Зидани зидани роштиљ властитим рукама: схема, ред, фото и видео упуте корак по корак

Трајност било које конструкције зависи од квалитетних материјала који се користе током изградње. Ово правило важи и за цигле за роштиљ. Препоручује се да престанете бирати производе познатих робних марки, провјерене временом, и да имате велики број позитивних рецензија.

Да бисте добили резултат исправног функционисања система, морате уложити не само финансијска средства, већ и стрпљење. Као резултат тога, цигла роштиљ ће задовољити укусна јела кухана на отвореној ватри.

пронаћи разлике

Дизајн пећи са отвореном ватром налази се у многим модерним културама. Свака од ових капиталних зграда одликује се следећим карактеристикама:

 • начин причвршћивања производа (у печење, на ражњу, у мрежу, на отворене металне шипке, итд.);
 • параметри ложишта (са димњаком, без димњака, отворени /затворени);
 • материјал за производњу (лим, цигла за пећ, глинена шупљина);
 • начин постављања (унутар просторије или на отвореном простору);
 • у функционалности (уски профил, универзални);
 • величине (не до 1 м, велике, више од 2 м висине).

У неким случајевима, опека за роштиљ се може претворити из постојећих дизајна пећи. Али боље је то радити од нуле, јер постоји одређена разлика између зиданих зидова од цигле и, на пример, пећи за бакар.

Разлике између других пећи и роштиља од циглеследеће:

 • присуство димњака разликује пећ за роштиљ за павиљон или љетну кухињу од класичног роштиља, а роштиљ нема стражњи зид, што вам омогућава да уштедите топлину и дистрибуирате је дуж цијелог периметра пећи;
 • камин и пећи имају посебну ложиште за угаљ, ау роштиљу и роштиљу за то постоји метална палета;
 • топлота у пећи се дуго чува због посебне зидане конструкције, тако да цигла за грубљење остаје топла и након потпуног сагоревања угља;
 • Руске пећи, роштиљи од опеке прилагођени су и за кување и за пружање топле атмосфере, у роштиљу и роштиљу може се само кувати, а камин се сматра само као ефикасан грејач.

У сваком случају, одабране су појединачне опеке за пећи које своје функције обављају у потпуности.

критеријуми за избор

Да бисте знали које цигле користити за пећ, морате одредити мјесто постављања и рада роштиља и роштиља. Ако је предвиђена индустријска примјена, када се тијеком дана пожар непрестано гори, пожељно је заштитити ложиште од лима.

У животним условима, када се с времена на време користи тако грубо, ми бирамо камин циглу за роштиљ или роштиљ. Има велику количину спаљене глине у својој структури, лако може издржати високе температуре.

Размишљајући о томе коју циглу изабрати за зидање пећи, не треба обратити пажњу на силикатне материјале, јер они имају високу висину.степен хигроскопности и не толеришу велике температурне разлике, тако да ће се брзо урушити.

Постоји једноставан начин да се самостално одреди која је опека потребна за зидање пећи. Довољно је да га ухватите у руке и лагано га ударите чекићем. Као резултат тога, требало би да чујете благо пригушено звоно, које каже да нам је потребан материјал пред нама.

претходни рад

Након што је утврдио где да узме циглу за полагање пећи, која би за грађевинске радове парцеле и унапријед припремила скицу или цртеж, можете наставити са припремним радовима. Почињу са повлачењем налога, распоредом распореда. Препоручљиво је да све радите на једној скали да бисте видели коначни резултат на папиру или на монитору.

Пре постављања роштиља из цигле или роштиља, бринемо се за присуство састојака за малтер. Као последње, често се користе следеће мешавине:

 • речни или камени пијесак и каменолома;
 • специјалне суве мешавине из продавнице, које иду одвојено за зидне зидове, зидане пећи, као и универзални прах.

Није потребно штедети на потрошним материјалима тако да опеке за камин буду окренуте или за вањску површину роштиља.

ВИДЕО: Опека за роштиљ

финоћа пећи

Готови зидови који користе власнике глине требали би се заштитити од утјецаја влаге. Може да облачи материјал и уништи везу. Глина, која је одличан материјал отпоран на топлотуза пећ, апсолутно није погодан за употребу код полагања вертикалне цеви. Овде је потребан цементни малтер или малтер, поуздано причвршћује опеку за камин или друге конструкције пећи.

Ако користите готов мик продавница, они су у већини случајева већ повезани у потребном омјеру. Довољно да их напуни количином воде назначеном на паковању да се нанесе раствор у циглу.

Пажљиво покупите глину. Пожељно је додати раствору у случајевима када има црвенкасту нијансу. Да би се цигла добро држала, мора се провјерити на одређени начин:

 • Опција 1. За то је потребно мало коморе (око 500 г) и чаша воде на собној температури. Отклања такво решење у пастозно стање тако да не престаје лепљење на руке. Ако смо успели да доведемо ово стање, онда је глина - погодна за улогу комуникације.
 • опција 2. Једна од глина се формира, а затим се мора бацити на глатку, равну површину. Приликом пуцања или ширења колача додајте песак или глину ако је потребно. Код нормалне конзистенције, особа нема адитива.

Да би се израчунао број опека и глине, вреди искористити једноставну пропорцију: око 3 канте глинене масе ће ићи на постављање хиљада цигли.

Ојачати раствор помоћу кухињске соли. Додаје се у количини од 100 г по канте готовог раствора. Да би се обезбедила чврстоћа, помоћи ће се додати малу количину цемента класе 400 или 500 у готове глине.

Биконзистенцију, треба их лако наносити на површину опеке и држати тамо. Немогуће је дозволити обилно испаравање влаге током полагања.

Приликом избора смеша потребно је обратити пажњу на температурне индексе које су утврдили произвођачи. Ово се посебно односи на универзалне мешавине за зидање.

ВИДЕО: Како изградити роштиљ властитим рукама