Варијанте падина врата, кратке карактеристике

Било која, чак и најљепша и модернија врата изгледат ће потпуно нерепрезентативно ако није уоквирена пристојном косином. У наше време, они су направљени на различитим технологијама и од различитих материјала. Од чега и како ће се дискутовати у наставку.

садржај

 • Методе извршавања од врата до врата
 • Карактеристике само-монтаже
  • Роттбанд малтер
 • разни материјали
  • Врата сухозида
  • Косине врата МДФ-а, ламината

Методе извршавања од врата до врата

Уређај за нагиб је посебназавршна фаза уградње врата . Данас можете пронаћи много фотографија које приказују различите величине, текстуре и сложености падина. Упркос овој разноврсности, основни принципи постављања ових декоративних елемената увек остају исти.

Нагиб врата - декоративни украс, који игра првенствено естетску функцију. Могуће је уочити и још једну особину нагиба - то је загријавање врата. На фотографијама, ова особина елемента није добро видљива, међутим, са практичне стране се осјећа одмах.

Косине на вратима се изводе у две фазе:

 • нацрт рада;
 • украсни радови.

На основу различитих материјала који ће се користити у процесу, разликовати различите врсте елемената.

Постоји неколико врста материјала:

 • пластичне плоче;
 • од дрвета;
 • гипсане плоче;
 • ламината;
 • из МДФ-а.

На почетку радасе полаже посебним раствором , тек тада се наноси малтер.

Карактеристике само-ерекције

Као иу многим завршним радовима, при конструисању овог елемента разликују се следеће технологије:

 • употребом оквира;
 • без оквира.

У погледу добре звучне изолације, рјешење је најприкладније рјешење. Захваљујући њему, падина неће имати празнину, неће постати веома флексибилна током времена. Фотографије показују да такве ствари изгледају прилично добро. Тако је постигнута пуна слика цијелог улаза.

Роттбанд малтер

Многим стручњацима се саветује да користе суву жбукуовог произвођача за руковање нагибима врата . Наравно, важно је прво обрадити падине монтажном пјеном, пажљиво затворити све пукотине.

За посао, морате имати при руци само ниво, лопатицу са широким врхом и углом. Биће потребна за почетне радове. Жбуку је потребно наносити у два слоја, јер је по први пут неопходно да се то уради прилично дубоко, а други пут је довољно танак, јер ће овај слој максимално поравнати површину.

Тек након завршетка грубе обраде можете наставити до линије за завршну обраду. Да бисте то урадили, сачекајте да се површина потпуно осуши, затим изравнати и нанијети завршни кит. У том случају, ако постоји још једанбрусни слој , рад се може сматрати заиста квалитативним. Онда можете имати било коју фотографијупазите да током рада нису дозвољене пукотине или празнине.

разни материјали

Што се тиче квалитета елемента врата, можете рећи много ако знате из којег материјала је направљен. Данас постоји много опција.

Врата сухозида

Ово је одлична опција ако нећете потрошити превише новца и желите да радите са мало напора. У случају недостатка времена за избор елемената врата потребно је за сухозид. Такви делови треба да буду монтирани на посебно конструисани оквир. Прво морате припремити радни комад, а затим исећи елементе. Укупно ће их бити три.

Да се ​​не стварају додатне пукотине, најбоље је да се прережу сви детаљи, а не дијелови. Након тога, сваки дио ће бити причвршћен за оквир. Идеално, ако оставите барем малу празнину између резања и равних падина. То треба да се заврши.

Фотографијама сличних радова на интернету можете утврдити ко је добро погодио шему боја и који је мало пропустио. Ове информације ће такође бити релевантне у случајевима када се нагиб изводи од других материјала, као што су пластика, МДФ или ламинат.

Косине врата МДФ-а, ламината

На исти начин, као иу претходном случају, нагиб материјала МДФ-аће бити монтиран на оквир . Мора се прикупити унапријед. Причвршћивање елемената је неопходно са максималном тачношћу.

У овом случају, може бити неопходнотечни нокти Ово ће бити релевантно ако не желите да видите постове за монтирање. Може бити корисно и ремење.

Ако упоредите слајдове из различитих материјала, јасно ће се видети да сви изгледају веома различито. Дакле, падине од ламината изгледају скупље и презентабилније. Посебност у овом случају је да се могу спојити каоу вертикалном положају, ау хоризонталномса крајева отвора врата.

Ако желите да вам врата изгледају заиста елегантно, а на фотографијама изгледају као средњовјековни дворац, има смисла одабрати камен као материјал. Важно је запамтити да у сваком случају постоје могућности за монтажу и даљу експлоатацију таквог нагиба.

Декорација падина врата