Завршавање балкона са сухозидом (28 фотографија): како да обрежемо своје руке

Лака за инсталацију, безбедна и издржљива - главне предности сувог зида. Овај грађевински материјал је погодан за покривање унутрашњих површина. Завршетак балкона са сухозидом разликује практичност, високе естетске карактеристике, може се обавити самостално.Предности и недостаци

Гипсана плоча је популарна код професионалних градитеља и почетника. Лак је за употребу, погодан за руковање различитим површинама и има много позитивних својстава. Материјал се састоји од чврстог панела, који је залијепљен с обје стране грађевинским папиром.

Посебне карактеристике сувог зида:

 • Мала тежина. Панели се лако преносе због своје компактности. Такође, ово својство поједностављује уградњу делова.
 • Екологија. Одсуство штетних емисија чини материјал сигурним за људско здравље.
 • Једноставно руковање. Гипс картон се лако реже, тако да можете добити детаље било које величине. Ово је посебно важно када су собе покривене нестандардним простором.
 • Незапаљивост. Материјал је отпоран на високе температуре, једва да гори.
 • Топлотна изолација. Ова функција вам омогућава да створите угодну климу на балкону и одржавате угодну температуру за човјека.
 • Звучна изолација. На балкону, прекривеном сухозидом, биће мирно, до њега се неће чути бука са улице и из стана.
 • Повољна цена. Гипсана плоча је нижа од плоча од природног дрвета, заједно саОдликује се високом квалитетом и пристојним изгледом.

Упркос високој функционалности, материјал има низ недостатака. Гипсана плоча је крхка и може патити од вањског механичког удара, па је потребно пазити при транспорту и складиштењу панела. Лако се апсорбује влага, није баш погодна за употребу на местима са високом влажношћу. Да бисте елиминисали ове минуте, препоручује се да оставите суви зид отворен неколико дана пре поправке.


врсте

Модерни суви зид је побољшао перформансе. У зависности од својстава, постоји неколико врста материјала који се користе за обраду различитих просторија.

 • Нормално. Јефтин материјал који нема додатна својства. По правилу има неутралну боју и користи се за покривање просторија са стабилним температурним режимом и ниском влажношћу.
 • Противпожарна. Састав сухозида укључује средства за заштиту од пожара која чине материјал мање горивом. Такви панели су у потпуности у складу са захтевима заштите од пожара и погодни су за третман практично свих просторија.
 • Отпоран на влагу. Најпогоднија опција за балкон због падавина и колебања температуре. Плоче су прекривене посебним премазом, апсорбују влагу, а антифунгални раствори се наносе како би се спречио настанак плесни.

Панели се међусобно разликују по величини, што се такође узима у обзир приликом куповине грађевинских материјаламатеријала. Пре него што наставите са поправком, израчунајте површину простора, број листова сувог зида. Да бисте то урадили, морате унапред знати величину листова, који се могу навести на сајту произвођача или директно у продавници.потребни алати

Радови на поправци не захтијевају стручно знање, као и њихову прилично стандардну опрему. Његова припрема или аквизиција је једна од фаза припреме за поправку. Која средства су потребна:

 • Чекић. Користи се за директну монтажу панела.
 • Бушилица, одвијач. Потребан за уградњу вијака, дуплекса и других елемената за причвршћивање.
 • Изградња нивоа, храм. Користе се за поравнавање панела међусобно и налазе се на балкону површина.
 • Шпатула. Потребно за наношење гитова на зидове.
 • Рулет и оловка. Они се узимају приликом извођења мјерних радова.


Поред наведене опреме, потребно је купити и сам суви зид и сљедеће материјале:

 • Грејач - за припрему површина за инсталацију.
 • Хидро и парна изолација. Потребно код полагања гријача.
 • Профили. Потребно за уградњу мреже.
 • Типле, вијци. Причвршћивачи су потребни у свим фазама рада.
 • Пример, кит. Користе се за обраду спојева између листова пјене.
 • Пила за дрво и метал. Ако је потребно, може се заменити бугарским. Потребна је за обрадудетаљи мреже.

Ако је потребно даље обрадити материјале, одвојено набавити боју. Погодан је и за кардиналну промену боје сувог зида и за наглашавање природне нијансе панела. У завршној фази импрегнација се наноси како би се заштитила од високе влажности, високих температура.
припремне фазе

Обрада гипсане плоче врши се само након остакљења у просторији, иначе панели неће бити задржани и могу се деформисати због падавина или превисоке температуре. Ево корака за припрему:

 1. Прије покривања ложе, уклоните све предмете, лишавајући зидове трагова старог третмана.
 2. Такође је пожељно инсталирати парни овлаживач. У ту сврху погодна фолија или полиетиленска фолија, која дјелује као баријера. Осим тога, можете користити посебне мембране.
 3. Загревање је неопходно не само ради одржавања удобне микроклиме и константне температуре, већ и ради продужења животног века панела. Стога, овај поступак треба обавити и прије облагања.

