.

Шематски дијаграми спајања и рада конвекторских грејача у приватним кућама и становима:
Како организовати унутрашње конвекторе: опције за уградњу различитих типова

Произвођач нуди електричне конвекцијске грејаче са подним, зидним или уграђеним (стационарним) терморегулатором. Свака врста смјештаја има своје нијансе експлоатације. Подни уређаји подижу више прашине, као и уграђени под. Зид захтева правилан распоред висина. Ако их поставите високо, неће бити могуће постићи нормално загревање просторије. Обрнута ситуација је у ниским конвекторима. Опет постоји проблем растуће прашине.

Од позитивних квалитета пода или уграђене опреме, уочавамо брзо и равномерно загревање просторије, упркос нижој снази грејних елемената у односу на зидне уређаје.

Како изабрати уређај за грејање просторије снагом

Да би се исправно одредио овај параметар грејача конвекторског типа, предлажемо да се упознате са табелом површина, у зависности од снаге опреме.

Називна снага, кВ 1 1.2 1.5 2 2.5
Капацитет загревања, м2 10 12 15 20 25

Подаци су дати за просторије чија је висина плафонаје 3 м. Температура загревања је 19 ° Ц.

Корисне информације!Ако желите да загрејете просторију од 25 м2, не би требало да купите један грејач снаге 2,5 кВ. Много боље загревање ће обезбедити 2 уређаја од 1 кВ при нижој потрошњи енергије.

Да би се прецизније израчунала снага конвектора за одређену област, предлажемо да користите онлине калкулатор који ће вам омогућити да извршите калкулације без грешака без икаквог напора. Потребно је само направити потребне податке у одговарајућим пољима и кликнути на дугме "Израчунај".

Онлине калкулатор за израчунавање топлотне снаге електричног конвектора за грејање

Опције плаћања
Спам заштита

Унесите код са слике
Пошаљите ми резултат поштом

Зидни електрични грејач са термостатом: предности и недостаци

Имајте на уму да у зидним конвекторима нема оштрих углова. Дакле, чак и уз малу висину инсталације са пода не можете се бојати да ће мала дјеца, када се ударе, добити озљеде. Уживање у присуству свих без изузетка заштитних аутоматизационих модела који искључују уређај у случају прегревања. Повишена релативна влажност ваздуха на уређајима не утиче, чак и ако је једнака 100%. Тело уређаја се не загрева, што је, опет, тешко прецијенити ако се у кући налази мала дјеца.

И ево неких коментара о електричним зидним конвекторима за грејање које смо пронашли на интернету.

ВикиНазарова, Русија, МоскваУ ишчекивању бебе са којом смоМуж је тражио одговарајући гријач, јер је зими у стану јако хладно. Отишли ​​су у куповину, претраживали на интернету, чинило се да би могло бити лакше од куповине грејача, али човек је озбиљно приступио овом питању, али ми не тражимо само себе, већ малог човека. (...) Конвектор одржава постављену температуру ако се изненада сруши или промијени свој положај, или ако је не покрије, сама се искључи, што је врло сигурно с дјецом, не загријава се пуно, па чак и ако је дијете прикладно, неће горети, све поред тога не сагорева ваздух и изгледа веома лепо и елегантно, уклапа се у сваки ентеријер ...

Мореат Озовик: хттп://отзовик.цом/ревиев_1355046.хтмл

Занимљиво је да су прегледи углавном снимљени. Успјели смо пронаћи неколико неутралних, али ово су изузеци који потврђују правило.

Колико економични су зидни електрични конвектори за грејање у употреби

Наравно, са опремом за грејање на гас, електрични зидни транспортери нису упоредиви - цена електричне енергије је већа. Међутим, уз висококвалитетну изолацију куће, главна потрошња пада на прво загријавање. Ако је опрема исправно одабрана, конвектори се затим претварају у економичан начин и троше мање електричне енергије. У поређењу са системима "топлог пода", предност остаје на страни конвекторских грејача.

Шта је термостат за конвектор за грејање

Термостат у таквим уређајима је одговоран за његово одржавањеподешени опсег температуре. Ниво топлоте одређује власник, након чега конвектор самостално одређује степен загревања, а термостат га искључује јер га горња граница достиже и поново се укључује када се ваздух охлади да би се савладао доњи.

Регулатори температуре су електронски или електромеханички. Размотримо, који тип је прикладнији за употребу и која је разлика између њих.

