Зашто вам је потребна пумпа за површину?

Површинска пумпа - уређај који испоручује воду из реке, језера или бунара Пренапонске пумпе су веома једноставне за употребу и једноставне су конструкције. Због тога улазе у економску класу међу другим професионалним пумпним постројењима.

Како ради пумпа површинских вода

Површинске пумпе су подељене у неколико типова. Свака врста је дизајнирана да ухвати одређену количину воде. Принцип рада ових пумпи је сличан.

Ако вам је потребна вода за наводњавање кревета или да бисте добили буре, најбоље је користити пумпу за површину ниске перформансе. Ако желите да континуално узимате воду из бунара, најбоље је да прекинете ваш избор на самоусисним површинским пумпама.

Принцип рада пумпе површинских вода

Принцип рада ових пумпи може се поделити у неколико фаза:

 • Постављање пумпе у извору воде: река, језера и бунара;
 • Укључивање пумпе;
 • пуњење воде из извора цријева;
 • Пумпа се зауставља ако је подигнута више од 8 метара од извора воде.

Принцип рада пумпе није битно другачији од алгоритма других пумпи. Принцип деловања је један - скупљање воде из извора и преношење на црева на правом месту. Приликом одабира површинске пумпе, размотрите намјену и количину воде коју желите испумпати из извора.

Нијансе уређаја: дубина усисавања пумпе, шта је то?

Свака пумпа има своје карактеристике, својства и параметре. Међу њима - дубинаусисавање Ово је концепт који често описује квалитет црпне станице.

Дубина апсорпције је врста "висине" која показује колико дубоко пумпа може да оде да узима воду. Овај параметар варира са различитим пумпама.

Постоје 3 типа пумпи за дубину усисавања:

 • Око 5 метара;
 • око 15 метара;
 • Око 30 метара.

Што је већа дубина усиса, то боље

Дубина усисавања говори о ефикасности пумпе

Дубина усисавања говори о ефикасности пумпе. Што је већа дубина, пумпа ће моћи дуже испумпавати воду из извора.

При избору површинске пумпе обратите пажњу на дубину усисавања. Ово није толико важна опција да понекад за то платите. Али ако тражите ефикасну пумпну инсталацију, онда размотрите ову карактеристику.

Објаснити како повезати водену пумпу

Спајање пумпе за воду је важан корак у осигуравању непрекидног снабдијевања водом и примања воде за властите потребе. Брзина пумпања воде из извора према вама зависи од исправне везе.

За прикључак водене пумпе, боље је да истраживач слиједи упутства како не би пропустио важну фазу повезивања. То ће вам помоћи да се не збуните и мирно повежете све потребне делове уређаја за воду.

Прикључак пумпе за воду најбоље се изводи према упутствима

Како повезати стационарну пумпу:

 1. Подесите прелаз набранцх пипе Ово ће осигурати разлику у навојним везама;
 2. Узмите моћан кабл за напајање. Она мора испуњавати све захтјеве, јер је стављамо у воду. У том случају, изолација жице треба да се потпуно носи са задржавањем у води дуже време;
 3. За повезивање користимо спојнице. То су термоскупљајуће цеви које стварају хидроизолацију;
 4. Дуплицирати унутрашњи повратни вентил са додатним металним вентилом;
 5. Затим се пумпа постави дуж осовине бунара или бунара;
 6. Поправљамо пумпу уз помоћ игле за стабилност.

Пратећи ове кораке, спојите пумпу за воду за две секунде. Главна ствар коју треба имати на уму је сигурност и користити само оне жице које су добро изоловане од влаге.

Као што видите, веза пумпе је једноставан процес. То захтева само пажњу и мало времена. Правилно прикључите пумпу, придржавајте се сигурносних правила, а онда се млазна вода слијева с другог краја цријева.

Како почиње центрифугална пумпа

Центрифугална пумпа је постројење у којем се вода креће на трошак центрифугалне силе, обезбеђујући жељени притисак. Отуда и одговарајуће име пумпе.

Покретање центрифугалне пумпе има своје карактеристике и услове, без којих се једноставно не покреће. Међу њима - присуство воде. Не можете покренути пумпу без воде, у супротном неће успети.

Почетак центрифугалне пумпе може се поделити у неколико фаза:

 1. Пуњење воде;
 2. Одвијте дизалицу наманометар;
 3. затвори реза
 4. Покрените електрични мотор;
 5. Чека пумпа да достигне потребан број обртаја;
 6. Пратимо притисак који показује манометар;
 7. Отворимо славину вакуумског мјерача и дизалице на цијевима које доводе воду до бртви.
 8. Користимо воду.

Процес пуштања у рад центрифугалне пумпе

Покрените спољну пумпу један за другим, у складу са упутством, тако да се не сломи.

Приликом покретања пумпе, ако ометате редослијед операција, пумпа може прекинути одмах или током времена. Због тога је вредно радити све кораке један по један, без нарушавања наруџбине, тако да такав уређај не пропадне.

Покретање центрифугалне пумпе се врши у корацима. Није неопходно да се уређај третира укратко, у супротном, инсталација воде неће успети. Центрифугална пумпа је једна од најпопуларнијих пумпи када је у питању непрекидан и моћан проток воде.

Инсталација површинских пумпи (видео)

Површинска пумпа је одличан уређај за људе који траже практичност и добру ефикасност за унос воде. Лаган је, лако се покреће и ради. Користи се и за мали скуп воде и за воду средње запремине.