Унутрашња врата са стаклом: валовита, витраж, мат, фотографија различитих варијанти изведбе

Тржиште врата купцима нуди много различитих модела - то су производи израђени од природних или модерних синтетичких материјала, глухих или лиснатих облога, као и унутрашња врата са стаклом. Потоњи су веома популарни - данас су врата, украшена разним стакленим елементима, веома важна компонента декорирања многих станова.

За и против застакљених врата

Међу предностима таквих рјешења може бити њихова транспарентност, тако да просторија буде испуњена природним свјетлом. Таква врата омогућавају стварање ефекта "замућења" простора, што доводи до повећања просторије. На фотографији ово није добро пренесено, али у стварности ефекат је примјетан. Уз помоћ унутрашњих врата са стаклом свака просторија може бити лакша и светлија.

Због природне свјетлости која продире кроз стакло без икаквих препрека, у малим собама или на сјеверној страни, собе ће постати много удобније. Неки од продора светлости могу се приписати недостацима, али данас постоји маса различитих наочара које у мањој мери пролазе светлост и брже служе као елемент декорације.

У породицама са децом питања безбедности су посебно акутна - беба може лако да разбије стаклена врата на вратима. Али ако заиста желите да инсталирате управо таква врата у стан, онда то није проблем - многи модели су опремљени веома снажним наочарима "триплек", што је веома тешко разбити.

Дакле, недостаци сличних структура вратапрактично не, али заслуга - тежина. Да, а унутрашња врата са стаклом изгледају веома естетски и спектакуларно.

сорте

Као што је већ поменуто, постоји много опција за различите наочаре. Модерно тржиште нуди витражна стакла, мат или стаклене производе отпорне на ударце. Такође, постоји много модела са шареним или валовитим стаклом.

Врата са витражним прозорима

Унутрашња врата се често израђују од витраја. Осим тога, њихов дизајн може бити врло разнолик: на продају се налазе клизни производи, клизна, сложена, цела витраж. Тако је витраж украшен свим системима врата.

Врата са витражним прозорима састоје се од платна и витраја. Платно, као и сва остала врата, може бити израђено од било којег материјала - дрвета, легура лаких метала, пластике, МДФ-а, иверице и др. Осим тога, све чешће се појављују стаклена витраја.

Што се тиче витраја, данас постоји двадесетак сорти. Класификација се врши према производним технологијама, као и цртање. Размотрите најчешће типове.

Без сумње, најпопуларнији за данашњи тип витража је Тиффани. Ово је лемљени артикл где је стакло спојено са металним уметцима.

Такође, не можете проћи поред разних витраја као што је фузија. Овде су елементи витража међусобно везани под утицајем веома високих температура.

Поред модерних верзија производње витража, још увијек живтехнологија пјескарења стаклених површина. То је специјална гравура, која се ствара песком, који се преко специјалне млазнице уноси под високим притиском.

Један од најјефтинијих метода производње стаклених витража за унутрашња врата са стаклом је специјални самолепљиви филм. Уз то, свако може да направи витраж. Главни недостатак стакла базиран на филму - краткотрајан је и није најатрактивнији изглед.

Употреба витраја у унутрашњости

Да би се таква врата савршено уклопила у сваки ентеријер и створио јединствен и занимљив ефекат, потребно је знати неке важне нијансе.

Веома је важно приликом избора таквих врата узети у обзир осветљење просторије у којој ће бити инсталирана. Ако се светло расподели и усмери исправно, прозор од витраја ће се "раширити" и ефективно ће сијати сипањем у различите боје дуге. Да бисте најбоље искористили ово рјешење, најбоље је поставити таква врата испред прозора, или ако то није могуће - можете користити умјетно свјетло које ће одговарати два или три стропна свјетла.

Поред тога, треба имати на уму да је крило врата обрађено витражом веома значајан елемент дизајна. Поред тога, највероватније ће то бити главни елемент који одређује стил читаве собе. Ово се не може игнорисати, јер ако дизајн собе није првобитно направљен под таквим вратима, онда би требало да барем исправно одаберете друге унутрашње ствари, одговарајућестил крила врата са витражима.

