Украсите строп у дневној соби својим рукама

Постоји много различитих опција за дизајн стропа у дневној соби: Како уредити строп у дневној соби? За завршну обраду можете користити крпу или сухозид. Ови материјали су универзални и релативно јефтини. Ако је соба дизајнирана у стилу класичне или Провенце, онда можете користити штукатуру или текстуром гипс. Када дизајнирате собу са еркером или камином, боље је да користите винил наљепнице или специјалне боје. Ако желите уредити дневни боравак у приватној кући, боље је користити дрвене или полиуретанске греде.

Украсимо строп у дневној соби-трпезарији

Када комбинујете дневну собу и трпезарију за плафон, најбоље је користити панеле са сувим зидовима. Обезбедите зонирање просторије користећи акрилне боје. Гипсане плоче се могу користити чак и ако је величина собе мала.

Кад комбиновани стропови дневног боравка и трпезарије такође треба да буду зонирани

Прва фаза је маркуп. Да бисте тачно означили површину испод оквира, морате одбити ниво на свим зидовима у просторији, а затим означити место на којем ће се налазити почетни профил.

Технологија уградње гипсаних плоча:

 1. Осигурајте стартни профил до зида. Поправите га типлама.
 2. Инсталирајте ЦД профиле. Користите конектор за повезивање профила. Фиксира се вијцима.
 3. Након што су поре састављене, инсталирајте суве плоче. Запамти топанели не смију бити постављени близу зидова. Да бисте поправили суви зид, користите самоурезне завртње.
 4. Дођите до циља. Ако планирате зону собе, користите специјалну расвету или акрилне боје.

Украсимо стропове у дневној соби у стилу класике

Ако је ваша дневна соба дизајнирана у стилу класичног или Провенце-а, онда направите прекрасан строп који ће вам помоћи у акрилној боји и штукатури. Пре фарбања плафона, препоручује се поравнавање површине и засхпатлеват свих неједнакости.

Класични дизајн стропа у дневној соби је веома популаран

Декорација плафона у класичном стилу врши се у следећем редоследу:

 • Глатка површина.
 • Нанесите раствор за лепљење на задњу страну штукатуре и причврстите компоненту на подлогу.
 • После тога, жбука мора бити обојена. Погодна је бијела акрилна боја. Користите широку четку да обојите штукатуру.
 • Онда треба да насликате остатак плафона. У ту сврху је боље користити ваљкасти премаз.
 • Оставите боју да се осуши. Овај процес траје не више од 3 сата.
 • Затим нанесите други слој боје.

Стуццо може бити од гипса или полиуретана. За гипсане жбуке користити течне нокте. Полиуретански производи имају ниску специфичну тежину, тако да се за њихову инсталацију може користити обични грађевински лепак.

Како направити прекрасан строп у дневном боравку

За дизајн дневног боравка студио нијеПрепоручује се да користите мат плафон. Овај дизајн ће изгледати као да нема укуса. Стручњаци кажу да ће сјајни строп бити најприкладнији у дневном боравку. Такав плафон можете направити специјализованим сјајним бојама. Овај материјал је апсолутно сигуран за особу. Осим тога, сјајне боје су издржљивије од мат или акрилних.

За студио за дневну собу сјајни плафон ће бити одлична опција

Пре бојења површине, очистите строп од контаминације. Такође се препоручује да темељно осушите основну површину. Иначе, након бојења на плафону, могу се развити пукотине и мјехурићи.

Редослед на строп:

 1. Нанесите сјајну боју водом.
 2. Обојите углове собе.
 3. Користите ваљак да обојите остатак плафона. Запамтите да сликање треба обавити од прозора до средине просторије. Треба напоменути да се први слој боје наноси окомито на прозор.
 4. Сачекајте да се први слој осуши, а затим нанесите други слој боје.

Како декорисати плафон у дневној соби: трендови у 2018.

Ако тражите модерне опције дизајна за плафон, обратите пажњу на комбиновани дизајн. Они остају у тренду од 2015. године. Да би се направио комбиновани плафон, потребно је користити сухозидне плоче и платно од тканине.

