Унутрашња декорација куће

Завршни материјали могу бити јефтини и приступачни за већину купаца. У другим случајевима, они могу захтијевати више новца. Стога је неопходно бити практичан: материјали који се користе за обраду мале сеоске куће би требали бити једноставнији него за огромну сеоску кућу. Зависно од типа конструкције, разликују се и завршни материјали и технологија њихове примене.

Куће са СИП панелима

Зграде изграђене од ПИП панела имају велику предност: зидови се испољавају савршено. Стога, апсолутно било који материјал се може користити за обраду зграде са ПИП панелима. Нису потребни припремни радови, можете одмах наставити са завршним третманом. Али често се дешава да власници кућа са СИП панелима не желе некако да се носе са зидовима, с обзиром да површина плоча изгледа прилично елегантно и без даље обраде. Али таква одлука може изазвати катастрофу у будућности. ДИП панели неће моћи дуго да издрже ватру у случају пожара, док суви зид може трајати најмање пола сата.

Ако постоји жеља да се третирају зидови, можете:

 • зашити их сухозидним плочама, а затим обојити или налепити тапетама;
 • да их извезу платном, фурниром од шперплоче или чепом;
 • ставите керамичке плочице или пластичне плоче.

Не препоручује се наношење малтера. Строп је обично прекривен сухозидом. Као опција - распоред затезних плафона. Што се тиче обрадеподови - пуна слобода.

Дрвене куће

Куће од дрвета, по правилу, не захтијевају посебан третман. Шипке су често остављене у оригиналном облику. Стога, у овом случају, унутрашњи третман дрвене куће, углавном се састоји од брушења и конопље.

Да би се шипка задржала на дуготрајном оригиналном изгледу, она је прекривена посебним заштитним и антисептичким композицијама. Штити дрво од труљења, плијесни и инсеката. Важно је да ова средства буду еколошки прихватљива. Након обраде потребно је подузети правну заштиту пукотина. Иначе ће доћи до великог цурења топлоте. Као материјал можете користити остатке, филц или конопљу. Након тога наставите до облоге.

Постоје следеће опције за унутрашњу декорацију дрвене куће:

 1. Гипс картон.
 2. Облоге.
 3. Блок кућа.

Уградња ових материјала омогућава даљње загревање куће, као што је у размаку између шипке и материјала постављен гријач.

Облоге - материјал је еколошки прихватљив и релативно јефтин. Прво, направите летву да би зидови изгледали једнако. Корак између шина треба да буде око 50-60 цм, а затим, на шинама, напуните облогу, редом убацујући шиљак следећег елемента у жлеб претходног. Фиксирање се врши вијцима. Облагање крпом не представља ништа компликовано. Облога такође захтева додатну обраду:

 • заглађивање китом;
 • брушење;
 • тонирање;
 • лакирање.

По истом принципу, обрада се вршиблоцк хоусе Дрвени зидови се могу прекрити сухозидом, а затим их обојити или залијепити тапетама, али у овом случају, поништити сву природност и еколошки прихватљивост куће од дрвета.

Потпуна декорација зидова почиње да украшава стропове. Ако се остави у оригиналном облику, угрожава стварање кондензације и лошу звучну изолацију. Оптимална опција је покривање таванице тканином. Када је плафон спреман, могуће је започети обраду пода.

Зграде од газираног бетона

Зграде од газираног бетона могу се обрадити било чиме. Али треба имати у виду да газирани бетон има високу паропропусност и јако упија влагу. Стога би унутрашња декорација зидова ове зграде требала имати малу паропропусност. Унутрашња површина спољних зидова њиховог аерираног бетона мора бити заштићена парном баријером.

Да би се смањила паропропусност, можете користити следећа решења:

 1. Импрегнација зидова са дубоким прајмером за пенетрацију.
 2. Цементни малтер од гипса.
 3. Декорација унутрашњих зидова плочицама или винилним тапетама.

Жбукање зидова од газираног бетона врши се у три фазе. Први пут се раствор баца на зидове (дебљина - 4-5 цм). Други пут, раствор се наноси тањим слојем (2 цм), изравнавајући зидове. Трећи пут, раствор се протрља са рибежом, тако да је површина спремна за даљи третман. Дебљина последњег слоја је око 0,5 цм.

Након сушења малтера могуће је наставити са даљим завршним радовима:

 • монтажа панела;
 • гипс-картонске плоче;
 • сликање;
 • лепљење са тапетама;
 • плочице.

Испод обраде видеа:

Постоји много опција које можете изабрати. Познавајући карактеристике дораде зграда из различитих материјала, можете сигурно започети завршне радове. У овом случају, обрада оквира куће може бити прилично једноставна, а уобичајена зграда с газираним бетоном - комплицирана. Све зависи од ваших могућности, средстава и сопствених преференција.