Унутрашња врата из масивног дрвета: елитни модели храста, јохе, фотографије у ентеријеру

Технологије које се убрзано развијају и појава све више лажних природних, природних материјала, не могу замијенити жељу човјека да преферира природне ствари, а не да их замијени умјетно створеним.

Не можемо назвати изузетком и унутрашњим вратима низа, недавно су се донекле уступили позицијама синтетичких колега, а још више због ниске цене овог другог. За све оперативне карактеристике, врата из поља надмашују њихове вештачке колеге.

предности

Унутрашња врата од пуног дрвета, чије су фотографије испуњене каталозима водећих произвођача, имају бројне предности, од којих се најважније треба сматрати природним поријеклом, а кориштени еколошки материјали, потпуна сигурност за људе који живе у дому. Према овом показатељу, производи од природног дрвета ће уступити мјесто било којим модерним аналозима. Поред њихове главне предности, постоји и низ других, једнако важних карактеристика и својстава:

  • трајност;
  • Висок квалитет звука и топлотне изолације;
  • Одлична отпорност на влагу.

Данас се у становима и кућама налазе врата која су успостављена у прошлом стољећу. Наравно, срушили су се, али након рестаурације таква врата ће моћи да трају барем један период од оног који су раније служили. Уз правилну негу, унутрашња врата од пуног дрвета ће дуго времена задовољити свог власника беспрекорним радом и естетским изгледом.

До највишегкарактеристике топлотне и звучне изолације врата од природног дрвета, модерни синтетички производи не могу се ни приближити. Неки стручњаци покушавају да оспоре ову чињеницу, али за разлику од њих, они могу тврдити да се уопште нису бавили таквим вратима. Унутрашња врата низа, произведена у време Совјетског Савеза, била су далеко од савршеног квалитета. Ако производите врата према савременим стандардима и стандардима, да их опремите квалитетним заптивачима, онда ће излаз бити чврста и издржљива конструкција која има све потребне карактеристике.

Предности и позитивна својства унутрашњих врата од поља такође зависе од типа који се користи у производњи дрвета. На пример, храст има високу чврстоћу, дрво је јако и отпорно на влагу. У том смислу, најнеприкладнији материјал за израду крпе за врата треба сматрати бором - његова влакна су сувише мекана, обилно упијају воду и, као посљедица тога, врата су превише склона дјеловању штетних за дрво микроорганизама - плијесни и гљиве.

Још увијек постоји низ не тако примјетних предности унутарњих врата од пуног дрвета. Наравно, не може се замислити висока естетска квалитета крила врата. Врата из масивног дрвета једнако су добра и са површином лака тканине, и обојана.

Такође је потребно имати на уму важан квалитет дрвета као квалитативне измјене влаге - дрвена врата могу апсорбовати вишак влаге из зрака при његовом врло високом садржају и враћати влагу назад уњен недостатак.

Лакоћа обраде омогућава вам да направите крпу на готово свакој оригиналној површини.

Недостаци врата поља

Приликом проучавања недостатака који су инхерентни унутрашњим вратима низа, пре свега треба поменути тенденцију већине стена да промене температуру и утицај воде. На пример, под утицајем горе наведених фактора, боровина снажно бубри и распадне, што доводи до погоршања изгледа платна.

Стога је неопходно приступити најселективнијем приступу избору дрвета који се користи у производњи врата, или користити модерне импрегнације, које су понекад само чуда - уз њихову помоћ, практично свака врата могу бити изузетно отпорна на ефекте влаге, сагоревања и других негативних ефеката процесима.

Ако узмемо у обзир недостатке унутрашњих врата низа на основу оперативних особина, онда је потребно навести следеће тачке.

Крпица за врата захтева пажњу и сталну бригу, што захтева пуно времена и труда. Али касније, напори учињени са преплаћивањем чињенице да за неколико година не морају обављати рестаураторске радове, трошкови за које нису мали. Када рестаурација лакирањем и једноставно обојење више није могуће - слојевитост боје додатно ће кварити изглед. Стара боја треба пажљиво уклонити и тек онда нанети нову.

