Уређај за заптивање врата и сефова као што је контролна кутија, стуб

Уређај за заптивање врата је скуп уређаја чија је главна функција спречавање ненаметљивог приступа просторијама, новцу, документима. Такви механизми су релативно јефтини, али у исто вријеме изузетно ефикасни и поуздани. У наставку ћете наћи најпопуларније врсте уређаја за заптивање врата.

За заштиту врата и сефова

Заптивање врата и сефа често се врши помоћу шарки. У овом облику заштите користе се системи заптивања који омогућавају да се просторије и сефови осигурају од отварања или лома. Основа таквих уређаја су алуминијумски делови, а застава је од челика. Поред тога, уређај је опремљен додатним ушима, што вам омогућава да користите производ као шарки. Може се рећи да такав уређај за бртвљење не само да обавља функцију индикатора приказа, већ и улогу уређаја за закључавање. Након затварања на њега се наноси пластелин и запечати. Чак и уз незнатно оштећење материјала за пуњење на слици, промјене ће бити јасно видљиве.

Уређај за заптивање ове врсте се користи за заштиту и контролу складишта, ормара и конструкција врата. Треба нагласити да су ови уређаји у суспендованом стању, тако да су додатно опремљени џампером који омогућава фиксирање. Ова ставка се повезује са заставом и обезбеђује потребну поузданост. Принцип коришћења таквог заптивањаследеће:

 • Прво чврсто затворена врата;
 • Премосник уређаја је направљен кроз бубну опну;
 • врши се импрегнација заптивања заптивних материјала (пластелина);
 • Пластин се наноси на слику помоћу посебног металног пуњења.

уређаји за стабла

Уређај са кљуном има смисла користити за заптивање оних врата која су опремљена механизмом за отварање унутрашњости просторије или снажно умочена у отвор. Такве адаптације укључују причвршћивање посуде на платно. Након тога се избуши рупа у прегради. Када су врата затворена, кљун улази у ову рупу. Затим се механизам пластифицира и на њега се ставља гипсана плоча.

Када је заштитни уређај отворен, вратило се зауставља и отисак губи свој интегритет. Такви модели за заптивање су опремљени алуминијумским, месинганим или пластичним чашама. Носач је од месинга. Уређај можете инсталирати на било који објекат опремљен вратима. Алгоритам за заптивање крила врата се састоји од следећих корака:

 • Постављање посуде на платно;
 • затварање врата;
 • Закључати печат да би се запечатио механизам;
 • Наношење материјала за заптивање;
 • Стезање пластелина металним печатом.

Утичнице имају универзално кућиште у којем је бушена радијална рупа. На њему и ту је бравица залиха у љусци уређаја. Да би се поправио фонд био је поузданији,врши се његово пресовање. Један од задатака овог дијела уређаја је уништавање материјала за затварање пластелина када се отвори. Шивање је по правди сматрано једним од најпоузданијих таквих механизама.

преклопна стабљика

Други тип уређаја за заптивање врата је флип-флопс. Недавно је ова опција заштите постала широко распрострањена међу потрошачима. Такви заштитни уређаји су веома ефикасни. Упутство за коришћење флип-фланге је прилично једноставно, а алгоритам је следећи:

 • Шалица је сигурно постављена на облоге врата;
 • Крило врата се преводи у затворени положај;
 • Затим се зглобна утичница спушта;
 • Материјал за пуњење се наноси на површину застава равномерним слојем;
 • Глина се ставља на печат са металним печатом.

Застава за печатење

Ова врста заптивања се користи за заштиту врата која се отварају напољу. У овом случају, поклопац и крило врата треба да буду на истом нивоу. Причвршћивање уређаја на поклопац, а затим се врата затварају. Следећи корак је испуштање кутије и попуњавање материјала. За заптивање пластелина се традиционално користи метални печат.

Многи потрошачи који су већ тестирали овај механизам у пракси кажу да је квачица за заптивање сигурна, штавише, једноставна и лака за употребу. У реализацији хаковања иНезаконит улазак у просторије ће бити лако открити.

Конструкција уређаја за затварање заставе врсте састоји се од месингане љуске. Истовремено, најважнији део производа је застава која је направљена у облику полиране траке. Ефикасност таквих механизама је изузетно висока. У случају неовлашћеног отварања структуре врата, матрица је сломљена, чиме се нарушава интегритет пластелинске бртве. Уређаји за заптивање често користе заставу како би заштитили ормаре и сефове у институцијама архива, државних органа и просторија медицинских организација које садрже контролисане и посебно опасне материје.

И заптивање бртве је веома добро када се користи са вратима са отворима изван врата. Успут, треба напоменути да је у овом случају инсталација уређаја могућа и на оба врата, и на утору. Већина произвођача производи пластику, месинг или дуралумин. Можете одабрати одређену схему боја, да је кућиште органски допуњено вратима израђеним у било ком стилу.

Печат заставе се сматра најтраженијим у овом тренутку. Састоје се од цилиндричне љуске са жљебљем. Када уређај уђе у радни положај, појављује се квачица.

Уређај за заптивање испод конопца

Такви уређаји су чаше, опремљене са две монтажне рупе и средишњим прорезом за навој.Причвршћивање заптивања врши се различитим методама у зависности од структуре врата. На пример, ако се крило врата отвори споља, онда је један крај навоја причвршћен за куку или стезаљку са унутрашње стране улазног система зграде. Код затварања крила врата други крај навоја је затегнут и забртвљен. Уређај је затим запечаћен материјалом за печаћење и печатом. Ако се врата отварају унутра, шалица се причвршћује за оквир врата.

Третман кључаонице

Поред традиционалних метода бртвљења врата, постоји могућност заштите кључаонице. Са овом опцијом, уређај се фиксира са два вијка, а користи се и глина и метални печат. Током инсталације уређаја потребно је да предузмете неколико узастопних корака. Пре свега, механизам мора да се завртњима причврсти на кључаницу крила врата. Главни задатак ове процедуре је да се искључи могућност непримјетног демонтирања заштите.

Након тога се бравица затвара кључем, а рупа се затвара поклопцем уређаја. На дну уређаја за заптивање се ставља навој или жица која се протеже кроз отвор са иглом. У завршној фази потребно је запечатити уређај пластелином. Затим треба да ставите печат на материјале за заптивање металним заптивачем. Приликом покушаја померања уређај нарушава интегритет пластелина.

Карактеристике дизајна

Опрема за заптивање врата је доступна у разним облицима и врстама. Иначе, треба нагласити да су шалице сличних уређаја направљене од различитих метала, њихова величина је мала - отприлике од просечног ораха. Главне разлике су само у технологији фиксације, коју обично карактерише једноставност и лакоћа. Приликом печаћења, по правилу се користе метални печати, пластелини, специјални китови, нити и жице.