Уређење крова и крова - корак-по-корак водич за фото идеје дизајнера

Озелењавање крова народа почело је у средњем вијеку, али тек 1960. године Нијемци су демонстрирали технику коју су користили крајобразни дизајнери цијелог модерног свијета. Метода је да се користи специјализована мембрана и земља у којој се врши садња биљке.

Зашто је вредно заузети озелењавање кровова

Условно све предности ове методе уређења простора су подељене у две главне категорије:

 • фактор животне средине;
 • Финансијска корист.

Тешко је прецијенити предности зелених површина на крову за околиш. Већ неке метрополе не могу себи приуштити парковне површине. Загађење ваздуха штетним гасовима, прашина доводи до бројних хроничних болести људи.

У смислу економских користи, таква одлука значајно смањује трошкове гријања зграде у љето, одржава микроклиму, не захтијева непотребне трошкове електричне енергије. Просторије са специјалним премазом су скупље, а кров са дуготрајним исплативим радом.

Минуси зелених кровова

Пејзажни дизајн кровова - специфична лекција. Мало почетних трошкова и потребе за додатним улагањима у експлоатацију често плаше људе. Нису све врсте биљака погодне за кровове, а не за било коју површину, која може носити сличну структуру.

Два приступа зеленој градњи

У зависности од дебљине слоја земљишта, респективно, додељен је интензиван и екстензиванподврста озелењавања кровова зграда.

Тип украса је прикладнији за украшавање крова. Коришћење травњака, украсне траве, цветних гредица, ниског грмља може смањити количину новца потрошеног на одржавање крова. Висина слоја тла варира од 5 до 8 цм, што даје могућност зеленила готово сваком објекту.

Интензиван поглед обухвата добро утврђени кров и присуство професионалног особља за сервисирање. Овај подтип вам омогућава да шпијунирате овај парк директно у висоравни метрополе. Дебљина тла више од 15 цм омогућава засађивање дрвећа јаким земљама.

Карактеристике структуре вртова на крову

Зелени врт је уређен на строго одређен начин. Основни део ће бити преклапање, он ће одговарати мембрани која одбија воду. Изолациони слој и дренажа дјелују као трећа и четврта фаза у конструкцији. Горњи слој тла пада.

Како озеленети кров

Рукама да би се уредила оаза, неће се појавити ниједна врста кровова у врту. Ако сте одлучни да сами решите овај задатак, прво погледајте фотографије кровова. Неопходно је осигурати да је кров добро ојачан и да издржи дизајн који дизајнирате. Најбоље решење ће привући професионалце у овом послу.

Конструкција почиње са формирањем вијка, који се затим третира са прајмером. Узмите у обзир нагиб за оптимално одвођење воде. Материјали за хидроизолацију већ се намећуцемент басе. Тржиште пружа широк спектар грађевинских материјала овог типа.

Лопта подразумева присуство одводног отвора. Изолација остаје решење за свакога, зими вам може уштедети много трошкова за грејање. Ако ћете само лагано украсити кров травњаком, не морате имати слој без короне. У другим случајевима, кров је заштићен од коријена биљке фолијом, стакленим влакнима. Следећа фаза изградње биће дренажни слој.

Као материјал који даје дрвећу влажном, традиционално се бира глине, пумице, вештачки полимери. Заштита одвода од контаминације може се извршити помоћу геотекстила.

Опсежна подврста садње зеленила подразумева пуњење тла од 5-8 цм, а слој земљишта мора имати низ корисних својстава: лакоћу, порозност, својства задржавања влаге. Индустријска тла имају бројне предности у том погледу. Плитки слој шљунка штити земљу од исушивања. Важно је запамтити да је одређена врста земљишта погодна за сваку групу биљака.

Важно је дати предност усевима отпорним на климу ваше природне зоне, суво или, обрнуто, прекомерно влажно тло, високо зрачење, иначе ће биљка пропасти. Изабрати најквалитетније материјале, ако изградња почне да пропада, мораће да буде комплетна замена.


 • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

 • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

 • Зграда запси властитим рукама: цртежи, упуте корак по корак са фотографским примјерима

Ако се ваша машта ослања на пројекте масивних парковских структура на крову, рад би требао вјеровати стручњацима. Интензивни тип се остварује само од стране професионалаца њиховог бизниса и то није задовољство које није јефтино.

Поједностављен дизајн кровне баште

Не могу сви да приуште да развију целокупан пројекат пејзажа. У случају поједностављене шеме, постојање темељне конструкције: естрих и дробљени камен ће бити довољан. Контејнерске биљке - срећно и једнако естетско решење. Многи контејнери се могу померати, стварајући задивљујуће композиције барем сваки дан.

Тешкоћа у стварању зелених кровова за некога може изгледати неодољиво. Али резултат напора биће поносан не само на вас, већ и на становнике града. Комад природе је неопходан за сваку особу, али треба истрајност да би се остварио тај сан.

Слика оригиналних метода озелењавања крова


 • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

 • Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)

 • Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије


 • Како направити лежаљку на кућици властитим рукама - једноставан водич за примјере фотографија ицртежи
 • \ т
  Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)

 • Ћелија у земљи сопственим рукама - фотографија идеје о беспријекорној регистрацији