Производи, посебно елитна унутрашња врата низа, захтевају изузетну прецизност у промету. Свеједноод пуног дрвета или материјала, конструкција врата изузетно склони механичким деформацијама, чак и храста, који се врло лако оштети бодљикава и оштре предмете.

Немогуће је игнорисати недостатак значајног низа унутрашњих врата као комплекс, богатим нијансама технологије, инсталације дизајна врата. Током инсталације пажњу треба посветити заштити дрво од влаге, посебно ако је тканина је намењен за уградњу у купатилу, кухињи или купатилу.

мане, као предности и врата од дрвета, у зависности од врсте коришћених у производњи дрвета.

специес

Нећемо разматрати такве детаље као и доступности панела, стакла и огледала уметака или допунско покривање таквих фурнира - са свим што ће сваки власник бити у стању да разуме из мог укуса и естетске преференције.

Прва ствар коју треба размотрити разлике због особина дрвета, који се користе у производњи унутрашњих панела врата, јер је ова својства зависе од учинка готовог производа.

Најчешће коришћена за врата стенама:

  • Бор;
  • Алдер;
  • навртке;
  • Храст.

Врата од Пине

Као главне предности врата од ове врсте треба да се зове доступност - Бор није редак и вредан.

Али мане таквих врата је много - то је превише мекан структура, и сиромашни стабилностпревисоким променама влажности и температуре. Али са овим недостацима, произвођачи су се мучили да уче, користећи у производњи не-чврстог дрвета бора, и лепљени. Због различитог правца влакана, таква врата имају повећане перформансе.

Врата од јеле

Унутрашња врата масиве јеле су најважније достојанство - имају одличну отпорност на влагу.

Не може се никако занемарити чињеница да јоха, због високог садржаја у саставу танина, има благотворан учинак на здравље људи који живе у домовима. Поред тога, дрво ове пасмине садржи много различитих смола.

Алдер се не буди, у процесу спаљивања практично се не баца у атмосферу штетних материја, од памтивијека у Русији, то је била само јоха која је стајала у кади. Такво платно за врата може се сматрати идеалним за уградњу у просторијама са довољно високим садржајем влаге у ваздуху.

Врата од ораха

Крило врата ораха је посебно издржљиво и велике тежине, а врата од таквог дрвета су релативно јефтина. Непобитна предност орахових врата је прелепа и оригинална структура дрвета, која може пружити готово сваку боју. Осим тога, орах је одлично полиран - ово својство до те мјере није карактеристично ни за једну другу врсту.

храстова врата

Унутрашња врата од храстове масе су најскупља у поређењу са производима направљеним од других стена. Много тогазбог чињенице да су врата храста најтрајнија, издржљивија и најтежа. Уз то дрво има оригиналну структуру.

Површина производа се лако полира, али има одлична топлотна изолација и отпорност на удар воде. Још једна предност унутрашњих врата храстовог масива треба назвати чињеницом да тканина није деформисана и не мења своје геометријске димензије.

остале расе

Такође, за производњу унутрашњих врата користи се низ других, мање популарних и тражених због различитих разлога, врста дрвета. Често се користи клен, буква или јасен, као и мермер и бамбус. Сваки од ових материјала има своја својства и карактеристичне особине.

На примјер, мербау је прилично масно дрво, тако да се врата не распадају од њега. Јавор је савршено третиран и има високу издржљивост.

Главна предност букве може се назвати униформношћу структуре, али њено дрво се јако боји влаге. Што се тиче пепела, онда је овај материјал, који не попушта јачини храста, нај еластичнији.

При избору унутрашњих врата од природног дрвета није лако разумети асортиман понуђених производа. Прво, врата треба да буду изабрана у зависности од расположивих средстава, личних преференција и услова рада.