Вектор гасне колоне - модели, карактеристике, кварови и методе њихове елиминације

Упркос чињеници да је гасна колона Вецтор састављена од кинеских делова, на домаћем тржишту то је један од популарних модела. Ово решење је у потпуности оправдано по приступачној цени, једноставности уређаја и компактним димензијама уређаја. Између осталог, разликује се висок ниво продуктивности. За потрошаче је представљена скромна линија модела са пристојним техничким карактеристикама.

 • Уобичајени проблеми и правни лекови
 • Карактеристике дизајна

  Готово сви модели проточних гријача воде, који раде на плин, имају идентичне структурне значајке.

  Уређај

  Колона за гас је распоређена на следећи начин:

  1. Главни елемент у дизајну је измјењивач топлине који се састоји од бакарног материјала. Састоји се од шупљих цијеви, које напајају воду. Испаравање плина, настало из рада пламеника, загријава расхладно средство и пролази кроз цијеви због конвекције.
  2. Све модификације укључују електрично паљење, што знатно поједностављује рад уређаја. Они немају ретардант пламена, такви говорници имају не само низак ниво сигурности, већ и лошу економију.
  3. У тренутку отварања мешалице, на рад је повезан чвор воденог гаса који се састоји од 3 елемента:
  • гасни силимин чвор;
  • адаптер који се налази између јединице за воду и гас;
  • спој месинга.

  Уређај за гасни вентилпочиње да ради при убризгавању притиска воде са потребним индикатором притиска. Контролни уређај прати примитке и количине горива како би се искључила могућност цурења.

  1. Горионик се састоји од тканине с печатом. Предмет запали смешу ваздуха, а затим је шаље у комору за сагоревање.
  2. Овај резервоар је опремљен посебним сепаратором гаса како би се елиминисали производи сагоревања. Направљен је од танког челичног лима и опремљен контролором, аутоматски искључује колону у одсуству вуче. Термолинел се загрева и прекида, што доводи до краја начина рада.
  3. Термички сензор је одговоран за температурни режим измјењивача топлине и спрјечава његово прегријавање. Инсталира се на дијелу уређаја на којем температура добија вршну вриједност. У тренутку достизања 80 ° Ц, рад бојлера се зауставља.

  Између осталог, неки модели, као што је гасна колона Вектор ЈСД20, Луке Ецо, опремљени су надзорником притиска који контролише притисак воде. Ово је још један елемент који је одговоран за сигурност рада.

  Векер Стуб Лук Ецо

  Сматра се да је такав тип опреме за гријање - прошлог стољећа, али он је онај који остаје најрелевантнији. Висока продуктивност, јефтин извор енергије, компактне димензије привлаче купце, чак и ако је то домаћи производ кинеске монтаже.

  предности опреме

  Вектор колона има велики број предности у односу на друге типове грејача. Пре свегаРаспоредите расположиву цијену. Читава линија представљена на тржишту не прелази ознаку од 6.000 рубаља. Осим тога, јединице имају атрактивне вањске податке, што не нарушава естетски дизајн интеријера. И модификација Вектора Лук Ецо уопште може да делује као декоративни елемент.

  Оригинални дизајн кућишта Вектор Лук Ецо - плочица произвођача

  Компактне димензије омогућују постављање уређаја у малу просторију - кухињу, купаоницу, каду или сауну. Али у случају да уређај не успе, резервни делови се могу купити на било ком специјализованом сајту или продавници, док ће коштати заиста јефтино.

  У гасним ступовима постоје 2 регулатора који су одговорни за постављање горива и водоснабдијевање. Захваљујући овом систему може се сматрати једноставним и практичним у управљању, довољно је проучити упутство за употребу, јер ће корисник разумјети цијели принцип јединице. У неким модификацијама постоји "зимско-љетни" режим који штеди енергију.

  недостаци уређаја

  При куповини буџетске верзије гасних колона, вектор треба имати на уму да су опремљени кинеским резервним деловима, тако да се не исплати за дуг период рада. Такви детаљи су много мањи од делова модела из скупљег сегмента.

  Поред тога, бакрени зидови размењивача топлоте су мале дебљине, тако да слабо носе повишену температуру, што на крају доводи до квара гасне колоне. У систему безбедности нема додатних јединица за контролу пожара.Статус пожара прати аутоматизација.

  Модели и цене

  Корисници ће изабрати двије модификације из цијеле линије. Одликује их добар учинак и успјешност.

  Вецтор ЈСД20 В

  Популарност ове верзије је због ниских трошкова - само 4000 рубаља. Према оцјенама, оне привлаче и компактне димензије од 34,5к60к18,5 цм, а тежина - 10 кг, чак може инсталирати сухозид без ризика од колапса. Максимална снага је 20 кВ са продуктивношћу од 10 л /мин.

  Вектор ЈСД 20

  На предњем панелу се приказује екран који вас обавештава о режиму рада и подешавању. Контролни панел укључује 2 главна регулатора воде и плина, као и полугу укључивања програма "Зима-љето". Што се тиче решења боје, Вецтор ЈСД20 В је направљен у неколико боја - златна, бела, сребрна.

  • Упутство за рад, одржавање и поправке Вецтор ЈСД 20-В, ЈСД 20-Е, ЈСД 12-В, ЈСД 11-Н

  ВИДЕО: Преглед оцјене дизајна и одржавања ЈСД 20

  Гасна колона Вецтор Лук Ецо

  Модел колоне Вектор Лук Ецо има исте карактеристике као и претходна верзија, али већ постоји напредни сигурносни систем. Због овог фактора, вјероватноћа прегријавања је сведена на минимум. Комора за сагоревање је опремљена водено хлађеним системом. Контролни панел има дигитални дисплеј, а аутоматизовани уређај самостално бира жељени температурни режим.

  Вектор ЛУКС ЕЦО 20-2 са заштитом од прегревања

  Ова гасна колона је прилагођена нестабилном водоснабдевању и паду притиска у централизованом систему водоснабдевања. Спољни део кућишта је опремљен стилском стакленом површином. Цена уређаја је 5825-6000 рубаља.

  • Упутство за рад и поправку Лук Ецо

  заједнички проблеми

  На основу информација сервисних центара, потребно је истакнути неке типичне проблеме који се могу појавити током рада колоне гаса Вецтор.

  1. Када нема искре. Прво, требало би да проверите батерије за перформансе. Ако су функционални, неопходно је заменити микропрекидач, електронски управљачки модул или електромагнетни вентилски уређај.
  2. Гасна колона Вектор не засветли или се одмах гаси. Овде су се највјероватније појавили проблеми са вучом. Прво морате прегледати канал за повезивање канала, по могућности запечаћен. Такође је потребно очистити димњак од нагомилане чађе. Још увијек постоји вјеројатност да је осјетник температуре дјеловао, у овом случају ниво се смањује за 3-5 ° Ц.
  3. Недовољно загревање воде или недостатак воде. Цеви у измењивачу топлоте су зачепљене, чишћење је неопходно. Такође, узрок може бити накупљање шљама.
  4. Температура се не појављује на екрану. Дошло је до кварова на температурном сензору, дигитални индикатор није успео или је струјни круг прекинут.
  5. На излазу дизалице је премали притисак воде. Овде постоје три опцијеразлоге. То су екстерни проблеми повезани са малим притиском у најуреднијем водоводном систему. Такође, овај резултат може доћи због зачепљеног филтера за воду или неусклађености са инсталацијом водоводне цијеви, величина његовог раскрснице је недовољна - мање? у.

  ВИДЕО: Поправак грејача воде - замена стабла + дијафрагма + прекидач