Упоредите напетост и строп од гипсаних плоча: што је боље

Вхитевасх плафони су се повукла у поправке нико не позадини и садашњих. У њиховом месту је бољи и лепу истезање и гипсаних плоча плафон. Али шта су најбољи, веома је тешко да схватим.

Тодаи плафон са сухозидом и коришћење стреч тканине су готово идентични. Дакле, оно што је изабрати? Хајде да погледамо како инсталације плафона. Наш чланак ће вам помоћи да у потпуности разумем ово питање.

материал

Гипс као грађевински материјал у широкој употреби у савременој изградњи.такву славу стекао је јер је еколошки материјал.Поред тога, има следеће карактеристике:

 • снага и трајност;
 • светло и једноставна инсталација;
 • за употребу у свим областима, укључујући купатила и кухиња;
 • је темпло- и звучне изолационе карактеристике, које су посебно вреднују у стамбеним зградама;
 • одличан квалитет коначног резултата.

Овај ПВЦ фолија, која је основа затезање изградња има одличну снагу и издржљивост. У принципу, готово не даје на особинама монолитног листова. Овај плафон може да се угради у свим просторијама.
Главни адут да дривалл има много других материјала, довољно је флексибилност, тако да је ово плафон може бити прецизно сложен уређај. То не значи да је бољи од типа напетост плафона. збогВинилни филм такође може створити јединствене дизајне.

Најбоље рјешење ће бити дијељење винил платна и сухозида. У овом случају, затезни елемент се може поставити између мудрих фигура сухозида. Дакле, који материјал и плафон на његовој основи ће бити бољи, врло је тешко изабрати, јер су материјали углавном слични.

како причврстити

Приликом избора онога што је најбоље - напонски плафон или плафон од гипсаних картона, потребно је размотрити њихову инсталацију.Управо на основу тога како је лако створити горњу границу, у многим аспектима зависи коначни избор.Сви желимо да се што прије суочимо са грађевинским радовима и дивимо се стварању наших руку. Због тога, мало њих ће желети да се збркати дуго времена, ако лако можете поједноставити свој рад без губитка квалитета коначног резултата.
Гипс картон се уграђује на посебан метални оквир. Његова колекција неће узети пуно времена, поготово ако идете на унапријед дефиниран план рада.
Инсталација оваквог уређаја на плафону врши се према следећој шеми:

 • наношење потребних ознака на зидове и плафон;
 • сакупљање оквира првог нивоа;
 • жбукање сухозидом. Са једноставним дизајном у овом случају, инсталација је завршена. Само лијево да заврши завршетак и строп је спреман;
 • на вишеслојној конструкцији, након облагања првог оквира, други ниво је монтиран од профила, а затим је прекривен плочама. Такве акције се понављају онолико пута колико је планирано.

Обрати пажњу! Приликом рада са сухозидом настаје много грађевинског отпада. Поред тога, постоји потреба за заштитном опремом за очи, уста и нос.

Након завршетка излаза главног стропа, обрађујемо све спојеве серпианкои, посипамо их, мељемо и нанесемо завршни третман. Инсталација уређаја обично траје 4 до 6 дана.

Обратите пажњу! Гипс картона се може обојити, причврстити на њега украсним штукатурама или залијепити тапете. Ако сте уморни од стропа, увијек можете префарбати или додати нове елементе у облику 3Д цртежа, ручно осликаних итд. Нови плафон без много напора!

Напонски плафон се лако може причврстити на зидове од гипсаних плоча. У овом случају, постоји неколико опција за његову уградњу: са харпуном, без њега и уз коришћење камера. Зависи од тога који начин инсталације изаберете зависи од његове сложености. На пример, елементи причвршћивања харпунског метода се праве само у фабричким условима, а не могу се направити сами. Али друге опције су сасвим остварене властитим рукама, али уз присуство одређених вјештина.
Међутим, фазе уградње затезне конструкције су много мање, иако је за вишеразински дизајн потребан склоп гипсане картонске кутије. Листа фаза укључује:

 • причвршћивање затезне тканине на један од три начина;

 • маскирање система за причвршћивање у кутији или коришћење декоративних елемената.

Монтажа стропне конструкције одвијат ће се у просјеку 2-3 дана.

Обратите пажњу!Затезни плафон не захтева завршну обраду.

Као што можете видјети, ПВЦ фолија се може сакупити нешто брже од сухозида због недостатка завршне обраде. Поготово у таквој ситуацији, није потребно из просторије извадити сав намјештај, као код рада са сухозидом.

само-реализација пројекта

Многи радије врше поправке властитим рукама, штедећи тако услуге професионалних градитеља. У овом случају, длан држи суви зид. Овде се сваки дизајн, без обзира на сложеност, може обавити независно.У екстремном случају, може се тражити помоћ од пријатеља. Дакле, посао ће ићи брже и забавније.

Нека то траје мало више времена, али спознаја да сте учинили ову лепоту својим рукама ће загријати ваше срце, а новац ће остати у торбици за друге пријатне тренутке живота.
Али напетост строп с властитим рукама, али чак и без помоћи професионалне инсталације је мало вјеројатно да ће успјети. Осим тога, овдје вам неће требати стандардни сет алата, као што је рад са сухозидом, и специфичан алат - топли пиштољ.
Дакле, у смислу продаје, профитабилнији сухозид.

разноврсност дизајна

Савремени трендови у поправци су усмерени на обезбеђивање светлости и необичног простора. И боље од стропа за ову сврху нико не може. Штавише, додавање собе јединствености помоћи ће да се осветле или ЛЕД траке.

Оба типа плафона, и од сухозида иистезање, савршено се носи са задатком. На крају крајева, могу се распоредити на различите начине. Наравно, разноврсније у овом погледу је суви зид. Али у исто време, рефлексија чвора у филму од поливинил хлорида биће јединствена и веома романтична.

Рад и одржавање грађевинских радова

И гипсани картон и затезна тканина захтевају минимално одржавање. Погодно је да их пратите и не захтевају посебне привремене трошкове.
Обрати пажњу! Што боље будете гледали плафон, то ће дуже остати лијепа и служити вам дуги низ година.
Строп од сухозида без поправке ће трајати до 10 година. Након овог периода, можда ће вам бити потребне следеће акције:

 • рестаурација кита на шавовима;
 • наношење свеже боје, уместо спаљене;
 • елиминисање насталих недостатака платна.

У овом случају, напонски плафон ће трајати око 15 година, а уз правилну уградњу - до 50 година. Поред тога, они су у стању да издрже чак и "водене" поклоне од суседа одозго. Ако је потребно, можете позвати тим стручњака за пумпање воде. Након тога, плафон ће бити нов.
Узимајући у обзир све горе наведено, може се закључити да су обе варијанте преклапања повољне и лепе. У неким случајевима, строп од гипсаних плоча ће бити профитабилнији, у другима је затегнут. Према томе, у овом случају, ви ћете имати већу контролу над властитим укусом и финансијским могућностима.