Уградња затезног плафона и његових главних фаза

Главна предност стропа од поливинилклорида је цијена, која се савршено комбинира с квалитетом филмског материјала.Често, властитим рукама, покушавају уградити строп од поливинил клорида, методом причвршћивања који је харпун. Зашто такве ствари? Ствар није само у томе да самостална уградња таквог стропа пролази брзо, већ иу могућност даљњег једноставног демонтирања.

Инсталација затезних плафона: мерења

Правила кажу да прво морате уклонити мјерења. Ако је соба квадратна или правоугаона, измерите дужину зидова и једну од дијагонала. Овај мраз је потребан, јер у конструкцији практично нема потпуно равних углова.

Ако је простор комплексни полигон (који је мање уобичајен, али ипак), димензије свих зидова се уклањају, онда је из било ког угла потребно измерити дијагонале другим унутрашњим и спољашњим угловима.

Прелиминарне операције насипавања су неопходне за квалитетну уградњу плафона, као и за осигурање његове трајности и трајности

Ако је форма просторије сложена, потребно је дијагонално мерење из два или чак три угла. У скици цео простор треба да буде подељен на троуглове са измереним странама

Методе обележавања укривљеног плафона

Кривичното стропно предлагат два можни сценарии:

 • Први начин.Кривуља се узима као низ кратких акорда од неколико лукова, и мораћете да измерите стране свих резултујућих троуглова.
 • Други начин.ПокупиСтропна координатна решетка са сталним кораком, везана за све кључне тачке, а на њима уопште није тешко изградити границу стропа.

Није потребно изравнати плафон пре уградње затезног плафона, али неке припреме олакшавају процес.

Мерење просторије пре постављања затезног плафона (видео):

Како сами инсталирати растезљиве стропове: одговарајућа обука

Прво, уклоните са стропа слојеве малтера, који су већ били одвојени. Чињеница је да ако након неког времена падну на површину растегнутог плафона, она можда неће бити јака, већ деформација.

Друго, ако је соба сирова, морате узети у обзир њене карактеристике и третирати плафон антисептичним премазом. Након уградње, напонски плафон неће бити вентилиран, а за гљивице ће се појавити најповољнији услови.

Пре уградње система за затезање препоручује се обрада површине стропа специјалним антисептичким прајмером

Ако намјеравате инсталирати стропни лустер и /или друге уређаје, унапријед припремите и ожичите, те игралишта за уградњу расвјетних уређаја.

Технологија за уградњу на плафонски плафон: принцип инсталације и инструкција корак по корак

Инсталациона шема почиње са монтажним профилом. Ако постоји избор, зауставите се на алуминијумском профилу, а не на поливинил хлориду - јачи је.

Затим учините следеће:

 • Профил је фиксиран или на плафон или на зид;
 • Ако намјеравате инсталирати уређаје, не морате поправљати профилмање од 7 цм од стропа на крову;
 • Причвршћивање на зид профил може бити са максималним кораком од 20 цм, ако је површина слаба, смањите тај интервал на 8 цм;
 • Ако је просторија са лаким преградама, профил се монтира само на плафон;
 • Па, сама инсталација је једноставна - означите ниво воде, а пожељно хоризонтални ниво ласера ​​(без ове ознаке неће бити тачно), пробушите отворене рупе и завијте вијке.

Немојте користити дрвени Цхопик у раду, након неког времена ће се осушити и пасти. Узмите само пластичне типле.

Припрема простора за уградњу затезног плафона:

Производња надстрешница и инсталација

Па, онда почиње процес инсталације. Примјер ће бити примјер једног од начина, за које су инсталације више направљене. Све се ради једноставно и за кратко време.

Монтажа на платну:

 • Морате објесити крпу на квачице, на квачице, након чега топлински топ угрије сву његову површину. Имајте на уму да се загријан зрак у соби, тако да се повуче из собе животиња, а ви ћете носити цвијеће.
 • Затим морате попунити углове, то је учињено или са посебном лопатом, или једноставном челичном лопатицом, која има заобљене углове.
 • Затим напуните стране платна, почевши од средине. Непрекидно загревајте платно током напетости. Ако дебљина траке није већа од 0,35 мм, хлади се врло брзо.
 • Затим, са лопатицом или лопатицом, унесете харпун у прорез на профилном багету, где ће се закачити на посебну платформу, исечиво ће се померити на следећи део ресице.

Схема за монтажу на стропа

Инсталирајте плафоне и друге начине, али ово је вјероватно најједноставније.

Што се тиче производње плафони, овде је потребна професионална помоћ.

Постоје две фундаменталне разлике - растезљиви строп и ПВЦ филм. Филм није ограничење, већ материјал који се користи за њега. Производећи филм у предузећима хемијске индустрије, материјал високе квалитете сматра се француским и њемачким филмом. Руска производња не заостаје, филм се прави на увезеној опреми, па квалитет није инфериоран.

Питање је колико је филм, а који је јефтинији, одговор једноставан - кинески филм ће бити јефтинији. А ако то није ручно, већ од доброг произвођача, не треба се бојати ове ознаке.

Па, и директно за производњу тканине за одређену просторију, потребно вам је:

 • Велика радња, не мање од 100 квадрата;
 • Столица за вискије;
 • Машина за производњу тканина (за заваривање).

ПВЦ фолија има одличне физичко-хемијске особине, што омогућава да се материјал успешно користи у комбинацији са другим врстама украса

Филм се скраћује према претходним мјерењима. У неким случајевима, тканина се реже из одвојених слојева.

Савети за инсталирање себе

Колико дуго ће се инсталирати плафон, зависи од врсте причвршћивача и, наравно, дужине периметра просторије.На пример, плафон са горе поменутим харпунским носачем у невеликом правоугаоном облику спаваће собе може се поставити за два сата.

За регистрациа на фирма за възстановаване на стропове се използват следните коди на КУЕДА:

 • 52.46.7 - трговина на мало грађевинским материјалима који нису обухваћени другим групама;
 • 45.25 - производња пр-к грађевинских радова;
 • 45.45 - производња других завршених радова.

Ако одлучите сами да монтирате плафон, обавезно покрените процес како бисте разумели све кораке.

Монтажа затезних плафона (видео)

У случају да сте се сами одлучили за инсталацију, али се мало уплашили, изаберите таваницу за напетост тканине. Прво, теже је сломити, и друго, топлотни пиштољ неће бити потребан за ово.

Добра поправка!