Витражни прозори за кухињу, шаблоне за витраје, фото-шавови властитим рукама: фото идеје, видео лекције

Витраж у ентеријеру стана је дуго био врхунац, који се користи за наглашавање стила атмосфере, елеганције дизајна. Стакло с узорком постаје нагласак који привлачи пажњу и одређује расположење просторије.

Широко користи витраж и унутрашњу кухињу. Често - то су фасаде са слушалицама са остакљењем, рјеђе - плафон, шупљине лукова. У сваком стилу проналазе апликацију, јер се користе различите приче, фотографије, обрасци и технологије цртања.

Производна технологија витража

За пријенос слике и стварање узорка на стаклу, користе се различите технологије које одређују цијену готовог витраја.

Тиффани

Најскупљи у производњи је цртеж створен у Тиффани техници патентираној од стране ове модне куће. Ако погледате мајсторске часове или лекције о овој технологији, видећете да су ови витраји направљени од стаклених комада који чине једну слику. Сваки комад је уоквирен жицом или фолијом, а онда се таква контура затегне тако да се добије кохерентна слика.

Као резултат, прилично јасне, танке линије су шарене са свим бојама дугине. Упркос ексклузивности технологије, можете научити како да направите такве витраже уз помоћ мајсторске радионице, мада је потребно време да овладате вештинама, јер чворови и зглобови морају бити јаки, тако да се стакло не колабира.

прозори с витрајима од пјешчењака

Такви витраји за кухињу или за било коју другу просторијусу направљене третирањем стакла пијеском, који се напаја снажним млазом ваздуха. На слици испод можете видјети да је као основа одабрана не само прозирна површина.

Да би се произвели такви витраји, неопходна је одговарајућа опрема, тако да је немогуће извршити узорак својим рукама. Али пјескарење је лако опрати и истовремено се не плашити да ће слика бити оштећена.

фусинг

Стаклени прозори у кухињи се често израђују помоћу технологије фузије, при чему се детаљи слике синтетизирају један с другим. Да бисте направили узорак, потребна вам је метална жица и фолија. Заједно с њима, стакло се топи, што у коначници потпуно мијења његов изглед. Као што видите на слици, слика је једина, као да је бачена.

Помоћу технике, фузије се добијају и по волумену и по равним орнаментима. Боје могу бити најразноврсније, а употреба у металним облицима чини производе посебно занимљивим, доносећи бриљантне и мистериозне ноте.

Наравно, није могуће створити такво чудо својим рукама, без обзира на мајсторски разред или видео који сте проучавали, али можете симулирати фузију користећи друге методе.

Фото сувенири

Могуће је пренијети узорак на стакло уз помоћ филма на којем се штампа фотографија, цртеж или слика - било која радња у било којој техници. Да би се у ентеријеру направили такви витраји, потребан је УВ штампач (међутим, штампање на филму се може наручити и ставити га властитим рукама). Филмска решења имитирају и Тиффанијеву технику и фузију.

Да бисте изабрали шаблон, можете да видитефотографије или видеозаписе на Интернету или сами осмислите и нацртајте. Пажљиво забодите филм на стакло да помогне следећем мастер класу.

друге технологије

  • Технологија пуњења вам омогућава да сами креирате витраје у унутрашњости вашег стана. Да бисте то урадили, не морате да пролазите никакав тренинг или студијски видео, процес је прилично једноставан и зависи од ваше маште: потребно је да направите контуру слике у којој се сипа боја или емајл. Вашим рукама можете ставити контуре посебним бојама од стакла.
  • Технологија фасета, у којој ивица стаклених пресека пролази рез, чини слику блиставом у сунчевим зракама или лампама. Стварање оваквог ремек-дела накита својим рукама је мало вероватно да ће изаћи без посебне обуке и знања.

Тиффани технологија: теорија технологије

Главна потешкоћа у извођењу витража у Тиффани-јевој техници је скуп алата, остало - питање времена за развијање вјештина.

Гледајући видео испод, где прави чаробњак прави од стакла чак и код куће, схватит ћете да је то сасвим доступно свакој техници.

