Загрејте зидове изван куће властитим рукама

Стари стамбени фонд у нашој земљи изграђен је погрешно. Зидови нису омогућавали топлину у просторији. Гријачи за дом могу значајно уштедјети на гријању. Топлина остаје у стану. Са проблемом потребе за изолацијом суочавају се власници угаоних и станова у приземљу. У пукотинама и пукотинама може се накупити влага која помаже продирању у хладноћу унутар површине.

Избегавање ситуације ће омогућити модеран грејач за зидове. Различите опције се могу користити за креирање, тако да људи морају знати основне критерије за одабир правог. Захваљујући њима, унутар кућа ће се створити најудобнији животни услови.

Асортиман производа

Савремени изолациони материјали на тржишту грађевинског материјала су представљени у широком распону. Власник жели зими остати топао у просторији и љети створити максималну хладноћу. Ситуацију је могуће постићи не само смањењем топлотних губитака, већ и уклањањем скица.

Топлотна изолација спречава ширење влаге и плијесни на зидовима просторије. Само у одсуству њих ствара здраву микроклиму која не може негативно утицати на здравље особе.

Најбоља изолација зида мора да испуњава следеће захтеве:

 • слаба проводљивост топлоте;
 • додатна звучна изолација;
 • способност да се супротстави отвореном пламену;
 • материјали су потпуно еколошки прихватљиви;
 • ће трајати дуго временавременски период;
 • вода не може продријети унутар површине;
 • ваздух слободно циркулише интерно и екстерно;
 • ефикасно сузбија развој различитих биолошких елемената.

Када се разматра који материјал треба изабрати, треба узети у обзир климатску зону и друге карактеристике мјеста пребивалишта. На пример, грејач за зидове оквира и дрвене куће ће бити другачији. За прву опцију, савршено решење ће бити пена, минерална вуна, а за другу - огреботине, јуте или ланена влакна.

У процесу изолације користе се органски и неоргански материјали. Први се добија посебним третманом дрвета, гуме, филца, маховине или јуте. Неоргански материјали - једињења различите структуре синтетичких влакана.

Органски зидни гријач за кућу је потпуно сигуран, јер се састоји искључиво од природних састојака. Он је мултифункционалан и трајаће дуго времена. Међутим,синтетички материјали нису изложени плесни.Догађаји у овој области се настављају, тако да се ускоро може појавити материјал за вањски рад, који нема никаквих недостатака. Приликом избора грејача потребно је анализирати све предности и недостатке одређене варијанте.

Карактеристике употребе минералне вуне

Овај гријач за зидове куће најчешће се користи у градњи приватних кућа. Минерална вуна се састоји од густих термоизолационих влакана. Излазе са утицајемвисока температура на пресованој металуршкој троски. Базалт се такође користи за побољшање укупних перформанси.

Због влакнасте структуре ваздуха, она може слободно кружити унутар површине. Ово ствара јаку баријеру која не дозвољава да топлота или хладноћа изађу ван. Материјали овог узорка се продају у ролнама. Дозвољено је користити у процесу загријавања зидова изнутра или извана.

Јединствена својства обезбеђују добру проводљивост топлоте. Материјал пролази кроз ваздух, изолује звук и траје дуже време. Минерална вуна не може патити од отворене ватре и израђена је искључиво од природних материјала.

Један од главних недостатака је сложен процес инсталације. Плоче се лако могу деформисати, тако да се плоче могу покварити. Важно је поштовати мере предострожности приликом инсталације. У овом случају, градитељи ће моћи да се заштите од нежељених повреда.

Ако би се одлучило за уградњу минералне вуне у унутрашњост за изолацију, знатно би се смањила. Ови материјали имају способност да акумулирају влагу, тако да на крају пате од кондензације. На овој позадини може се појавити гљивица. Да би се побољшале оперативне карактеристике, биће потребно, поред тога, инсталирати слој за хидроизолацију.

За вградба на минерална волна, треба да се изнесу следните манипулации:

 • Монтирајте шине у оквир, под којим ће се изводити полагање материјала.
 • ПобољшатиВањска својства оквира морају бити потпуно прекривена сухозидом.
 • Наношење завршног кита за изравнавање површине.
 • Само након тога можете ићи директно на завршне радове.

Карактеристике употребе и главне техничке карактеристике стаклене вуне

Грејач има влакнасту структуру. Изградња га већ дуго користи. Скловата се добија топљењем песка, соде, кречњака, боракса и других компоненти под утицајем високе температуре. Материјал се продаје у облику плоча или ваљака. Најпогодније је транспортирати га у прешаној верзији.