Треба имати на уму да све површине на балкону морају бити обрађене: не само зидови већ и под и плафон. Грејач треба да буде отпоран на труљење, влагу и утицај патогених микроорганизама.

Материјали који се користе за изолацију ложе:

 • стаклена вуна;
 • минерална вуна;
 • пјенасти полистирен.

Дебљина материјала мора бити најмање 50 мм,тако да на балкону нема фиоке. Када се ради у тешким климатским условима, грејач се даље третира како би се повећала отпорност на високе и ниске температуре. Полаже се између елемената решетке, пре-облагања фолијом за хидроизолацију. За инсталацију се користи кламерица за градњу.

Малтерисање балкона захтева инсталацију решетке која ће бити причвршћена за панел. Оквир је израђен од хоризонталних и вертикалних профила, који су дрвени и метални. Ове последње карактерише повећана издржљивост и лакоћа уградње, стога се чешће користе.

Када се користи дрво, плоче се даље обрађују.

Фазе монтаже решетке:

 1. Креирање и означавање зидова у складу са тим. Због тога ће профили бити постављени тачно, односно дуже ће трајати.
 2. Инсталација профила за подршку. Прве шипке су постављене у поду, на њима се поравнавају такви елементи.
 3. Монтажа делова на цртежу. Да бисте их одржали што је могуће глаткијим, препоручујемо употребу нивоа зграде.
 4. Причвршћивање делова. За ове намјене се користе дупел или вијци, постављени су на сваких 25 цм
 5. Постављање мостова попречних шипки. Израђени су од стоехних профила и имају на располагању, узимајући у обзир оптерећење зидова. Ако су вам потребни лакови који држе велику тежину, скакач се причвршћује што је чешће могуће.

Причвршћивачи ће учинити оквир јачим и ригиднијим. Између ћелија које кобра моженалази се грејач, на месту будућих спојева, препоручује се да се направи дупла летва. У следећој фази, суви зид је директно причвршћен за летву.

У наредном видеу, предлажемо да јасно видите све горе наведене кораке на примеру решетке на плафону.

Како да обрежем своје руке: редослед радова

Облога почиње са плафоном, а затим прелази до зидова. Прије свега, потребно је резати гипсане плоче одговарајуће величине, ако је потребно, остаје мјесто за освјетљење.

Једноставност фуга за пуњење између панела обезбеђена је обрубљеним ивицама - косина. Ако није присутан, површине се припремају самостално.

На плафону су постављене прве гипс плоче. Као елементе најпогодније је користити вијке - препоручује се да се њихови шешири утапају у материјалу. Размак између елемената је 20-25 цм, за практичност пре него што роботи направе ознаке за будуће отворе. Остатак панела се подешава на исти начин. Ако је потребно, последњи делови се секу.

Шта треба узети у обзир приликом скалирања балкона:

 • Постављање и вијци се не смију појављивати.
 • Металне летве су најефикасније у влажним климама.
 • Дрвене греде су полиране, прекривене заштитним рјешењима.
 • Спојни елементи не могу се чврсто стегнути: материјал је крхак и може се деформисати.
 • Приликом уградње плафонских профила по ивицама и по средини, препоручује се употреба сидра.
Хвалапоштовањем ових препорука моћи ће се продужити вијек трајања дизајна, поједноставити и убрзати процес инсталације.

Видео-тоолкит за завршну обраду сухозида на балкону види испод.

Завршна обрада

Лице омогућава реализацију било које идејне идеје власника балкона. Управо у овој фази се имплементирају идејне идеје, ствара се удобност:

 • Прије свега, празнине између панела прекривене су серпијем или првим слојем, а затим је на шавовима постављена папирна врпца или решетка. Да бисте поравнали површину, нанесите два слоја кита. Рад је сличан за зидове и стропове.
 • Свестраност - једна од предности сухозида. Може се поправити, прекрити тапетама или плочицама. Само облоге нису погодне за завршну обраду, јер је за његову уградњу потребно користити вијке који могу деформисати панеле.
 • Што се тиче рјешења боја, за уређење балкона можете користити природне мирне нијансе, као и контрастне, агресивне тонове. У првом случају, можете креирати ентеријер у стилу земље, а друга је погодна за модеран дизајн.