Врата од бора: унутрашња и улазна, дрвена необојана из низа

Тржиште представља велики избор опција врата, које се међусобно разликују као материјал за производњу, као и карактеристике дизајна. Материјали који се користе у производњи могу бити умјетни, природни, комбинирани. Конструкције могу бити авн, клизне итд. Једна од најтраженијих и најљепших врата су борова.

Пине модели су најпопуларнији на модерном тржишту врата, у сталној су потражњи и имају своје разлоге за то. Варијанте таквих врата могу бити постављене: платно може бити са додатном декоративном облогом или без њега, направљено у различитим бојама и нијансама.

Карактеристике материјала

Бор је дивно дрво које је распрострањено у Русији. То чини борове производе доступним и врло популарним. Постоји 16 врста дивљег бора, као и 73 врсте дрвећа. Најчешћи бор је чест, који досеже и до 40 метара у висину (са круном).

Највећа расподела стабала борова је у Сибиру и на северу Русије, расте на песковитом земљишту или на стенама. Кедар је један од типова бора, који је такође распрострањен на северу земље. Такав материјал омогућава производњу необојених врата, која изгледају сјајно захваљујући јединственој структури дрвета. Тканина од бора, веома лепа и погодна за сваку просторију.

Овај тип стабла се релативно лако прерађује, што такође утиче на коначну цену производа.Након завршетка тканина има одличну свијетлу текстуру, која има јединствене особине, свијетле живописне боје. Ако се дрво обрађује исправно, бор није инфериоран од скупих пасмина, а то по приступачној и демократској цени.

Важна карактеристика материјала је отпорност на оштећења. Материјал је изузетно издржљив и чврст. Многе просторије у кући или стану карактеризирају промјене у влажности и температурама, а бор савршено одолијева негативним вањским факторима. Осим тога, бор је отпоран на ударце - не може се пробити и његове карактеристике чврстоће надмашују чак и синтетичке материјале.

Меко дрво се користи не само за производњу унутрашњих врата, већ и за производњу улаза. Захтеви за улазна врата су нешто другачији. Наравно, оваква брана треба да буде добро звучана и изолована буком, да поседује високе карактеристике противпожарне заштите. Да би улазна врата трајала дуго и без проблема, користи се најтрајније дрво. Најбоља опција су врата са чврстим комадом дрвета.

Ако су врата уграђена у сеоској кући или у приватном дому, тј. У директном су контакту са околином, морају имати и својства отпорности на мраз. Ако рукујете вратима са специјалним складиштима, уградња у такве зграде је сасвим могућа. Осим тога, таква врата се савршено осећају у купатилу или у дворишту, уз само један изузетак, да је у контејнеру могуће уградити стаклене уметке.

Када се правилно третирају, дрвена врата ће битииздржљив и поуздан. Врата од бора, издржљива и издржљива, отпорна на механичка оштећења, али то се односи само на производе произведене на одговарајућем нивоу квалитета.

Карактеристике дрвених врата

Дрвена врата из масива, укључујући и борове шуме, добијају на популарности. Пораст потражње је због различитих разлога, које треба детаљније објаснити. Наравно, овај раст је резултат предности врата израђених од материјала који се разматра. Као прво, таква врата су релативно јефтина, посебно у поређењу са моделима из храстовог масива. Осим тога, такви производи су еколошки прихватљиви, јер су потпуно природни.

Савремена дизајнерска решења омогућавају увођење таквих врата у унутрашњост, како би се њихов изглед променио наглашавањем одређених карактеристика материјала украшавањем.

Кључ популарности борових врата је одлична комбинација цене, квалитета и дизајна. Ниска цијена је због чињенице да је бор одличан и једноставан за руковање због посебне влакнасте структуре материјала.

Потврђена су лековита својства бора - материјала богатог смолама, који се дуго користе за лечење таквих тешких болести као што је туберкулоза. Поред тога, бор не изазива алергије код деце и одраслих, а на крају крајева то је честа појава, када овај или онај материјал може бити иницијатор алергијских реакција.

Ако се материјал правилно обрађује, борова врата се не боје влаге. То је чињеницаПроизвођачи, користећи посебну технологију, обезбеђују посебно сушење дрвета, након чега постаје још јачи и проналази својства заштите од влаге.

Пројектовање и технологија производње

Унутрашња врата пентхоусе - врата од меког дрвета. Када се дрво обради, постиже потребну тврдоћу и крутост.

Врата од борове шуме израђују се на два начина. Први - од чврстог комада дрвета, а други - од бора. Треба напоменути да се друга метода најчешће користи, јер су врата израђена овом методом јефтинија у производњи и има више начина да дизајнери дају финални дизајн атрактивним изгледом.

Да би се обезбедила врата, одговарајућа структура поља се суши. Ако се ова процедура игнорише, тада се у раду деформишу врата под утицајем спољашњег окружења. Осим тога, могу се појавити пукотине. За лепљени низ је изабрана потребна температура и притисак тако да се адхезивна композиција примењује у складу са технологијом. Лепкови такође треба да буду одговарајућег квалитета.

Врло је важно да се врата учврсте и осигурају да се могу користити дуже вријеме да би их третирали лаком. Лак може заштитити врата од високе температуре и влажности. Треба напоменути да врата у процесу производње често мијењају своју боју, што доводи до потребе да се њима покривају различити тонови.

Бор је невјероватан материјал. Мирис четинарскихВрло лијепо, дрво има одличне звучне изолације, отпорно на влагу, не загријава се. Међутим, за разлику од других врста дрвета, бор може сломити ако има снажан механички утицај. То је због својства ове врсте дрва као мрвице.

На тржишту постоји много произвођача који производе дрвена врата дуги низ година и доказали су се добро међу купцима. Одабир правог произвођача је пола успјеха. Друга половина - избор производа који је погодан за одређену просторију. Ако исправно приступите избору, врата ће трајати дуго и неће се спустити ни у тешким условима рада.

Врата властитим рукама

Мало људи мисли да се врата могу направити властитим рукама. Да бисте то урадили, морате унапред да размислите о томе шта вам је потребно да користите алат, као и где да узмете неопходан материјал - дрво. Због чињенице да је структура бора прилично мекана, дрво је лако руковати.

Прво се треба побринути да на дрвету нема чворова и пукотина. Тканина мора бити што суха, савршено глатка. Након "прегледане" плоче потребно је измјерити отварање врата, што ће бити потребно за израду кутије за врата. Материјал за кутију је широк 10 цм и дебљине 5 цм, а након што су рупе израђене, укрштени су прелази за горњи и доњи дио, као и вертикални регали.

На пречку и носачимапостоје места повезивања уз помоћ ножа. На наведеним мјестима елементи кутије су комбинирани с употребом посебних шиљака. Када су спојене, тачке монтаже се подмазују лепком и спајају заједно. Лепак треба добро да се суши.

Иди на платно. Да би се слободно кретао, потребно је измерити растојање између кутија кутије и уклонити из њега два или три милиметра. Ово треба урадити тако да се лист може слободно кретати унутар кутије.

Низ треба купити спреман, јер је једноставно немогуће обрадити га код куће без посебне опреме. Плоча се налази на поду, на њој су обрађене плоче (вертикално и хоризонтално), претходно изрезане у складу са величином платна. На даскама на цијелој дужини, вози се шиљак, а од краја даске, хоризонтално лежећи, пресецају утор. Шиљци и жљебови су намазани љепилом и затим спојени. На целој конструкцији други елемент поља је лепљен.

Дакле, дрвена врата могу бити различитог квалитета, али борови модели су заслужили своју популарност за задовољење најзахтевнијих питања. На таквим вратима постоје многе предности, укључујући и добру цијену.