Зашто парна изолација стропа у кади?

Изградња купатила - кључни је тренутак, јер у будућности ова зграда треба да издржи озбиљан стрес. Микроклима у сауни зависи од зграде, удобних сесија, штедње новца и још много тога.

У прошлости су купатила грађена од обичног дрвета, тако да је унутрашњост продрла у ваздух, што је омогућило да се у просторији задржи просечна влажност. Добро купање одликује висока температура и влажност.

Вода је главни непријатељ купке, односно кондензација (прелаз материје из гасног стања у течност). До данас, скоро сви воле да користе профилактичке, здраве поступке у купатилу.

Неко воли веома "вруће" купатило, а неко преферира ниске температуре. Стога је један од најважнијих фактора одлична купка парна брана њеног плафона. У овом чланку размотрићемо зашто је потребна парна изолација стропних купки, њени типови и карактеристике.

Намена инсталације парне изолације у купатилу

Различити фактори могу утицати на купање: околина, локално вријеме и још много тога. Међутим, ова стања могу утицати на купање извана. Постоје фактори који ће утицати на унутрашњост. Унутар њих дјелују само два опасна фактора: утјецај воде и утјецај паре. Парење у купатилу ће вам помоћи да се носите са овим.

Правилно постављена парна брана вам даје могућност да подесите температуру која је потребна за купање помоћу грејних елемената.То значи да ћете моћи да уштедите новац на струји игорива које бисте потрошили на константно повећање температуре.

Модерне технологије ће учинити вашу купку заштићеном не само од кондензата, већ и вјетра и влаге. Захваљујући данашњим материјалима, пара се диже до плафона и излази ван. Са спољне стране купатила настаје баријера која спречава продирање влаге у просторију. Ове технологије помажу да се избегне хрђање компоненти купатила.

Није неопходно сакрити слој баријере паре, уклонити га негде дубоко у делове купатила, остављајући споља само облогу, може само погоршати својства парне бране.

Потреба за парном изолацијом купатила на стропу

Парна изолација плафона је најважнија у поређењу са другим компонентама просторије. Вјероватно свака особа зна да проток врућег зрака увијек иде до горњег дијела просторије, у овом случају - у каду. То је основна нијанса, која је важна када се ради о конструкцији купатила, пошто је за плафон направљена заштита од купке од парене течности.

Последњих година, нови начини инсталације парне изолације за плафон у купатилу. Иако живимо у двадесет првом веку, где сваки дан постоје неке иновације, ипак штити купатило од кондензације користећи традиционалне методе.

У купатилима од дрвета, стропови се шиве комадима трупаца, чија је дебљина око осам центиметара (дебљина може бити мања).Парна брана се производи помоћу фолије, чији је материјал алуминијум. Фолија од алуминијумаФиксира се преко трака (комада трупаца). Уместо алуминијумске фолије можете користити папир који је обострано обложен воском или парафинским воском. Када се алуминијумска фолија постави на комаде трупаца, она мора бити покривена меком глином. Затим постоји топлотна изолација стропа у кади.

Ово је био један од најпопуларнијих начина за испаравање стропних купки. Постоји још једна, такође уобичајена употреба.На дну стропне греде су даске, чија дебљина би требала бити у просјеку пет центиметара.На месту где се налази парна соба, исте плоче исте дебљине (пет центиметара) причвршћене су на нокте. На тај начин, унутрашња облога се одвија уз помоћ танког панела од два стабла (по вашем избору) - липе или јасике.

У овом случају, ова плоча за обраду треба бити фиксирана тако да остане вентил.

Ланено уље се ставља на картон и лежи на врху даске. Након тога, грејач у облику меке глине. Употреба меке глине је стари начин, у садашњој фази се користи пјенасти полистирен, будући да овај материјал има одличне карактеристике баријере паре, не погоршава се при сисању било какве влаге.

Рад са пјенастим полистиреном је много практичнији и удобнији.Није баш пријатно радити са меком глином, јер има прљавштину коју је тешко опрати. Зато је најбоље користити најновије иновације у области грађевинарства.

Постављање парне бранеслој је потребан директно у парној соби, на другим местима купање није потребно.

Парна брана у кади захтева само најбоље производе. Један такав материјал је пенаста гума.Састоји се од полипропилена, а врх је обложен фолијом, израђен од алуминијума. Главне предности овог материјала:

  • фолија може да издржи температуре до 150 степени Целзијуса;
  • огромна отпорност на пренос топлоте;
  • мала топлотна проводљивост;
  • високо поуздана хидроизолација и заштита од паре;
  • уштеда енергије од тридесет посто;
  • уз помоћ овог материјала долази до брзог загревања купатила, смањујући време за петнаест посто.

Такође, инсталација парне баријере се врши коришћењем других материјала, на пример, пенасте пластике. Али пре коришћења обавезно прочитајте приручник за материјал. Глатки део јединице пене треба да буде усмерен на страну из које ће се водити пара, а лабави део треба да буде усмерен на слој грејача.

Обратите пажњу: потребно је направити малу рупу између висеће стропне купке и слоја баријерне паре.

Данас постоји много начина и материјала који ће вам помоћи да заштитите своје купатило од влаге и паре. На грађевинском тржишту можете пронаћи било коју цијену прихватљиву за вас. Али запамтите, производи који имају највећу вредност су квалитетнији и имају дужи век трајања.

закључак

Парна брана је једнаглавне тачке које треба узети у обзир приликом изградње купатила. Парна брана ће вам помоћи да се носите са ефектима влаге и паре. Модерне технологије ће помоћи да се ови проблеми савладају у потпуности. Приликом наношења парне баријере морате се придржавати неколико правила, а онда сав посао који можете обавити сами.

Од данас постоји много материјала за баријеру, избор остаје за вас. Типично, парна изолација стропа у кади је неопходна само у парној соби, гдје постоји директан контакт кондензата са површином. Између плафона и слоја баријере паре, важно је оставити одушак.

Запамтите, процедуре купања ће вас одвести точно тако да буде што удобније и удобније. У независности, коју желите заштитити од паре у кади, не заборавите унапријед размишљати и обављати посао квалитативно. Овај чланак може одговорити на сва ваша питања у вези парне изолације стропа у кади.