Уређај и инсталација: спуштени плафони од алуминијумских панела

Алуминијумски плафони имају величанствен поглед који се складишти дуги низ година.Погледајте такав плафон одмах, и нећете рећи да је то шина - конструкција алуминијумских панела изгледа као монолитно платно.

Карактеристике спуштених плафона од алуминијумских панела

Системи алуминијума се одликују високим нивоом стабилности, што их чини профитабилним аквизицијама. Због тога је овај дизајн могуће монтирати не само за унутрашње уређење, већ и за вањску обраду.

Својства и карактеристике:

 • приликом састављања не губите облик;
 • Лако се фиксира у жљебовима причврсних елемената - зато не вибрирајте или трзајте када се користе;
 • Имају доста дебеле плоче које издржавају механички удар.

Оптимална дебљина трачница је пола стотине, према инжењерским и пројектним прорачунима би требало бити да је то идеална дебљина за стварање издржљивих стропних конструкција.

Пре тога, спуштени плафони се сматрају отпорни на влагу, хигијенски и пластични, имају добру звучну изолацију и високу заштиту од пожара.

Инсталација није компликована због крхкости делова, можете безбедно притиснути шине руком

Стропни алуминијумски плафон: техничке карактеристике уређаја

Прије свега, дизајн се одликује високом отпорношћу на хабање. Верује се да панел може трајати 50 година. И то је барем.

Друго, они нису страшна деформација. Панели се не плаше воде и ватре, они ће обезбедити добру изолацију буке, за њих је веома лако бринути.

:

 • Могуће је поставити плафон на било којем нивоу и заправо под било којим углом у односу на основни плафон, што омогућава да се сакрију сви недостаци грубе површине;
 • Алуминијум је лак материјал, стога неће бити потребан снажан систем суспензија и опасност да ће се уређај распасти и плоче ће пасти на главу - не;
 • Осим тога, алуминијум је еколошки прихватљив метал, па чак и са јаким загревањем опасних материја које не емитира;
 • Такви плафони се лако склапају, лако се растављају;
 • Такви плафони не подлежу старењу.

Коначно, изглед висећих конструкција је веома модеран, плафони имају рефлектујуће рефлексије и велики број боја. Стога, буквално свака дизајнерска идеја такве инсталације може бити имплементирана.

Модерни шински алуминијумски плафони (видео)

Изградња спољних плафона

Спуштени спуштени плафон је комплетан сет декорација плафона. У цијену стропа спадају трошкови шина, гума, постоља, вјешалица и прибора.

Стропна конструкција:

 • Шине - то су алуминијумски панели са посебним спојевима;
 • Гума - то је шипка са зубима, за њих и ограде;
 • Види - то је жица која је причвршћена за бетонски плафон;
 • Планирано је - декоративни елемент дизајна;
 • Фиктурес - у продаји су алуминијумске алуминијумске траке за фиксне лампе.

Оградни плафони су представљени једноставношћу дизајна, што укључује и малиброј елемената

Важно је одабрати доброг произвођача. Постоје многи производи, на пример, албесе, или друге домаће компаније које производе робу не гори од увоза.

Инсталација алуминијумских плафона за шине сопственим рукама: упутство

Величине и тип просторије приликом постављања плафона су од велике важности. Што је лакше у стропу, лакше је поставити плафон. Инсталација обично почиње означавањем површине. Линија за означавање се наноси на удаљености од најмање 13 цм од главне равни дуж зидова.

Дополнително въвеждане се следва, как следва:

 • Након што је одређена висина стропа, дуж периметра просторије треба поставити угловни лежајни профил. Да би се то урадило, дуж линије за маркирање избушене су рупе. Да бисте поправили вијке бољег профила, урадите то у кораку од 55-60 цм.
 • У угловном профилу, водилице треба да буду постављене дуж обима просторије. У случају стропа шина, водилице морају бити окомите на трачнице.
 • Водећи профил је причвршћен за носећу плочу подесивим вешалицама, након чега су изложене нивоу. Интервал између суспензија није већи од 1,2 м.
 • Ако инсталирате касетне стропове, оне ће бити причвршћене на уздужне водилице са попречним пресјеком са специјалним бравама.
 • Гуме за ношење су причвршћене на осовинице истим кораком као што су и саме суспензије постављене. У ту сврху треба их носити на вјешалицама с посебним рупама. Осцилирајућу обујмицу треба помакнути, а носива гума поравнати.
 • Следећи -најодговорнији тренутак. Од шина, наравно, уклоњен је заштитни филм. Ако желите да инсталирате лампу или лампе, унапред исеците рупу жељене величине. Шине су само закључане у перформансе овог система вешања.

Проект спусного стропа се съдържа от профили, суспензии, шини и сидриси

.

Оно што преостаје да се уради је да се фиксирају панели на траверзи, а да се и даље фиксирају језичци на сабирници лежаја.

Типови спуштених плафона

Данас је заиста могуће видјети касетне и жељезничке стропове, које се разликују у геометрији параметара облоге. Систем оквира такође може имати неке разлике.

Алуминијумски плафонски регали могу бити:

 • Строп на отвореној огради.У овом систему постоје уски размаци између панела, они се могу затворити специјалним уметцима.
 • Шине затварају плафон.У овом пројекту, чврста површина се формира без празнина.

По боји, избор ће бити широк, од најсвјетлијег, бијелог до црног угљена.

Како одабрати трачнице до плафона

Алуминијске плоче треба бити озбиљно одабране, по могућности - од продавца са добром репутацијом. Материјали морају имати цертификат о усклађености, сви захтјеви ГОСТ-а морају бити испуњени.

Алуминијске шине су главни елемент трачница, па их је потребно пажљиво одабрати.

Приликом одабира шипки обратите пажњу на следеће информације:

 • Ширина шипке.Он варира у распону од 9-20 цмкористите траке десет цм. Ово је свестрана опција.
 • Дужина шипке.Овде избор није широк, дужина може бити само 3 до 4 метра. Истина, ако произвођач не поквари барове, то јест, фирме које пружају услуге за резање трака.
 • Дебљина шипке. И дебљина зависи од густине структуре. Идеална дебљина је пола центиметра.

Шине саме могу бити отворене, затворене и са уметцима. Затворено подсјећа на дрво, точније дрвену облогу. Шине са уметцима су сличне отвореним системима, само су шупљине маскиране танким алуминијумским тракама. Мора постојати мали размак између отворених шина.

Монтажа алуминијумске шине (видео)

Популарни жељезнички плафони - ово нису зглобни, и висећи системи који се користе у дневној соби, иу пословним зградама, канцеларијама итд Сваки дизајн, било који план може бити имплементиран уз њихову помоћ.

Добра поправка!