Висеће грејалице на зидовима сухозида правилно постављамо

По завршетку изградње и унутрашње декорације простора потребно је прећи на следећу фазу - уређење унутрашњег уређења. У овој фази може доћи до потешкоћа у избору грађевинског материјала.
Сада практично сваки савремени поправак није без сухозида. Обложени су зидовима, стварају јединствене стропне конструкције и монтирају различите елементе декорације (нише, лукови, полице, итд.).
Али на таквим зидовима је веома проблематично објесити тешке предмете, јер ће се они распасти или деформирати. Ако се декоративни елементи још увијек могу узети лакша верзија, онда бојлер може бити врло тежак.

Котао у приватној кући иу стану више није риједак феномен, посебно с порастом накнада за комуналне услуге. Стога је питање како објесити тако тешку направу као бојлер на зид сухозида веома актуелно.

изабрати електрични апарат

Данас је тржиште електричних апарата представљено великим асортиманом различитих модела. Бојлер је најразличитијих типова, модела и величина. Стога, прије него што одете на тржиште, требали бисте барем отприлике имати неке моделе на ознаци и знати њихове параметре.

Обратите пажњу! Сваки модел котла је погодан за уградњу у одређену просторију.

До сада, бојлер може бити:

 • гас. Они се увек постављају у кухињи, све док постоји приступ гасној цеви;
 • електрични токтипе Може се причврстити на сухозид, иу купаоници иу кухињи.

електрични бојлер

Ови модели су најпопуларнији јер су погодни за загријавање воде током цијелог дана.
Приликом избора уређаја можете се консултовати са продавцем како бисте изабрали квалитетнији и практичнији модел.
Будући да ће котао бити инсталиран на сухозиду, онда при одабиру модела треба обратити посебну пажњу на његову тежину. Није потребно одабрати веома тежак модел, иначе је нормално инсталирати уређај и можда нећете изаћи.

Изаберите место монтаже

Изаберите место где ће уређај бити инсталиран за одређену намену. Често се котао причвршћује у купатилу или у кухињи.
Пре него што изаберете положај, треба да размотрите следеће параметре:

 • доступност. Грејач воде треба да има веома једноставан приступ до њега;
 • практичност. Котао неће ометати слободно кретање просторије;
 • присуство слободног простора у близини уређаја. У случају квара, бојлер треба да буде окружен довољним слободним простором тако да се може лако уклонити или дохватити до места квара.

С обзиром на ове опције, моћи ћете одабрати најпогоднију локацију, која ће бити и функционална и практична.

Шта вам је потребно од алата

Да бисте објесили било који модел гријача на било који суви зид, требат ће вам сљедећи алати:

 • електрична бушилица;
 • ниво градње и метар;
 • обична оловка и владар;
 • магнети

Поред алата, бит ће потребно купити сљедеће материјале:

 • заграде;
 • типле;
 • израда лепљиве траке.

Тек након што сте купили све те листе, можете објесити котао на зиду сухозида.

Припрема за рад исправно

Неки људи, након што су прикупили потребну листу алата и материјала, не знају како да започну инсталацију уређаја. Да бисте започели монтажу котла на зиду, прво морате очистити место будуће инсталације и применити ознаке на зиду.
Да би означавање било у складу са реалношћу и да би правилно обесили било који бојлер, потребно је направити неке израчуне.

Обратите пажњу! Сваки котао има своје димензије, тако да би конзоле за куповину требале бити само оне које одговарају моделу уређаја.

Пре наношења маркера, морате да пронађете метални профил или дрвени оквир. Препоручује се да их користите као подршку, јер опција са инсталацијом сидра у сухозиду овде неће помоћи. Наношење сидра неће бити прикладно без профила, јер је растојање између почетног зида и сухозида најмање 5 цм, а дебљина лима је само 12,5 мм. Таква инсталација ће једноставно бити отргнута "месом".
Помоћу магнета, врло је лако одредити локацију металног оквира.
Ако планирате да обесите бојлер на метални оквир, онда је граница тежине одсутна. Ако је суви зид причвршћен за дрвене трачнице, онда је тежина модела због много мање снаге итрајност дрвета.
Веома је важно да елементи за фиксирање падну у профил. Према томе, потребно је извршити калкулације узимајући у обзир овај захтјев.
Обележавање се врши на следећи начин:

 • мери дужину и ширину апарата;
 • мери растојање између елемената за причвршћивање система носача;
 • израчунати на зиду.

Све горе наведене калкулације могу бити правилно изведене детаљним разматрањем задњег зида бојлера. Овде ћете наћи две рупе, које морају бити причвршћене на систем носача. Затим можете узети правилан равнало или рулет и лако измјерити удаљеност између рупа.

Обратите пажњу! Сваки котао, у зависности од његове величине и тежине, имаће различиту удаљеност између рупа за монтажу.
Сада је обука завршена и можете безбедно узети бушилицу и почети инсталацију.

