Унутрашње уређење апартмана

Завршни радови - ради се о мјерама које доводе до изградње грађевине која има одређена заштитна и декоративна својства. Декорација је и унутрашња и спољашња. Стан најчешће обавља интерне завршне радове, јер је зграда већ спремна за употребу.

редослед радова

Поправка становања - компликован и дуготрајан посао. Међутим, ипак је потребно периодично подешавати изглед просторије или је комплетно ажурирати.

Унутрашње уређење станова састоји се од узастопних фаза, од којих свака има своје карактеристике, технологију и сложеност извршења. Али главни задатак свих фаза је оплеменити простор и побољшати његове оперативне особине.

Врсте завршних радова:

 1. Сечење. Јасно је да је прије свега потребно направити најинтензивнији и најпрљавији посао. На ову листу спадају изливање естриха, поравнавање зидова, гипс, гит, припрема врата и падина прозора.
 2. Завршна обрада. То се може приписати сликању, лијепљењу тапета, украсним радовима.

Редослед радова изгледа овако:

 • рушење старих подних облога и послуживање зидне декорације;
 • пуњење естриха;
 • распоред комуникација;
 • Обрада зидова и плафона на крову;
 • уградња врата;
 • завршна обрада плафона, зидова и подова.

Специјалисти препоручују да се третман обавља одозго према доле како би се избегла прљавштинаконтаминирати површину спремну за употребу. Прво се обавља најпрљавији рад (полагање плочица, постављање санитарија). Затим пређите на третман плафона. Могу се побелити, обојити или уградити готови растезљиви стропови. Следећа фаза је декорација зидова (сликање, постављање тапета, малтерисање декоративним складиштима, облагање декоративним панелима). Затим поставите подну облогу.

жбукање

Да бисте поравнали зидове, морате их обрезати гипсом. У овом случају, примена раствора се одвија у три фазе:

 1. Опрге. На зидове нанесите течни раствор који не поравнава, тако да површина остаје груба и има жљебове и жљебове. Ово побољшава приањање следећих слојева са првим слојем.
 2. Тло. Други слој се наноси на претходно поравнање зида. Рјешење за други слој треба бити густо.
 3. Покривање. Трећи слој има минималну дебљину (од 2 мм). Нанети раствор је пажљиво заглађен са рибежом.

Потребно је најмање 14 дана да се гипс потпуно осуши. Али са нападом термин гипс ће се осушити само током лета. У хладној сезони, просторија ће се морати додатно загријати, а истовремено осигурати добру вентилацију.

Сликарски радови

Да би се површина припремила за сликање, потребно ју је темељито ускладити са савршеним стањем. Ако постоје пукотине и пукотине у зидовима, оне би требале бити затворене и полиране. Након тога, површина је уземљена да би била издржљивија. Поред тога, на површини терена ће бити и гитглатка и глатка. Након премазивања, зидови су сложени у идеално стање. Схпаклиуиу потребно најмање 2 пута, са сваким слојем треба полирати. Зидови или плафони су обрађени и прекривени бојом. За бојење је потребан равномеран танак слој тако да се не виде трагови четке или ваљка.

Тиле воркс

Полагање плочица и шивање - процес је прљав и радно интензиван. Али без ове врсте третмана у кухињи и купатилу је тешко радити. Поред плочица могу се обрађивати зидови у ходнику или ходнику. На припремљене зидове нанијети љепило лопатицом. И на плочици нанесите малу количину лепка и сложите га, користећи специјалне крижеве за исту ширину фуга. Након полагања плочица потребно је да се утрља шав. Шавови се полажу посебном лопатицом, а вишак се уклања влажном крпом.

Стикер за тапете

Валлбоардинг са тапетама односи се на завршавање собе. На припремљене зидове или директно на тапете за постељину ставите љепило (технолошки процес се разликује овисно о врсти тапета). Тада се тапета њежно наноси на зидове и спљошти посебном лопатицом, избјегавајући стварање бора и мјехурића зрака.

Обрада подова

Након пуњења естриха, можете наставити са дорадом. На поду можете поставити линолеум, тепих, плочице, паркет или ламинат. Постоје многе варијације, а зависно од материјала, технологија полагања сваког премаза је различита. Завршни додир -монтажа лајсни.

Коначна уградња утичница и прекидача врши се тек након што су зидови обојени или обрађени тапетама. Лустери и лампе се инсталирају тек након бојења стропа.

Да би се јасније замислио цијели процес обраде, пожељно је видјети детаљне фотографије завршних радова, који одражавају све фазе.