Сковтате се састоји од влакана која су опасна за људску кожу. Зато је важно да се унапријед заштитите од ове врсте контакта. Инсталација се врши у складу са правилима заштите на раду, треба бити респиратор, наочаре и специјалне рукавице. Многи произвођачи су успели да побољшају својства премаза. Захваљујући томе стаклена вуна је постала потпуно сигурна за особу.

Премаз не гори и одржава топлину добро. Обезбеђене су додатне звучне изолације. Скловат се често користи споља. Монтира се на кров и унутрашње преграде. Купце привлачи његова вриједност. Није потребно зауставити избор на јефтиним узорцима, јер се током скупљања премаз може пукнути.

За правилна вградња изолации од волна, следва следната схема:

 • Изградња решетке засноване на оквиру или фасади. Она јемора бити јака, јер ће додатно морати да поправи стаклена влакна у њој.
 • Главни материјал ће морати бити положен у слободан простор између решетки. У ту сврху, препоручљиво је да се исече на мале сегменте или ћелије.
 • У процесу монтаже, материјал се компримира, а затим стиче оригиналне димензије. Због тога се унутар оквира ствара парна брана. За фиксирање се користе бруски и мали вијци.
 • У последњој фази препоручљиво је направити облогу летве. Материјал за утискивање се бира у зависности од индивидуалних жеља власника. Велика је популарност плоча, сухозида, иверице и шперплоче.

Карактеристике грејача од целулозе

Најбољи грејач за кућу је целулоза. Главне предности материјала:

 • састоји се од еколошких компоненти;
 • мултифункционално;
 • грејач целулозе излази након обраде остатака производног процеса.

Гријач је погодан за кориштење вањске стране куће. Користи се и за унутрашње пресвлаке. Материјал је дио сухозидних и магнезитних плоча.

Важно! Овај грејач је бољи од других, јер не пропушта воду и спречава развој плијесни. Током пожара, површина не може да пати од пожара. Целулоза се узима за импрегнирање антисептицима и био-отпорним компонентама. Захваљујући њима вероватноћа пожара се може минимизирати.

Често се за грејање ове категорије користи сува метода. У ту сврху ће бити потребна специјална опрема:

 • Припремите посуду и ставите је у целулозни материјал.
 • Процес отпуштања врши се помоћу специјалне бушилице или конвенционалног миксера који се користи за монтажне радове.
 • Површина мора бити темељно припремљена. Тек након тога дозвољено је складиштење.
 • Осим тога, на зидовима ће бити потребно уградити оквир на којем ће се наставити држати целулозни пуњач.
 • Потребно је пажљиво затегнути материјал. Његова дебљина на крају не смије бити мања од 50 центиметара.

Карактеристике употребе пене полистирена и пене

Ако особа још увијек мисли да је гријач бољи онда избор мора нужно лежати на полистиренској пјени. Посебно делује на високотемпературни полистирен. Матиукав не пропушта влагу и ваздух. Захваљујући томе и успели смо да постигнемо одличну изолацију буке и топлоте.

Пјенасти полистирен поседује не само најбоље особине, већ и мало тежи.Бактерије и гљивице се не могу умножавати на површини. Посебна својства се одржавају чак и под неповољним временским условима.

Када се користи изолација, користе се плоче. Они ће бити савршена допуна балкону, унутрашњем зиду. Они су окренути према кућама извана. Премаз не пада са временом и показује висок ниво јачине. Најбољи грејач за зидове куће није увек најскупљи. Пена полистиренаје изван те потврде.

У првој фази потребно је пажљиво припремити површину. Тек након тога можете ићи на директну уградњу гријаћих плоча. Да бисте их поправили, користите специјални лепак.Възможността на съответствие съдебна съответствие с следните кораки:

 • Уградња плоча врши се у правцу од пода до стропа. Величина плоча се лако прилагођава одређеној просторији.
 • Љепило се пажљиво наноси по ободу. Плоча је чврсто притиснута на површину. Као резултат, мора се формирати раван зид.
 • Избегавајте клизање са типлама. Њихов избор зависи од дебљине пјенастог полистирена.
 • У последњој фази морате попунити простор између појединачних плоча.

Карактеристике експандиране полистиренске пене

Премаз се добија третирањем високотемпературних полистиренских гранула. Затим се екструдер екструдира употребом базе за импрегнацију. Поступак вам омогућава да добијете материјал високог степена чврстоће.