како се дружимо

Котао је веома моћан електрични апарат. Дакле, овдје је прикладан начин обешења на зид сухозида за најтеже ствари. Најбоља и једина исправна опција би била употреба посебног система заграда купљених за одређени модел.
Постоји неколико опција за спуштање бојлера на зид.

Първото методовклучува следните дејности:

 • држе се близу ознаке дуж њиховог обода изградње лепљиве траке. То ће смањити количину остатака на поду и прашину у ваздуху;
 • пажљиво избушите на профилима суву зиду и профил. Изаберите ширину бушилице из примењеног типла;
 • цпримљене рупице убацују типле;
 • и затим инсталирајте кукице или систем носача. У овој ситуацији, употреба заграда ће бити поузданија.

Ако је костур био дрвен, онда можете додатно убити два јака чавла или клин у њима.

Други метод . Овде је потребно уградити у зид један носач из система на нивоу оквира. Пожељно је да је направљен од дрвених шина. Други носач такође може бити фиксиран на оквир или у његовој непосредној близини. Све друге акције се спроводе слично као први пут.

Овај метод се може користити за заваривање веома великих и тешких модела на сувом зиду.
Уопштено, обе ове методе су погодне само за уређаје који немају превише тежине. Ако требате објесити врло велики и тешки котао, онда испод њега треба монтирати посебну полицу. То ће бити главна тежина бојлера, а не зид.
Да бисмо то урадили, урадили смо следеће:

 • формирамо полицу испод уређаја. Овдје можете користити и готове полице са шаркама и самостално их израђивати од остатака сухозидних плоча;
 • ако користимо полицу за куповину, онда је поставимо на висину на којој се мора налазити котао;

 • избушити бушотину за бушење на растојању потребном за његову инсталацију;
 • уметнути у рупице типле;
 • Затим ставимо полицу на типлу помоћу вијака и поставимо електрични апарат на врх.

Све, сада само лијевоповежите бојлер на водоводне цеви и струју (или гас) и почните користити предности цивилизације - топлом водом у било које доба дана и доба године.

Обратите пажњу! Полица се такође мора причврстити на металне профиле. Тако добијени дизајн ће моћи да издржи потребну тежину и распореди га на круте елементе металног оквира.

С обзиром на то да је у скорије време дошло до тенденције да се набављају волуметријски грејачи воде, метода са полицом ће бити најпоузданије решење проблема инсталације.

Шта су нијансе?

Поступак за постављање котла на зидове од гипсаних плоча има одређене нијансе. У нашој збирци прикупили смо све тачке које треба адресирати:

 • у фази облагања оквира сухозидним плочама у случају намјере да се у будућности угради бојлер, треба користити плоче веће дебљине. Танке плоче се могу оштетити или деформирати када се уређај лагано објеси.
 • на месту будуће локације апарата можете израдити радни комад у облику дрвене греде или непотребног профила. Такође, неће бити сувишно имати додатно ојачање оквира на овом месту укрштеним везицама;
 • Користите само дугачке и чврсте руке и нокте;
 • одредити избор модела уређаја на основу количине потрошене топле воде. Не узимајте бојлер велике запремине и тежине на једну или две особе. То ће бити довољно за малу количину воде овдје. То ће уштедјети не само вријеме и новац, већ ће и пружити приликуИнсталирање је много лакше;

 • као сидришта могуће је користити сидрене вијке или лептирасте типле;
 • полица која се користи као основа за бојлер мора бити издржљива и без недостатака или пукотина. У супротном, може се само срушити под тежином уређаја;
 • будући да котао може бити плински или електрични, онда приликом инсталације мора узети у обзир сигурносне мјере. Поставите је на довољној висини да деца не могу да је досегну;
 • може се користити на одређеном месту зида како би се користио специјални премаз за котао, који спречава паљење. Дозвољена је употреба сухозида са високом отпорношћу на ватру. Такве плоче имају црвену нијансу и помажу у спречавању сагоревања материјала приликом затварања уређаја;
 • испод бојлера можете даље градити или купити тумблер. Он ће осигурати да електрични апарат не падне са велике висине. Поред тога, она може да сачува неопходне ствари у свакодневном животу.

Поред тога, посебно ако се модел гаса користи, повремено проверити употребљивост свих компоненти система. Не препоручује се да се користи прекомерно иу неодговарајућим условима.
Повезивање система са комуникационом опремом, посебно са гасном цијеви, треба да обавља само професионалац

- радник комуналне службе. Запамтите, то зависи од тачности везе да ће ваша безбедност и трајање уређаја зависити од ваше везе.
Од свихиз горе наведеног може се закључити да ако се придржавате одређених правила и препорука, онда ће љепота и удобност увијек бити у вашем дому. Чак и компликовано као што се на први поглед чинило, питање како инсталирати бојлер на зид на сувом зиду биће лако и без непотребних проблема.