Видео позив на вратима стана: какав позив са камером је најбоље изабрати

Свако ко покушава да заштити своју имовину. Постоји много могућности за то. Многи су почели да користе системе видео надзора, који вам омогућавају да решите не само безбедносне проблеме, већ и да пружите многе друге погодности (укључујући и оне које повећавају удобност коришћења стамбених, као и канцеларијских и других објеката). Размотримо овај уређај као видео позив. Данас ћемо сазнати који ће од њих стати на врата стана, као и које су то врсте.

Ови системи обухватају велики број различитих електронских уређаја, чије функције и могућности дозвољавају снимање догађаја у ћелији стог или на било ком другом месту. Ипак, они омогућавају контролу приступа просторијама особа које су вољне или не желе да виде власника куће.

Поред тога, неки модели таквих уређаја омогућавају не само снимање ситуације у реалном времену, већ и снимање видеа - то може значајно помоћи полицијским службеницима у ванредним ситуацијама, на примјер, у случају провале крађе.

Које задатке решавају ови уређаји?

Дакле, шта чини видео позив? Уређаји намењени за уградњу у станове су поједностављени видео портафон. Разлике са пуноправним уређајем само на мјестима инсталације и функционалности.

Телефони на вратима се чешће налазе на улазима у вишеспратне зграде, на капију у приватним кућама, у канцеларијама пословних зграда и на различитим заштићеним подручјима. ОсимЧињеница да ови уређаји дозвољавају видео контролу, омогућавају преговарање са посетиоцем, дозвољавају даљинско отварање електричне браве, може бити опремљена са више симултаних видео камера.

Видео позив на вратима се обично користи само за инсталацију у стану. Главне карактеристике:

 • Звучни сигнал од посетилаца који долазе;
 • фотографија или видео снимак посетиоца у тренутку кликања на дугме за позив;
 • Скривено посматрање и снимање свега што се дешава на степеницама и на вратима.

Често, све су то најједноставнији уређаји доступни у цјеновној категорији. Скупљи видео позиви имају софистициранији хардверски уређај. Да, међу њима је инфрацрвено осветљење. Користи се у случају недостатка опште осветљености. Додатна карактеристика је и популарна - аутоматско активирање снимања сигнала са звучних сензора или покрета. Неки уређаји вам омогућавају да пратите коришћење паметних телефона преко Интернета и да преговарате са посетиоцима преко ип-протокола. Такође, понекад је доступна и секретарица.

Принцип рада уређаја

Опишите приближну електричну шему видео позива за станове на следећи начин: уређај прима видео сигнал који долази из камере која је уграђена у панел са дугметом за позивање. Када кликнете на дугме за позивање на уграђеном монитору, можете видети шта се дешава иза врата.

Занимљиво је да су подаци системаспроводите фотографију, а неки од њих могу да сликају посетиоца или да га однесу на видео одмах након притиска на дугме за позивање, задржавајући све на уграђеном или преносивом медију.

Више технолошких модела, као што је већ напоменуто, започињу процес снимања сигнала са сензора покрета или звука.

Видео позиви су веома једноставни и састоје се од неколико функционалних блокова:

 • Позивна трака;
 • монитор;
 • Напајање електричном енергијом у случају рада система из електричне мреже;
 • Канал за комуникациони кабл (за ожичене уређаје).

Плоча је уређај мале величине затворен у тијелу отпорном на вандализам. На предњем панелу се налази дугме за позивање и камера. Инсталира се панел врата - служи за уношење сигнала и слање слике на монитор.

Технолошки напредан видео позив на вратима може бити опремљен сензорима, инфрацрвеним осветљењем, звучницима за комуникацију са посетиоцима.

Панел са монитором је већ инсталиран у стану - обично је за то изабрано одговарајуће место, често поред улазних врата. На панелу контролишете уређај и прегледавате слику са фотоапарата.

Скупи модели пружају могућност комуникације са гостима, креирају аутоматску секретарицу, могу се повезати са ИП-опремом, опремљени функцијом стварања везе за даљинско управљање. Такође, неки модели преносе видео слику не на уграђени монитор, већ на екстерни. На пример,ово може бити стандардни рачунар или ТВ.

Посебно удобне и удобне за кориштење мобилних панела, гдје је веза направљена помоћу бежичне технологије. Погодност је да их можете користити на било којем мјесту у стану. Али минус опрема - њена цијена и самостална снага, која често захтијева пуњење.

Канали који повезују панел монитора са позивом могу бити ожичени или бежични - користећи Ви-Фи.

врсте видео позива

Главна карактеристика којом се ова опрема може класификовати је њена имплементација и модел. Да, уређај може имати:

 • Боја или монохроматска камера са монитором;
 • Могућност бежичне или жичне комуникације;
 • Различити типови камера у позивној траци;
 • Независно напајање или стационарна електрична мрежа;
 • Стационарни или преносиви монитор;
 • Доступност додатних функција.

Главне техничке карактеристике укључују аналогни или дигитални сигнал, резолуцију камере и монитора, кут гледања камере, дијагоналу екрана на монитору, пренос података, снагу и могућност рада са ип уређајима.

Прави избор

У ствари, избор видео позива на вратима није превише тежак, с обзиром на то да тржиште има велики распон ових уређаја. Када одлучите који су захтеви за видео позиве - од тога ће зависити од коначне цене. Условно, све што модерно тржиште нуди је могућеподељене у три групе.

Први има минимални скуп функција. Овде је доступан само позив, слике можете прегледати на екрану. Неки уређаји у овом ценовном распону имају функцију спремања фотографија на уграђену меморију.

Друга група обухвата скупље системе, који, уз све горе наведено, такође бележе кратке видео записе који бележе акције људи на месту слијетања. Сигнал долази од сензора. Међу додатним могућностима - инфрацрвено осветљење, бежични адаптер, веза са гостом, неколико мелодија.

Трећа група - најскупљи уређаји. Ово је истакнути видео позив. Овде корисник добија бежичну везу преко Ви-Фи или ГСМ, могућност слања ММС-а, комуникацију са гостима путем паметног телефона, могућност инсталирања додатне фласх меморије, рад са спољним уређајима, могућност контроле електромагнетске браве, екрана осетљивог на додир.

Цене и модели

На пример, погледајмо неке популарне моделе података ових уређаја.

Позив с фотоапаратом Еплутус-ЕП-637. Уређај се испоручује са ЛЦД екраном резолуције 320? 240 пикелс. Камера је постављена на металну плочу монтирану на вратима. Снимање 100 фотографија је доступно, постоји уграђена меморија од 64 МБ. Такође, произвођач може инсталирати и до 2 ГБ додатне меморије. Снага се обезбеђује са две батерије или акумулатора. Сачуване фотографије се могу прегледати и избрисати. Цена ове опције је око 2250 рубаља.

ХомеЛук систем јевидео позив са функцијом снимања фотографија. Резолуција камере је 640? 480 пикелс. Систем је опремљен сензором покрета, инфрацрвеним осветљењем, 2,8-инчним екраном осетљивим на додир. Уређај се напаја из батерије. Цена овог решења - од 7900 до 8500 рубаља.

КоцомТФТ систем је опремљен 4,3-инчним монитором. Монитор је осетљив на додир. Систем може да снима и фотографише. Доступан је 2 видео канала. Корисник добија могућност да прилагоди звук и осветљеност. Можете и да отворите браву са дугмета. Овај видео позив кошта 12.600 рубаља.

Наравно, ово је далеко од свих опција - данас постоји толико много уређаја. Заправо, можете купити било коју од њих, главна ствар - не купујте отворено јефтине робе широке потрошње.