В съвременно възстановаване, комбинирани плафон е популарен

Постављање комбинованог плафона врши се на такав начин ​​

 • Инсталирајте летву. Оквир је монтиран на исти начин као и фластер испод гипсаних плоча.
 • Део дизајна је прекривен сувим зидовима. Препоручује се да се поплочају панели који припадају структури, која се налази уз зид. Користите одвијач да поправите плоче од сувог зида.
 • Ставите гит на фуге између сухозидних плоча.
 • Поставите профил за тканину на картонску кутију.
 • Причврстите багет у средину сваке стране кутије.
 • Подигните тканину из средине стропа, а затим је фиксирајте у багету.
 • Одрежите вишак тканине. Ако приметите да су се наборци формирали, онда загрејте ове области са конструкционим феном за косу.

Ако сакупљате комбиновани плафон, немојте заборавити инсталирати кабелски сноп након монтаже решетке. Такође, неопходно је изоловати кабл са ребрастом цеви.

Неуобичајене идеје за пројектовање плафона у дневној соби

Ако волите изванредне идеје, можете користити винил наљепнице да направите плафон. Овај начин пројектовања се препоручује да се примени ако је дневна соба мала или има ниске таванице. Такође, винилне налепнице се користе приликом декорације дневних соба са еркером или камином.

Необичан дизајн стропа помоћи ће да простор буде креативан

Технологија цртања винилних налепница:

 1. Глатка површина.
 2. Пажљиво одвојите део облоге од винилне налепнице.
 3. Приложиналепницу на основну површину и уклоните остатак подлоге.
 4. Након лепљења налепнице, уклоните прозирне фолије.
 5. Исправите производ комадом тканине.

Ако не желите користити наљепнице, можете једноставно обојити плафон. Да бисте то урадили, потребно је да покупите одговарајуће слике и да их дизајнирате на површину помоћу диопројектора. Након тога, потребно је извући контуре композиције, а затим обојити узорак акрилним или уљаним бојама.

Како одабрати боју стропа у дневној соби

Да бисте одабрали оптималну боју стропа морате узети у обзир низ нијанси. Прво, треба узети у обзир стил у којем се одржава дневна соба. За украшавање стропа у соби, зачињено у стилу класичног, провансалског или еко, препоручљиво је користити бијелу. Ако је ваша дневна соба дизајнирана у индустријском стилу, минимализам, фузија, можете користити мало тамније нијансе.

76

Такодје, приликом избора боје, морате узети у обзир:

 • Висина стропа.Ако дневна соба има ниске стропове, онда преферирајте хладне нијансе. У просторији са високим строповима боље је наносити топле нијансе.
 • Конфигурација плафона.Ако је плафон закривљен, онда преферирајте светло зелену, белу или беж боју.
 • Боја зидова.Запамтите да зидови и плафони не смеју бити обојени истом бојом.

Ако планирате зону собе, можете комбиновати боје. На пример, у унутрашњости дневне собе добро се уклапају црно-бели или беж-браон стропови.

Како нацртати дневни боравак са високим строповима

Ако имате високе стропове у дневној соби, они могу бити украшени гредама. Могу бити од дрвета или полиуретана. Препоручује се да се преферирају полиуретански производи, јер они нису склони труљењу и имају ниску специфичну тежину.

Високи плафони могу бити украшени додацима

Помоћу греда можете постићи визуелну експанзију просторије. Да бисте то урадили, морате поставити греде дуж широког зида или решетке.

Технологија постављања полиуретанских греда:

 1. Припремите основну површину. Пожељно је одмашћивање стропа и мијешање свих пукотина.
 2. Затим причврстите алуминијумске профиле на плафон. Алтернативно, можете користити дрвене шипке. Ако користите дрвене производе, обавезно их третирајте антисептиком.
 3. Избушите рупу у греди и убаците вијке у рупе.
 4. Осигурајте сноп према плафону.

Уградња плафона у дневној соби (видео)

За обраду стропа могу се користити различити материјали. Ако имате велику собу, онда преферирајте полиуретанске греде, композитне структуре или плоче од сухозида. За третман малих просторија, препоручује се употреба акрилне боје, штукатуре, сјајне боје или винилних налепница. При избору декоративних материјалаТакође, водите се стилом вашег ентеријера, обликом и висином стропова.

Дизајн плафона у дневној соби (унутрашња фотографија)
)