Зашто жута тхуја: главни разлози

Многи становници љета су забринути за питање -зашто је жута тхуја и како се носити с тим ? Потребно је детаљније раставити све могуће узроке овог феномена.

Главна ствар је неисправно слијетање, када се сади биљка, морате се придржавати свих правила агротехнике.Велике грешке у искрцавању Туида:

1. Лоши временски услови.

2. Садња садница на неплодним земљиштима са минималним садржајем хранљивих материја.

3. Садња садница у глинасто земљиште са густом структуром, у њојне може сигурно дисати , нема кисика и коренски систем се не развија правилно.

4. Да ли се тулипан жућкасто кроз садњу у тресетном тлу са честим стагнацијом воде, корени биљке труну и не развијају се.

5. Најбоље тло за узгој стабала је добро исушено, али не јако влажно тло. Може да дода мало тресета и песка.

Зашто жута тхуја? Одговор на ово питање може бити да радите погрешну бригу о биљци. Први пут након садње потребно је редовно залијевати дрво. Ако су биљке посађене на сунчаном подручју, онда се мора потамнити, а дебло сакрити малч. Не заборавите да се прашина скупља на тујама, што такође може негативно утицати на биљку, па је треба редовно прскати. Али избјегавајте прекомјерно залијевање, јер доводи до смрти Туие.

Велике грешке у збрињавању стабла тхуја:

1. Неправилно заливање. Ако ћете нормално и правилно залити биљку, онданакон неког времена његова стандардна боја ће се вратити, а жута ће нестати.

2. Велика количина подземних вода. Овај фактор може проузроковати труљење кореновог система и жуту боју дрвета.

3. Снажно продубљивање базе биљке. Овај фактор доводи до сушења и пада биљке. Не заборавите на чињеницу да голотиња на врату корена негативно утиче на изглед дрвета.

Главне болести и штеточине које изазивају жуту боју:

1. Фусариум. На други начин, ова болест се назива и труљење корена биљке. Ако почнете да посматрате знакове болести, онда одмах третирајте биљни фундазолом (0,2%).

2. Смрт Туие. Болесне гране почињу да се суше и проналазе жуту боју. За профилаксу се биљка третира са Бордеаук мешавином или фундазолом.

3. Апхид. Овај штетник негативно утиче на опште стање биљке. За борбу против инсеката користе се разне хемикалије, као што су карате, зеон или ензион.

4. Тхуја харпинг. Најчешће засађене биљке врло близу једна другој, њихови власници желе да створе дивну алеју зелених стабала. Али, нажалост, у врућини долази до њиховог зевања, и сходно томе, туја је жућкаста. Овај проблем се решава уз помоћ секатера - одсечене су гране.

Не заборавите да сви узроци могу бити откривени на вријеме, а онда их можете ријешити без проблема.