Зашто обратити пажњу на висећи строп у спаваћој соби

За многе од нас, спаваћа соба је практично свето мјесто у којем проводимо вријеме за опуштање. Зато свако жели да његова спаваћа соба буде у потпуности у складу са његовим укусима и склоностима. Због тога је идеално решење за спавање употреба спуштених гипсаних плафона.

То су висећи плафони направљени од сухозида, данас су најновији модни тренд и могу да отелотворе чак и најсмелији дизајн.

Зашто одабрати дривалл

Зашто су висећи плафони од сухозида постали толико популарни у свету? Одговор је сасвим једноставан, ако погледате достојанство самог материјала. Он поседује следеће позитивне особине:

 • сигурно. Гипс картон - потпуно еколошки материјал који не штети људском здрављу. Због тога се може безбедно користити за лечење детета или адолесцентског кревета;
 • висеће конструкције се лако израђују властитим рукама;
 • дизајн готовог дизајна може бити веома разнолик и укључује било какве коврчасте елементе.

Ово је далеко од свих предности сухозида, али су сасвим довољне да га изаберу као главни материјал за изградњу било каквих спуштених стропних конструкција.
Поред тога, висеће конструкције вам омогућавају да постигнете следеће тачке у укупном дизајну просторије:

 • затвара све дефекте носеће бетонске површине;
 • сакрива елементе као што су цеви или места за фиксирање тила, завеса и ламбрекина;
 • расподела плафона на општој позадини спаваће собе;
 • приликакористите било која дизајнерска решења.

Обратите пажњу! Сваки спуштени строп ће имати одличан изглед ако није преоптерећен коврчавим елементима.

Уз помоћ висећих конструкција из сухозида могуће је постићи било који облик и величину. Пратите своје преференције, своју машту и овај плафон неће бити никоме, а ви ћете постати власник јединственог стропног дизајна.

карактеристике пројекта

Пре него што наставите директно да монтирате структуру сопственим рукама, потребно је одредити њен тип. До данас, плафони у спаваћој соби чине следеће опције:

 • је на једном нивоу. Најједноставнији дизајн је. Изгледаће сјајно у спаваћој соби, урађено у стилу минимализма. Овде ће стварање атмосфере опуштања помоћи да се користе светле и меке боје које се комбинују са додатним осветљењем;

 • више нивоа. У спаваћој соби плафони могу имати два или више нивоа. Свако од њих се може разликовати по свом: боји, осветљењу и другим дизајнерским решењима.

Поред тога, дизајн горње границе може укључивати сљедеће облике:

 • округла или овална. Такав плафон за спаваћу собу је најбољи, јер је идеалан за опуштање људског нервног система. Када користите меке тонове, ова спаваћа соба ће увек бити на располагању за одмор;
 • квадратни или правоугаони. Као опцију. Међутим, ово није баш савршено решење за спаваћу собу, јер ће оштри углови очигледно бити непотребни у овој соби.
 • . Управо су ови стропови посебно популарни, јер стварају необичан дизајн. Њихов дизајн се може потпуно прилагодити било ком ентеријеру.

Приликом одабира дизајна спуштених плафона за спаваћу собу од сухозида морате узети у обзир и њихове предности и постојећи интеријер у соби.

Шта тражити

Дизајн спуштеног стропа треба да се заснива на низу параметара, без којих је немогуће створити прелепу површину, која се савршено уклапа у просторију и уредиће њеног власника.
У овој ситуацији треба се ослонити на следеће параметре:

 • величина собе. За мале димензије треба одабрати дизајн минимализма или класике. Таква спаваћа соба ће бити удобна, практична и биће задовољство опустити се;
 • изаберите боје које ће вас опустити и смирити, смирити се и смирити сан;
 • Помислите који декоративни елементи ће додати собу домаће удобности и удобности;
 • Приликом избора дизајна, пратите модерне трендове у моди.У овом случају, спуштени плафони из сухозида омогућују да се дизајн прилагоди сваком ентеријеру;

Слиједећи горе наведене препоруке, моћи ћете властитим рукама створити запањујућу љепоту и сложеност стропа који ће истовремено бити практичан и функционалан.

Осветљење је кључ успеха

С појавом наших сувих зидова, постало је могуће користити додатне изворе расвјетебило које просторије. Спаваћа соба у овој ситуацији заузима посебно мјесто, јер овдје многи људи читају прије спавања.

Обратите пажњу! Правилно одабрано осветљење помоћи ће да у спаваћој соби створите не само опуштајућу, већ и романтичну атмосферу. Али за дијете је сасвим могуће створити атмосферу праве бајке.

За гипсане гипсане плоче различитих типова уређаја могуће је било које додатно освјетљење. Може се изградити чак иу једном нивоу.
У спаваћој соби се могу користити следеће врсте уређаја:

 • ЛЕД траке. И монохроматски су и мењају боју;

Обратите пажњу! Најбоље рјешење је сакрити траку на посебној полици, што ће позадинско освјетљење учинити невидљивим са дна. Тако се формира "ефект огромног ваздуха", који ствара романтичну атмосферу у спаваћој соби.

 • бљескалице. Такви уређаји за расвјету обично се постављају дуж елемената слике, што вам омогућава да истакнете један или други комад стропа када користите различите начине осветљења.

Приликом конструисања додатног система осветљења, он мора бити повезан одвојено од главног система осветљења. Тако добијате неколико начина осветљења који ће осветлити одређене делове просторије или целу собу.
Поред тога, рефлектори, лустери и ЛЕД траке могу се комбиновати на једном плафону. Само направите посебан режим за сваку јединицу осветљењаинклузије. Тако ћете у варијантама осветљења постићи не само значајну слободу, већ ћете и сваки елемент дизајна моћи доделити на различите начине.

комбиновати исправно

У посљедње вријеме све више и више спуштени стропови из сухозида комбинирају се са затезном крпом која се протеже између фигурираних гипсаних плоча. Дакле, дизајнирани вишеслојни дизајн ће постати још лепши и практичнији.