Завршавање плафона у гаражи властитим рукама

За третман плафона у гаражи боље је користити шперплоче или ПВЦ панеле Који је најбољи начин за руковање стропом у гаражи? Препоручује се употреба шперплоче или ПВЦ панела за руковање стропом властитим рукама. Ови материјали су релативно јефтини и лаки за негу. Запамтите да ће квалитет стропа зависити од складиштења вашег возила. Због тога инсталацију изводите искључиво према упутствима.

Шта можемо уредити у гаражи

Шта ставити у строп у гаражи? Покривање стропа се може обавити помоћу шперплоче. Овај материјал је разноврстан и лак. Поред тога, шперплоча је органски материјал. Пре него што почнете, морате покупити одговарајућу врсту шперплоче. Препоручљиво је дати предност материјалима са високом отпорношћу на влагу. Додају посебне меламинске смоле.

Завршна обрада стропа са шперплочом почиње чишћењем плафона. Потребно је очистити површину од тапета и остатака боје. Ако постоје неправилности на плафону, уклоните их са заптивним средством или смјесом лопатице.

Строп у гаражи може се направити помоћу шперплоче, прије чишћења стропа и уклањања неједнакости

Гомилање стропа са шперплочом врши се следећим редом:

 1. Уградите дрвену летву. Потребно је причврстити вијке на плафон.
 2. Причврстите слој фурнира на оквир.
 3. Поравнајте платно и причврстите га вијцима.
 4. Уклоните пукотине између стропа и зидова помоћу дрвеног постоља. По жељи, могуће је поднијети захтјевна место споја гитове.

Колика би требала бити висина стропа у гаражи

Према Снегу, висина стропа у гаражи не би требала бити мања од 2 метра. Међутим, да бисте се осећали удобно у гаражи, морате мало да подигнете плафон. Ако планирате да покријете плафон шперплочом, висина просторије треба да буде најмање 2,5 метра.

При израчуну оптималне висине стропа потребно је узети у обзир:

 • Висина возила.
 • Висина слободне залихе. Обично се узима 200-300 милиметара.
 • Место за постављање расветних уређаја.
 • Висина елемената аутоматских капија.

Ако користите секцијску капију, оптимална висина плафона је 2300 милиметара. У случају да имате СУВ, висина просторије треба да буде најмање 2700 милиметара.

Висина стропа у гаражи зависи од висине аутомобила, простора за постављање расветних уређаја и висине елемената аутоматских капија.

Чување чамца у металној гаражи укључује повећање висине стропа. Осим тога, потребно је очистити брод од пијеска и прљавштине. Након тога треба га испрати топлом водом и добро осушити. Запамтите да чамац на напухавање не би требао бити близу уређаја за гријање.

Топлинском изолацијом строп у гаражи властитим рукама

Многи људи примећују да је плафон у гаражи "плакао". Зашто се то догађа? Стручњаци кажу да се строп зноји због чињенице да се на површини формира кондензација. Правилно направљена топлотна изолација помоћи ће вам да се ослободитеиз овог проблема.

Изградња изолације у гаражи може бити:

 1. Минерална вуна.
 2. Чучањ.
 3. Пена.

Ако имате метални плафон у вашој гаражи, препоручљиво је користити фолијске материјале. Можете их поправити помоћу кламерице или љепила. Пожељно је фиксирати фолијске материјале на оквир од валовитог картона.

Топлотна изолација стропа у гаражи може се обавити употребом пјене, стаклене вуне или минералне вуне

Алгоритам за обработка на полифамата:

 • Нанесите лепак на материјал.
 • Затим нанети материјал на плафон.
 • Фиксирајте пену са клиновима.
 • Уклоните пукотине настале на мјесту споја стропа и зида. Напуните празнине помоћу монтажне пене.
 • Обрадити плафон гипсом.

Ако се одлучите за кориштење минералне вуне или стаклопластике као гријача, онда требате ставити материјал између профила. Након тога, потребно је подрезати строп ПВЦ панелима.

Како обојити строп у гаражи

Осликајте плафон у гаражи као боју на бази воде. Овај материјал је стабилан и једноставан за употребу. Запамтите да се не препоручује наношење боје на воденој бази на мокри плафон.

Пре рада, потребно је очистити површину плафона од прљавштине и остатака завршних материјала. То можете учинити помоћу грађевинске лопатице. Поред тога, пре наношења боје препоручује се вакумирање плафона.

Предходно очистен и поравнан строп в гаражаможе се више пута обојити бојом на бази воде

Стропна слика се изводи у 4 фазе:

 1. Нанесите малтер и гит на плафон.
 2. Затим, користећи ниво зграде, покушајте да поравнате плафон.
 3. Нанесите други слој кита и први слој на површину.
 4. Почните да сликате плафон. Да бисте то урадили, потребно је да користите ваљак. Тешко доступна места могу се бојати четком. Препоручује се бојање у 2-3 слоја.

Од чега је могуће направити строп у гаражи

За завршну обраду стропа у гаражи можете користити сухозид и валовиту плочу. Инсталирање овог дизајна је веома једноставно. Упамтите да је препоручљиво користити гипс картона дебљине 9,5 милиметара за покривање оквира.

Ако је у гаражи већа влажност, за облагање употријебите сухозидом отпорну на влагу, јер није подложна деформацијама. Овај материјал се обрађује у специјализованом складишту. Суви зид отпоран на влагу има зеленкасту нијансу.

Гипс картон и валовата плосадка е добро за обработка на гаражни строп

Конструкциа:

 • Причврстите профил за вођење. Препоручљиво је користити вијке или типле за причвршћивање дијела.
 • Поставите профиле регала и уметните вођице у њих.
 • Поправите игле. Ови детаљи ће повећати крутост структуре.
 • Онда, у сухозиду, направите празнине у расвети.
 • Покријте оквир сухозидом. То фикКористите материјал за резање вијака.
 • Причврстите решетку-серпианку на спојеве мреже.
 • Нанесите пунило на плафон.
 • Покријте површину брусним папиром.
 • Нанесите премаз и боју на површину.

Декорација плафона у гаражи пластичним плочама (видео)

Постоји много начина да се подигне плафон у гаражи. Свака од њих има своје предности и недостатке. Препоручује се да се преферира суви зид или шперплоча за покривање стропа. Ови материјали су практичнији од ПВЦ панела. Након облагања стропа потребно је на површину нанијети водено-емулзиону боју. Алтернативно, можете користити акрилну боју. Ако приметите да је плафон у гаражи мокар, нужно је да има топлотно изолациону просторију. Као топлотно-изолациони материјал, препоручује се употреба пене или минералне вуне.