Варијанте лепих сувих зидова за улазну халу

У свакој кући или стану увијек се сусрећемо са улазним холом. Из ове собе почињу стан и кућа. Дакле, изглед коридора се већ може процјењивати о његовом власнику. Наравно, давање профињености и одређени шарм ове собе је проблематично, поготово када је његова величина мала, али ако желите све је могуће. Користећи такав завршни материјал као што је суви зид, можете створити једноставно запањујуће лијепе стропове, чак иу ходнику.

Због специфичности коридора, није увијек могуће правилно нацртати зидове, тако да су само стропови фенси. Већ овдје можете открити свој укус и изненадити своје госте.

избор дизајна

У ходнику стана све треба изгледати складно и комбиновано у општем стилу и дизајну: зидови су украшени, а користи се намештај и разни додаци, и, наравно, плафони. Овдје би дизајн требао комбинирати све елементе дизајна просторије у јединствену цјелину.
Строп од сухозида у ходнику требао би изгледати лијепо и свечано, како би одмах прилагодио госте правом реду.Стога, приступ његовој организацији треба приступити пажљиво и пажљиво.
Прво морате одредити врсту уређаја на плафону. Може имати следеће опције:

 • је на једном нивоу. Овај тип се јавља чешће, јер се у честом кућном или апартманском ходнику често даје минимум простора. Дизајн плафона се често изводи у стилу минимализма или класике (као што се види на фотографији).Овде плафон наглашава општу стилску линију извршене поправке;
 • вишеразински. Користи се изузетно ријетко, као у свакој кући, приватној или вишеспратној, такве конструкције ће изгледати очигледно непотребно у малим коридорима. То треба да се уради у приватној кући, где се много простора може доделити коридору. Управо овдје можете дизајнирати грандиознији дизајн стропа без угрожавања величине слободног простора (приказано на слици).

Обратите пажњу! Висећи плафони из сувог зида украли су много простора, што негативно утиче на димензије малих просторија.

Али немојте се узнемиравати ако имате мали ходник. Захваљујући модерним технологијама грађења, дизајн коридора у кући или стану може бити најразличитији. Поред тога, чак и наизглед досадан таван на једном нивоу може се поднети чак и интересантно.
Посебно место у овој ситуацији играће додатно осветљење. Данас, дизајн улазног ходника често садржи светла за тачке или ЛЕД светла која су заменила лустер. Као што можете видети на фотографији, коришћење додатног осветљења може да пружи чак и једноставан дизајн на једном нивоу софистицирани шарм.

Играње са различитим уређајима за осветљење помоћи ће вам да створите јединствен поглед на строп у ходнику.

За мали ходник

Као што је већ поменуто, у кући, стану или приватном, коридор обично има мале димензије.Понекад је чак и тешко смјестити неке људе у собу, а не највећи комплекс. У таквој ситуацији, горњи плафон сухозида у ходнику у стану или приватном дому биће најбоље рјешење.
Са сухозидом ћете одлучити о следећим задацима (као што се може видети на фотографији):

 • чине простор много лакшим због употребе светлих боја за бојање стропне конструкције;
 • захваљујући употреби рефлектора, просторија постаје светлија;
 • визуелно проширити простор ходника;
 • украсите амбијент лепим плафоном.

Рационалним приступом дизајну на привјеску и његовим минималним пропустима постижете визуално повећање простора, као и креирање јединственог дизајна у ходнику.
Ако сте се ипак одлучили за дизајн на више нивоа, обратите пажњу на следеће савете:

 • користити јасне контуре графичких линија;
 • изаберите квадратни или правоугаони облик са централним утапањем у односу на обод.Тако добијате визуелну експанзију расположивог простора, као што се види на фотографији;

 • у присуству геометријских елемената декор треба да буду израђени у издуженом облику;
 • користе светле и топле боје за дизајн.

Пажљиво размислите о освјетљењу које се складно уклапа у вишеслојни стропни сустав. Са њим ћете имати заиста леп и функционалан плафон, који ће постати савршено решење за дизајн.за ходник.

У великом ходнику

Врло ријетко у кући, вишестамбеном или приватном, можете пронаћи ходнике с довољно великим димензијама. Наравно, у приватној кући, грађеној по наруџби, такво стање ствари није неуобичајено.
Дизајн воли када има довољно простора. У овом случају, дизајн може да садржи било које болд одлуке, а овде можете безбедно да дизајнирате и системе са једном и више нивоа.
Обрати пажњу! Многа места вас не обавезују да је у потпуности изградите. Немојте надјачати плафон ходника различитим декоративним вишковима. Запамтите да морате знати мјеру свугдје.
Када се гради у кући са великим коридором вишеслојних структура, следите следеће савете:

 • Пажљиво размислите о дизајну који ћете користити за организацију плафона;
 • рационално користити степене, ограничавајући их са ЛЕД позадинским осветљењем;
 • користите оне геометријске облике који визуелно не краду величину просторије. У исто време, не би требало да буду наипист;
 • биће веома лијепо примијенити неколико боја боје за разликовање различитих нивоа стропа.

У присуству великог слободног простора, не треба изгубити главу и бацити се у крајност. Можете чак користити и минималистички стил како бисте подигли плафон тако да постане достојан украс вашег ходника.

десигнер раисинс

Да бисте додали прелепи изглед стропу у ходнику и истакли гапросторије, можете користити следећа дизајнерска решења:

 • за простране собе можете користити различите палете боја;
 • треба одмах користити највише три боје или њихове нијансе;
 • дизајн таванице може да се подудара као општи стил и да буде супротан од њега. Таква одлука ће истакнути горњу границу из општег контекста, чинећи је врхунцем коридора;
 • У текстури, дизајн може бити мат или сјајни и укључује комбинацију;
 • оригинал ће бити нацртан на плафону ручно осликаног, фото-штампања или 3Д цртежа;

 • савршено решење ће бити да се користи огледало које ће створити осећај безграничног простора у ходнику;
 • Добра локација рефлектора или ЛЕД трака омогућиће вам да направите јединствени дизајн плафона, чак иу малој просторији;
 • можете истовремено користити неколико врста расветних уређаја. Тако можете створити ефекат "треперавог ваздуха" и истакнути све тамне области ходника.

Са горе наведеним техникама, можете постићи визуелну експанзију простора у ходнику, као и померање акцента са зидова на плафон. Запамтите да избор дизајна за ову собу у кући треба да буде заснован на његовој величини, а не само на вашим жељама. Прави избор ће учинити ваш ходник заиста лијепим и гостољубивим.