У овом случају, пролази ваздух и вода. Произвођачи су успели да постигну одличну комбинацију компоненти, тако да премаз функционише савршено у комбинацији са гипсом, бетоном и циглом.

Пјенасти полистирен са екструдираним елементима не може се користити заједно са смолама и органским једињењима.

Инсталација уземљене пене врши се према шеми описаној у претходном параграфу. Материјал има слична правиламоунт

Ефикасност употребе фибролита

Међу компонентама топлотне изолације је веома популаран фибролит. Добија се пресовањем дрвне сјечке. Да би се побољшала својства премаза поред њих, додаје се супстанца за везу. У овој групи супстанци веома су популарни портландски цемент и соли магнезијанске природе. Овај грејач је бољи од било ког другог, јер се састоји искључиво од природних компоненти.

Плоче од плоча од влакана се лако монтирају. То се може добро носити са особом која нема искуства у грађевинском бизнису.Током инсталације треба узети у обзир неке нијансе:

 • Причвршћивање се врши помоћу ноктију. То је практичнији процес за извођење вијака. Ово осигурава поузданију везу. Не заборавите на подлошке које су потребне за заштиту материјала од деформација.
 • Дужина нокта се бира у зависности од дебљине плоче. Она мора ући директно у саму подлогу за 50 мм.

Кортикални материјал - еколошко премазивање

Као материјал за топлотну изолацију, користи се и утикач. Састоји се од малих ћелија које су чврсто повезане. Они не ометају циркулацију ваздуха и задржавају топлоту у просторији.

Сировина се гранулира загревањем до високе температуре. Захваљујући томе могуће је квалитативно стиснути блокове. Њихова дебљина може бити различита у зависности од индивидуалних потреба власника.

Најбољематеријал је увек лак. Мора бити отпоран на механичке ударце. Чак и током дужег временског периода не долази до скупљања. Премаз обавља неколико функција одједном. Његове вањске карактеристике омогућавају кориштење гријача као завршног материјала унутар просторија.

Плута је потпуно природан материјал који није труо и не пати од плијесни.Током сагоревања, дим не садржи штетне токсине. Једини недостатак је висока цена. До данас се овај грејач сматра најскупљим у овој групи робе.

Въздушна инсталација на плът има следните изклучениа:

 • Припрема зида врши се у сврху означавања површине помоћу рулета и оловке.
 • За резање утикача треба користити само оштар нож.
 • Лепак се наноси директно на сам зид. Важно је припремити композицију строго у складу са упутствима.
 • Гријач из утикача треба изрезати на комаде и снажно га притиснути уз зид. Додатна фиксација се може извршити помоћу вијака.
 • На мјестима у близини врата и прозора уломци би требали чврсто стајати један до другог. Није дозвољено постављање преклапања.
 • Лепак се брзо суши, тако да се све манипулације морају обавити врло брзо.

Варијанта течног грејача

Импрегнација за зидове је материјал нове генерације. Омогућава вам да задржите потребан ниво изолације, чак иу тешко доступниммјеста По својој природи подсећа на течну керамику. Таква својства помажу особи да се ослободи промаја и значајног губитка топлоте. Импрегнирани елементи се могу комбиновати са циглама, бетоном, дрвом и металом. Корисник може одабрати жељену боју између сиве и бијеле.

Предност течне топлотне изолације је у томе што када је инсталирана нема потребе за додатном конструкцијом оквира. За цртање се морају користити специјални алати. Површински слој се наноси на пару и штити од вјетра. Гријач се може лако распоредити на било које тешко приступачно мјесто.

Пенаста пена у конструкцији је позната као пиназол. За његову примјену на површини зида користи се уобичајена цијев. Такав гријач је отприлике два пута јефтинији од свих осталих и омогућава вам да квалитативно изолујете било какве рупе и пукотине. Његова површина не може патити од разних микроорганизама. Због тога је ваздух одличан.

Грејач ће трајати неколико деценија. Приближан животни век је 50 година. Очигледне предности се могу наћи у поређењу са пјеном и стакленим влакнима.

Сваки материјал има своје предности и недостатке. Главни задатак градитеља је да их правилно споје. На пример, да би се повећао степен изолације, препоручује се да се истовремено користи и пена и минерална вуна. За уштеду топлоте на тешко доступним местима препоручује се употреба пене.

Течна керамика је једноставно неопходна у регионувиндов силлс Зато, пре куповине било ког грејача, треба да добијете савет од стручњака о овом питању. Они ће бити у стању да правилно анализирају ситуацију и правилно покрију покривеност. Без одређених сазнања о овом питању тешко је узети у обзир све нијансе процеса изолације.