Прије свега, припремите скице, нацртајте контуре детаља и означите њихову боју. Сада делове треба пребацити на стакло одабраних нијанси. Затим морате изрезати детаље стаклом. Узимајући непотребне комаде, све елементе треба обрадити на млинцу.

Сада сваки дио обрасца треба омотати бакарном фолијом. Док вежбају, многи верују да јестесамо незанимљив посао. Али треба схватити да је ово најодговорнији процес, јер су крајеви будући чворови везе делова.

Затим морате направити скице на скицама, покрити све спојеве флуксом и заварити легуру од олова и олова. У идеалном случају, лемљена контура делова треба да буде равномерна и равномерна по својој дужини. Више детаља можете пронаћи у видео снимку мастер класе.

Витражни прозори у модерном ентеријеру стана: употреба стаклених уметака

Свака соба данас може бити украшена најразличитијим детаљима који су се раније чинили нечим бизарним у унутрашњости стамбеног стана. Међутим, унутрашња врата са остакљењем су тако чврсто ушла у наше домове као и витраји у модерним кухињама. Иако ово није граница људске маште. Стаклени уметци са шаблоном све више украшавају лукове стропа и отвора. Слика испод показује колико је оригинално могуће окренути било који ентеријер таквом обрадом.

Користи се витраји у ентеријеру стана у било ком стилу:

  • класика обезбеђује прилично строгу, често пескирање матираног стакла у кухињским фасадама. Међутим, можете изабрати и слике у боји без превелике химере, карактеристичне за барок или рококо. У ту сврху, витраји, направљени у било којој техници - Тиффани, фусион или флусх. Геометријски обрасци су оптимални у овом стилу, јер је у класици добродошла исправност облика и рационалности. Можете декорисати узорак на стаклу и стропу ако дозволите простор и облик просторије.
  • модерно- најпространије поље за имплементацију идеје коришћења витража. Глатке линије, биљни орнаменти, природни разнобојни ентеријер - све је доступно у овом стилу. Луксузан изглед овде ће бити уметци направљени по Тиффани техници, скупи - витраји направљени технологијом фузије. Да ли је могуће применити друге методе цртања слике. Слика испод показује колико је занимљив ентеријер са витражима у отворима лукова, када су у истом стилу изведени строп и кухињске фасаде. Такве врсте декорације чине ситуацију деликатном и софистицираном.

  • минимализам практично не прихвата декор, али витраји - посебан елемент унутрашњости, јер су дио функционалне обраде. Овдје је прикладно инсталирати пјескарење или једнобојно стакло на фасадама, у лучним отворима, на плафону или у прегачи радне зоне. Слично томе, витраји се користе у таквим стиловима као што су хи-тецх и функционализам.
  • Јапански стил перципира употребу биљног украса, упркос свим оштрицама и минимализму ентеријера. Овде су гране цветне сакуре, направљене у Тиффани-овој техници, фузионисању, сипању или наношењу филма са заптивком, хармоничне.

Стаклене наочаре могу се користити као уграђене у плафон, у фасаде и лукове, те у распоред радног простора кухиње. У ту сврху може се користити било која техника, али филм ће бити мање отпоран на често прање, температурне флуктуације и високу влажност.

Причвршћивање кухињских витраја: основне јединице, обука у основним методама

Најлакши начин за фиксирање витраја на фасадама кухињског сета или унутрашњих врата, јер се користе оквири у којима су припремљени утори. Након што сте завршили мастер класу, видео туторијале или специјализоване часове, увидјет ћете да у томе нема ништа комплицирано. По правилу, након уметања стакла у жљебове, потребно их је фиксирати шиндром. Слично томе, постављена су стакла и лукови.

Фиксирање било каквог витра на самом стропу је тешко урадити, јер посао захтијева посебну обуку, велику прецизност и вјештине, али их је тешко добити чак и из видео мајсторских течајева на интернету. Код стропних конструкција се користе поуздане тачке монтаже, које осигуравају сигурност рада такве обраде.