УСБ прикључак Легранд: инсталирајте властитим рукама

Пример коришћења УСБ утичница

Савремени гадгети постају све више укоријењени у животу сваке особе, а УСБ утичнице постају све траженије. Уосталом, могућност пуњења телефона, таблета и многих других уређаја у сваком тренутку постаје све релевантнија.

И држање лаптопа или рачунара укључено за то, или ношење пуњача није увек згодно. Стога, једна од лидера у електрично подесивој опреми, француска компанија Легранд нуди практична и једноставна решења за ове проблеме.

Техничке спецификације за УСБ утичнице

У овом тренутку можете пронаћи УСБ утичнице из компаније Легранд разних модификација. То може бити један и пар УСБ прикључака, редовна утичница са УСБ конектором, утичница, опремљена са прекидачем или утичницом са посебним сталком за гаџете, који не захтева додатну монтажу. Али све ове модификације користе један јединствени погон, уграђен у утичницу.


УСБ утичница за напајање

 • Овај УСБ прикључак обично има јединицу пројектовану да ради од напона од 100 до 240В.Фреквенција мреже треба да буде 50 Хз, а иста фреквенција се користи у домаћим мрежама.
 • Излазни напон таквог блока је 5 В, а номинална струја 1500 мА . Ови параметри су довољни за пуњење готово сваког гаџета.

Обратите пажњу! Како је назначено у упутствима произвођача за пуњење тренутних мобилних уређаја из ове утичнице, потребно је око 2 сата. Ако су два уређаја повезана истовремено, онда времеПуњење ће трајати око 2 сата и 45 минута. За комплетирање истог пуњења таблет ће трајати од три и по до пет и по сати.

 • За утичнице које немају прекидач у примарном кругу, питање потрошње енергије у режиму мировања постаје веома релевантно . По напајању из компаније Легранд то је до 0.1 В на сат. То јест, за мјесец дана у пасивном режиму, ова потрошња троши око 70В. Цена такве потрошње енергије бит ће у основи пени.
 • Још један фактор који, иако није релевантан за техничке параметре, али који је веома важан, је дубина монтажне кутије за такве утичнице.Због присуства погонске јединице, она би требала бити најмање 40 мм, што је врло важно приликом уградње.

УСБ веза

Погледајмо сада принципе повезивања таквих утичница. Они су прилично једноставни, али неки узрокују потешкоће. Зато ћемо га детаљно анализирати. Да бисте то урадили, размотрите два најчешћа начина повезивања - и засебну утичницу и прекидач.

Повезивање појединачних УСБ утичница и утичница за напајање на УСБ конектор

Ова опција повезивања је најједноставнија и најпогоднија. Такву утичницу Легранд можете инсталирати умјесто старе утичнице или на посебној локацији. Размотрићемо могућност повезивања новог пословног простора са вашим властитим рукама, као сложенији.


Слика приказује утичницу са УСБ конекторима

 • Прво, уклањамо напон из свих жица које леже у разводној кутији из које спада веза. Сада планирамо кутију и нађемо јежице за фазну, нулту и заштитну групу.

Обратите пажњу! Ако се ваша електрична инсталација изводи у складу са тачком 1.1.30 СПЦ-а, онда ће то бити лако. Нула жица треба да буде црна, заштитна жица треба да буде жуто-зелена, а фазна жица било које друге.

 • Спојите фазну, нулту и заштитну жицу на одговарајуће контакте у разводној кутији. Сада успостављамо везу са утичницом. Овде може бити неколико опција.
 • Неки УСБ прикључци се испоручују са завртњима. У овом случају, припојимо им одговарајуће жице у произвољном реду. Главно је да се не брка место за причвршћивање заштитне жице. Обично има одговарајућу ознаку. Иако у неким утичницама нема мјеста за причвршћивање заштитне жице.
 • Неки Легранд прикључци су опремљени каблом од 15 цм са копчом. У овом случају, повезивање одговарајућег кабла са терминалом. Такве утичнице обично немају могућност повезивања заштитне жице.
 • Ова веза је завршена и након тестирања кола и изоловања свих неизолованих делова, можете започети тест. Да бисте то урадили, само ставите напон и прикључите мобилни уређај на УСБ конектор.

Повезивање УСБ утичница са прекидачем

Обично Легранд УСБ утичнице већ садрже сва неопходна пребацивања између прекидача и напајања. Међутим, ми ћемо размотрити могућност посебне инсталације прекидача и утичница као сложенију.

УСБ утичница са прекидачем

 • Као уПрва опција је, пре свега, да се уклони напон из свих жица у разводној кутији у којој се мора успоставити веза. Налазимо фазу и нулу.
 • Прикључите нулту жицу из разводне кутије директно у утичницу за напајање. Ми то радимо поред прекидача.
 • Спојите фазну жицу на прекидач. А од свог излаза, повезујемо се на јединицу напајања, која садржи УСБ прикључак.
 • Оваква шема омогућава одвајање прекидача за уклањање напона из агрегата. Захваљујући томе, ипак нисте битни, већ смањите потрошњу енергије. Успут, ова шема ће бити веома тражена за продавнице других произвођача, које у стању мировања могу да троше до 3 вата.

закључак

Као што видите, инсталирање такве неопходне ствари као што је УСБ утичница је довољно једноставно. У овом видеу на нашем сајту треба додатно поједноставити овај задатак.

Трошкови таквих производа су прилично приступачни и његове користи су очигледне. Уосталом, не морате тражити пуњење које нестаје, и увек знате где да "храните" свој телефон.