Увлачљива врата и унутрашње преграде са зида, како их направити властитим рукама

Руда врата значајно смањују површину просторија. Дакле, за мале станове повољније је користити извлачива врата, која су неколико платна, клизна на водилицама. Желите да у потпуности ограничите радну површину тако да просторија издвојена за рад буде тиха и лака - инсталирајте практична светла врата са "паметним прагом" који се уздижу након пуног отварања врата и угасите буку из сусједне собе. Нажалост, са свом својом практичношћу, постоје уобичајени недостаци у уобичајеним извлачивим вратима, од којих је најзначајнија - то је лоша изолација од буке.

карактеристике дизајна

Неколико платна таквих врата лако могу ући у посебно монтирану кутију за оловку или се помицати дуж зидова. Платно увучених врата може бити израђено од различитих материјала. Механизам врата може наизмјенично ставити главно платно, затим огледало или стаклени дио. Колико слика може бити инсталирано - зависи од унутрашњости и димензија просторије.

Врло лијепо изгледају таква врата у мрачној спаваћој соби - одвојити мали простор за одмор може бити иу малом стану. Заправо, употреба увучених врата за дечје собе, ако млада породица расте хетерогеном децом, и нема новца за куповину новог стана.

Телескопска врата у оловци су паралелна један са другим и клизна дуж једног водича. Интрустирну конструкцију је тешко инсталирати, потребно је прелиминарно припремање простора у фази грубљења.Данас је лако одабрати материјал за врата - грађевинско тржиште је пуно различитих материјала, од класичног дрвета до стакла и пластике.

Проширити корисну површину

Помоћу уградних унутрашњих врата можете комбиновати или раздвојити двије сусједне просторије, чувајући простор и удобност кориштења простора. Чак и највећа платна лако клизе уз водиче, једна врата на платну затварају другу, извлачећи је из кућишта оловке. Простор постаје функционалан, по потреби, могуће је раздвојити неколико таквих практичних зона, затим комбинирати, а затим ограничити корисну површину просторије.

Врата у уској дугачкој соби (као што је ходник) су донекле проблематична, јер све наредне просторије губе осветљење. Међутим, ако користите стакло или витраж као платно, чак и најудаљенији угао просторије продире у дневну светлост, наравно, ако је потребно, можете инсталирати додатно осветљење. Такви саобраћајни системи су толико густи. Најкориснија унутрашња врата која се увлаче су покретна вођица на ваљцима на врху. Такви дизајни могу носити прилично велика оптерећења, врата могу бити тешка и чак масивна, као у спремиштима банака.

Употреба за сеоску кућу

Претпоставимо да имате дивну, удобну сеоску кућу у којој желите користити свјеже дизајнерско рјешење. По правилу, многе куће имају отворене веранде, али са почетком хладноћепокушавајући да га не користим. Инсталација клизног остакљеног дизајна пружиће вам могућност да користите веранду током целе године, чак и да организујете простор за грејање.

Основни дизајн је сличан оном за унутрашња врата: платно клизи дуж жљебова лежаја, спајајући врт са верандом. Осим тога, остакљење вам омогућава да останете сами са природом, али да будете заштићени од комараца и комараца.

Ако желите, можете инсталирати неколико сличних клизних врата за приватну кућу, прибор за који можете наручити жељене величине или купити у грађевинским радњама.

карактеристике избора

Као што је већ поменуто, унутрашња врата која се увлаче нису у стању да тако чврсто одвоје просторију да мириси и буке не продру у суседне просторије. Због тога таква врата не би требало инсталирати у случајевима када желите одвојити радно подручје од дјеце или кухиње. Једино спасење могу бити "паметни прагови" који се уздижу када су врата потпуно затворена.

"Интелигентни прагови" не само да не могу да пропусте буку и непријатне мирисе, већ и добар дизајн одржава топлоту безбедно. Тако се на балкон или лођу могу инсталирати модерна клизна врата. Лако је изоловати сличну просторију, а систем топлих подова ће обезбедити удобан рад током целе године.

Врата која се увлаче су три класе:

  • Економија;
  • Пословна класа;
  • Суите.

Њихове разлике су одређене кориштеним материјалима и типомдизајна. Поред тога, уградна унутрашња врата се такође нуде по појединачним наруџбама.

Врата од тканине треба да буду довољно чврста и густа, у случајевима када су врата постављена унутар зида, потребно је осигурати да се не инсталирају у шупљини носивог зида. Системи врата се у последње време убрзано модернизују и оплемењују, тако да проналажење решења која одговарају вашем дизајну постају лакша.

Треба имати на уму да, када су отворена врата, сусједни простори морају бити у истом стилу, иначе ће се осјетити несклад. Јасно је да је могуће направити одвојене просторије у мало другачијим стиловима, али са потпуно отвореним вратима треба да доминирају осећајем јединства простора.

материјали

Прије свега, морате одабрати клизни механизам. Најпопуларније варијанте су ваљкасти и зглобни системи. Пре него што сами уградите врата која се увлаче, важно је направити прецизне прелиминарне прорачуне оптерећења на механизму, посебно ако намјеравате инсталирати тешка стакла или витраје.

Као материјал за крило врата најчешће се користи низ дрва. Са њим је лако радити, дрво је савршено осликано и утопљено. Осим тога, међу популарним материјалима за клизна врата могу се издвојити пластика и стакло.

За таква врата важно је одабрати праву и поуздану арматуру, коју представљају скривене петље, специјалне ручке, магнетна брава и механизам за затварање. Типес уседОкови зависе од материјала тканине, на пример, дрвена и стаклена врата имају потпуно различите елементе и механизме за причвршћивање.

Постоје и њихове нијансе при коришћењу доњег водича за врата. У уторима утора, с времена на време вреди обратити пажњу. Ако горња гужва није засута, онда је потребно да се доњи жлеб благовремено чисти.

инсталација

Лако је поставити најједноставнији дизајн, али ако намјеравате свој дом претворити у удобне апартмане с уским и лијепим клизним вратима, вриједи привући стручњаке. Сам поступак инсталирања клизних врата из једног горњег водича је сасвим једноставан:

  • Поравнање свих површина: зидови, отвори, њихова припрема за уградњу водећих структура;
  • Инсталација горњег водича;
  • причвршћивање чепова;
  • причвршћивање платна;
  • Завршна фаза је инсталација панела.

Ако намјеравате властитим рукама инсталирати клизна врата у властитом дому, припремите их унапријед да бисте их саставили с посебном пажњом. Сваки детаљ врата мора да се мери и јасно се уклапа у остатак дизајна. У току рада није потребно журити, свака обрада готово готовог дизајна смањује њену чврстоћу. Сваки дио мора бити пажљиво измјерен и подешен тако да одговара. То је посебно важно за вођице, са лакшим крпама за врата. Боље је да унапред проучите како се уграђују унутрашња врата која се увлаче, користећифото и видео упутства, као и препоруке професионалаца.

Ако требате инсталирати горње и доње водиче у вашем пројекту, точно провјерите њихов ниво. Врата су причвршћена само на горњи водич, мање поуздана. Са два вођица можете монтирати пету ролну само са дна, која се причвршћује за спољни доњи угао крила врата.