Исто тако, при избору је вриједно памћења узорка мозаика, који је главни врхунац цјелокупног дизајна. Често је потребно покупити платно за врата тако да мозаик одговара узорцима или украсима на зидовима просторије, елементима декорације. Међутим, неки преферирају супротно, тако да је витраж обојен у унутрашњости просторије, а остатак стила собе је монотон.

Врата са мат стаклом

Производи са матираним стаклом изгледају веома импресивно и атрактивно. Модерне технологије омогућују да се стаклени уметци учине што је могуће сигурнијим. Таква постељина може се користити не само као унутрашња врата, већ и као врата за ВЦ, купатило, кухињу.

Унутрашња врата са таквим уметцима могу се користити у унутрашњости већине просторија. Тканина са мат стаклом украсиће собу, изведену у било ком стилском смеру. Савршено пролазе светлост, али чине собу одвојену, имају добре индикаторе звучне изолације.

Мат стакло се одликује високим ефектом дифузије светлости. Има посебну структуру - у производњи њене површине обрађене механичким или хемијским методама. Зраке свјетлости из таквог стакла се не појављују, већ се равномјерно распоређују по просторији, хаотично мијењајући његов смјер.

Унутрашња врата са стаклом су често украшена фузијом, различитим уметцима, као и мозаиком који увелико проширује могућности.дизајн просторија. Избор врата је једноставно огроман.

Да би се наносило матирано премазивање на стакло, постоји неколико техника. Дакле, користите мат филмове, пржење, прскање, хемијски третман. Често се наноси и пескира.

Технологија матирања зависи од изгледа стакла, његове атрактивности и цене. Стаклени уметак може бити потпуно мат или делимично беле или било које друге боје.

Врата са мат стаклом могу бити израђена у различитим стиловима и облицима. То су традиционални правоугаони дизајн, лучни модели, овални, платно са глатким облицима, коврчаве. Стакло се може нанијети на стакло или може бити прозирно.

валовито стакло

\ т

Ова врста стакла постала је широко позната. Многи произвођачи користе ребраста стакла за производњу модерних и естетских унутрашњих врата.

Ово стакло има површину, с једне стране украшену конвексним узорцима, с друге стране површина је глатка. Међутим, постоје и набори на обе стране производа. Ови декоративни елементи су добри за пренос светлости, са њима у соби ће бити удобно и удобно. Елементи од валовитог стакла савршено се комбинују са било којим ентеријером, додају им ноте елеганције и јединствености. У спаваћој соби или дневној соби са сличним стаклом створиће се романтична атмосфера.

Сличне крпе за врата, осим што имају декоративну функцију, имају високе карактеристике звучне изолације. То је тоИдеалан избор за оне просторије које треба изоловати од осталих просторија. За разлику од мат, валовито стакло само мало ограничава видљивост.

Валовита површина на стаклу се добија цртањем слике специјалним ваљком. Исти обрасци могу бити потпуно различити. Стакло може бити прозирно и може имати неку боју: постоји велики избор опција. Боја стакла излази након завршетка површине специјалним бојама.

Опције за коришћење врата са стаклом у унутрашњости

Лет маште професионалаца у дизајну ентеријера када су у питању врата са стакленим уметцима је веома тешко ограничити - стално се рађају све оригиналније и нове идеје. Постоје различите боје и текстуре стаклених уметака, које пружају практично неограничен простор за креативност. Унутрашња врата са стаклом могу се органски уклопити у сваки ентеријерски стил, као што можете видјети на слици у нашем чланку.

Остакљена врата могу створити расположење или постати централни објекат унутрашњости просторије. Врата са витражима ће моћи да додају луксуз, посебно за дизајн у класичном стилу. За модерне интеријере једноставан избор је једноставна текстурирана стакла.