Вањска и индустријска расвјета - улична расвјета

Недавно су технологије за уштеду енергије постале веома популарне иу свим земљама света све лампе покушавају постепено прећи на ЛЕД. Фењери се користе и за уличне и за индустријске радње и складишта. На објектима као што су: жељезнички пут, аутопут, тунел и индустријски објекти, лампе су незамјењиве, изгледају сјајно када освјетљавају крајолик сеоске куће.
Особине ЛЕД осветљења:

- ЛЕД се налазе поред минималне удаљености;
- фокус објектива се врши;
- случај је јак;
- одозго се наноси заштитна боја.
Сваки елемент са различитим карактеристикама обавља одређене функције. Избор узима у обзир интензитет светлости, обим употребе, проток боја, различит опсег температура, активно супротстављање физичким и спољним утицајима.
Предности осветљења помоћу ЛЕД диода

Уштеда енергије је огромна, потрошња енергије је мања од око 2 пута. Снага је представљена на исти начин као у флуоресцентним, уличним светиљкама компаније "ТКМ-Елецтро" које су представљене на сајту у широком опсегу. Рок трајања је дуг и варира у року од 13-15 година. Дизајн је робустан, тело је снажно и не плаши се удара, способно за рад у температурном опсегу -60- + 45 степени. Улична и индустријска светла су безбедна, укључивање је тренутно, нема треперења. Материјали који не штете околини, не садрже живу и другу хемију. МоунтингНајједноставније, али због дисфункције диоде, често постоје елементи инвалидности.
Типови индустријских постројења

- радни тип уређаја - расвјета у унутрашњости;
- сљедећа расвјета - користи се за надзор;
- Хитна расвјета - неопходна, ако постоје одређени услови, напајање се искључује;
- заштитни упаљачи - налазе се свуда на ободу периметра.
Пројекти су се доказали. Кућиште мора бити непропустно за влагу, ризик од паљења је практично немогућ. Спецификације ће бити наведене у техничком приручнику. За специјалне произвођаче је потребан случај у побољшаном извршењу. Систем за уклањање топлоте је квалитативан, узима се у обзир температурни режим. Распоред ће се исплатити чак и уз интензивну експлоатацију. По стандардима се израчунава број потребне опреме. Постоји неколико популарних произвођача, један од њих је. Руска трговинска платформа Осрам нуди висококвалитетну и јефтину опрему.