Електромеханички систем за контролу температуре

Недостатак такве аутоматизације у немогућности постављања тачне температуре. Са окретним дугметом, ниво је подешен, али такав термостат нема способност да савршено одржава задату температуру унутар тачности од једног степена. Из тог разлога, такви уређаји често доприносе прекомјерној потрошњи електричне енергије. Али, у исто време, њихов трошак је много нижи од конвектора са електронском аутоматиком.

Електронски термостати и њихове позитивне стране

Конвектор са електронским термостатом одржава температуру у затвореном простору на датом нивоу са грешком од само 0,1? 0.2 ° Ц, што је апсолутно неприметно како у комфору тако иу рачунима за струју. Трошкови таквих конвекционих грејача су већи, али уштеда на трошковима електричне енергије, током времена, покрива трошкове набавке. Што се тиче поузданости, обе врсте (када купујете квалитетан производ) су прилично поуздане. Трајање такве електричне опреме је до 20 година.

Безбедност: нека правила рада конвектора

Као и свака електрична опрема,Конвектор за грејање захтева поштовање неких правила током рада. Главне које ћемо сада размотрити:

 • Утичница не би требала бити ближа од 0,8 м од уређаја. То ће га заштитити од загревања, оштећења изолације и кратког споја;
 • не треба да се осуше на конвектору ствари, упркос присуству аутоматизације. У неком тренутку можда неће радити, што ће резултирати прегрејавањем керамичког грејног елемента и, последично, запалити ствари које се суше на уређају;
 • при високој влажности треба преферирати моделе чија заштита није нижа од ИП24.

Усклађеност са овим једноставним правилима ће осигурати сигуран и дуготрајан рад уређаја.

Кратак преглед модела и произвођача грејних конвектора представљених на руском тржишту

Ради лакшег разумевања, предлажемо да се упознате са произвођачима и њиховим моделима у табеларном облику.

\ т
Бренд, модел Снага, В Величина, цм заштитне функције манагемент
1000 67.5? 40? 5.5 Термостат, кућиште отпорно на влагу мецханицал
1000 46? 40? 8.2 Искључивање током прегревања, аутоматско поновно покретање мецханицал
1500 41.3? 64? 11.2 Водоотпорно кућиште елецтрониц
2000/1150/850 77.5? 44? 13 Водоотпорно кућиште мецханицал

По којој цени можете купити електрични зидконвектор са термостатом

\ т

Данас није битно гдје се купује конвектор за гријање (дућан кућанских апарата или други ресурс). Гаранција је обезбеђена на свим локацијама. Али када купите уређај од продавца на мрежи, можете да уштедите 10? 20% од цене. Размотрите неке моделе познатих брендова са спецификацијама и ценама на руском тржишту од јануара 2018. године.

\ т
Марка, модел Снага, В манагемент \ т Цост, руб
500 елецтрониц Заштита од мраза, прегревања и превртања, кућишта отпорног на влагу 3200
500 елецтрониц Водоотпорно кућиште 5500
2000/1000 елецтрониц Одвајање током прегревања, пречишћавање ваздуха у више фаза 4000
1000/500 мецханицал Одвојите током прегревања, превртања, аутоматског поновног покретања 1800
1500/850/650 мецханицал Водоотпорно кућиште 2900

Јасно је да избор електричног конвектора може бити у било којој ценовној категорији. Најважније је да се приближио техничким параметрима грејне просторије.

закључак

Зидни електрични конвектори за гријање су врло погодни, ако не постоји могућност другог типа гријања или као помоћно гријање. Правилан и промишљен приступ њиховом одабиру ће омогућити ниже трошкове за куповину иексплоатацију и поштовање норми при употреби - трајност и сигурност. Изаберите технику ван реда, и она ће вам верно и истинито служити једну годину.

Надамо се да су информације изнесене у данашњем чланку биле корисне нашем драгом читатељу. Радо ћемо одговорити на питања (ако се појаве као што прочитате) у коментарима испод и покушати то учинити што је могуће потпуније и брже. Молимо вас да подијелите своје искуство у одабиру и инсталацији конвектора за гријање (ако постоји) или позивање на одређени модел. Ово ће бити корисно за мање искусне кућне занатлије.

И на крају предлажемо да гледамо кратак, али врло когнитивни видео за данашњу тему: