Водопад у земљи својим рукама

Вода за прање - фино! Њен звук је смирујући, ублажава стрес и додаје позитивно расположење. У вашој сеоској кући можете направити умјетни водопад властитим рукама, који ће украсити ваш врт и постати извор смиривања и одмора, јер енергија протока воде савршено утјече на живчани сустав. Ваша парцела може бити велика или мала - није битно, јер постоји много типова уређаја попут водопада. Размотрите кључне тачке у дизајну пејзажа и како изградити водопад.

Проток воде се може створити на различите начине. На примјер, ако се ради о парцели мале површине, можете положити зид од великог камења или опеке, а поред њега - депресију попут мини-водене магле, ау зиду направити малу рупу, кроз коју ће се вода прелити. Овај дизајн је веома успешан, јер може бити једностран (само водопад који тече из зида). Или иза зида можете замислити нешто попут равног брда, на којем ћете садити цвијеће и биљке за декор.Још један плус ове композиције - погодан је за локације на којима доминира природни стрми терен. У овом случају, потребно је ојачати потпорни зид, а друга могућност је комбинација алпског тобогана са струјом воде. Претпоставимо да направимо комплетно водено тијело, гдје ће водопад пасти. Или узмите било који капацитет који ћете морати сахранити испод земље, и украсити све ситне облутке - изгледати природно и лијепо.каскада од степена до слоја. Можете направити два или више рибњака, који се налазе један изнад другог. Ова идеја је погодна ако се локација налази на падини.

изградња водопада

Прво морате направити план, направити приближне цртеже и дизајне водопада. Потребна је пумпа, која мора бити инсталирана у резервоару.

Један од модела водопада је дат у наставку:

Затим је потребно пронаћи на локацији мјесто за резервоар у којем ће тећи проток воде. Онда размишљамо о облику резервоара, стављамо његов обрис на тло. То се може урадити помоћу камења, ужади, жица или клинова. Онда га баци.

Напомена: што је квадрат мањи, то ће чешће бити очишћен. Просечна величина јаме треба да буде на дубини од око 50-55 цм.

Затим морате размислити о бази базена за који можете користити:

  • бетон;
  • филм од ПВЦ-а или гуме.

У првом случају, хидроизолација је првобитно направљена. Након тога можете закључити први слој бетона или уместо њега у контуру резервоара како бисте направили план опеке. Након тога треба стиснути металну арматурну мрежу одозго или на слој бетона или на хидроизолацију. Изнад свега ово се поново излије бетоном, чија дебљина треба бити око 5 цм

У другом случају, песак (влажан) око 3 цм се сипа на дно јаме бунара, а филм тамни на пијеску, чији рубови морају бити притиснути.биг боулдерс Када се базен напуни водом, филм ће заузети тражени облик. Рубови филма су потпуно одрезани - потребно је оставити око 20 цм, а затим их причврстити на тло помоћу клинова или клинова. Стог камења, а земља се баца на дно за биљке. Ако имате мали волумен, добићете необичан мини декоративни водопад.

Видео:

Каскадни водопад изгледа најприродније, најлепше и природније. Ова равна и широка камења су један изнад другог, након чега вода пада у базен. Како се вода спушта у резервоар, оштрина пада или глаткоћа, висина - све зависи од ваших жеља. Камење је међусобно повезано са цементом. А извор водопада може бити скулптура. У продаји су и готове каскадне траке које се могу купити и инсталирати у самом базену.

Још једна важна је инсталација пумпе. То је водени мотор. Пумпа унапређује проток воде из резервоара кроз црево до врха водопада. Црево мора бити постављено или на површину, украшено камењем и биљкама, или под водом. По жељи, фонтана се може инсталирати на водопад.

украс водопада

Последњи детаљ је декорација резервоара и суседне зоне. У близини рибњака могу бити засађене биљке, боље трајнице. Одговараће, као што је, на пример, папрат, која расте веома добро заједно са водом, као и ђурђевка, ириси, туја, смрека, ће стати. Од дрвећа до воде ће стати туиа или јавор. Вода ће изгледати добро за лаванду и рог. Можете украсити место ипозадинско осветљење

Нега водопада

И не заборавите водити бригу о језеру тако да пумпа не разбије жлеб. Рибњак се може очистити прстохватом. Током лета потребно је два до три пута исушити воду, очистити дно базена и поново га напунити водом. Ако је љето са честим и тешким пљусковима, онда је могуће смањити прочишћавање воде - током таквих киша постоји одлично самочишћење.