Загрејте темељ колоне својим рукама

Многи граде кућице и купатила на темељним и вијчаним темељима због високог нивоа подземних вода. Зашто изолација темеља колоне? Компетентна топлотна изолација помоћи ће у очувању топлоте зими и уштедјети на загријавању сеоске куће. Размотрите схему изолације темеља од стубова, материјале за изолацију и приказати на крају чланка видеозапис, као властите снаге за изолацију купатила темељне колоне или приватне куће.

Стубови за ову врсту темеља израђени су од трупца, цигле, бетона или кабине. Имајте стубове испод дубине замрзавања тла тако да конструкција није под утицајем могућег грунге зими. Стубови морају бити уграђени у угловима куће, на сјециштима зидова, а по ободу вањских зидова куће у дужини од 1,5-2 метра. Размотрићемо детаљно све фазе.

Да ли је неопходно изоловати темељ колоне

За разлику од врпце, темељ стуба није јако склон утицају пудинга тла. Ако плитка подлога може патити када је тло замрзнуто, колона са одговарајућим уређајем је испод дубине замрзавања тла. Али, ипак, да би се изоловала подлога неопходно је смањити губитак топлоте у згради преко пода првог спрата.

Губитак топлоте у зимском периоду због преклапања првог спрата може достићи 20%, ако се темељ не изолира квалитативно.

Топлотна изолација основе колоне за купатило или кућу је направљена употребом пене,екструдирани пјенасти полистирен, или распршени на грађевинску полиуретанску пјену (ППУ). За одабир гријача потребно је размотрити главне типове модерних гријача, њихову намјену и спецификације. Међутим, приликом одабира предности треба дати отпорне и отпорне материјале.

Шта изоловати стубасти темељ куће

Минерална вунасе чешће користи за подну изолацију у згради на темељном ступу изнутра. Минвата се испоручује у плочама и ролама, за хоризонталне површине је боље купити термоизолацију у роли. Минерална вуна Изовер и стаклопластике УРСА имају високу апсорпцију воде, тако да се гријач мора заштитити од влажних ваљака хидро и парном баријером.


Техничке спецификације РоцкЛигхт ТецхноНИЦОЛ-а

Пенаје најпогоднија за изолацију купатила у подруму са унутрашње стране, јер материјал има ниску густину и не може издржати јака механичка оптерећења. Многи градитељи користе пјенасти полистирен са вањском изолацијом због ниске цијене материјала. Када се одлучите за пену, користите дебље и издржљивије ППП плоче.

Екструдирана полистиренска пенаодликује се високом чврстоћом и малом упијањем воде, доступна је у плочама дебљине од 20 до 100 мм. Екструзиони гријач задржава своје карактеристике чак иу влажном тлу. Пеноплек, као и Тецхноплек, треба да се користи не само за топлотну изолацију темеља, већ и за само-загревање куће.дуж периметра.


Спецификације грејача УРСА КСПС

глинаје јефтин природни грејач. Овај материјал користе девелопери за изолацију поткровних плафона и код уградње топлих подова фирме Кнауф. Да би се темељ заштитио од смрзавања, из унутрашњости конструкције направите оплату од плоча ширине од 30 - 40 цм и напуните је глинастом експандираном фракцијом 10-20 мм. Поред експандиране глине, можете користити и опијум, помешан са земљом.

Шема изолације темеља колоне


Шема изолације основе колоне споља

Стубови темеља остављају се на врху нивоа тла на 0,25 - 1 метар. Рубови стубова затежу греде на чврстоћу или попуњавају фино формирану основну траку. Ако су стубови направљени од чизама или бетона, онда се површина стубова третира са мастиксом или битуменом. Такође је неопходно третирати хидроизолациони темељ са ентузијазмом роштиља и фасаде зграде.

Ако је конструкција израђена од бетона, онда се користи за хидроизолацију која продире у Пенетрон, руска производња.

Изолација се врши одмах након завршетка хидроизолације темеља зграде. Ако ћете изоловати само под у приземљу, а између стубова топлотне изолације неће бити, онда третирате топлотном изолацијом само разверск. Вреди запамтити да ће на тај начин подрум куће бити хладан. Ако је планирано да подземље буде топло, онда је потребно загријати базу куће, погледајте видео на крају чланка на ову тему.

Како изоловати темељни ступ зграде

Стубови темеља су поплочани по ободу дрвеним шипкама, плочама или профилима у пуној висини (види слику горе). Поклопац лежаја је потребан када је изолација темеља замењена минивитетом и пенастим полистиреном. Препоручујемо употребу пјенастог полистирена, јер се структура граничи са земљом и стално ће бити изложена влази из тла и падавинама.


Загревање темељне основе сопственим рукама

Када се изолирају колоне са пјенастим полистиреном, листови гријача се причвршћују на сокл, направљен од шипки или профила на соклу куће. УРСА КСПС, као и екструзија других произвођача хладно-отпорних, има високу механичку чврстоћу и отпорност на влагу. Шавови и рупе између листова екструдираног пјенастог полистирена пажљиво се полажу са монтажном пјеном.

Спољашњи лимови од пенастог полистирена заштићени су од сунчеве светлости и атмосферских падавина од стране подрума или ПВЦ панела. Да се ​​влага у земљишту не подигне у кући, подземне куће су прекривене слојем хидроизолације ваљака и чине темељ изливања.

Видео. Изолација стубне основе