Уградња затезних плафона: 8 главних принципа

Монтажа затезне тканине захтијева уредност и брзину, само тако да ће резултат бити лијеп и издржљив плафон, а флексибилност уградње је гаранција изврсног квалитета рада! Монтирање затезних плафона захтева стрпљење, удобност и, ако желите, марљивост. Врло је лако, у журби, неповратно покварити растезање, што захтијева посебан, пажљив став. Али, пошто сте инсталирали такав плафон, ви ћете бити срећни због његове лепоте већ дуги низ година, заједно са рођацима, рођацима, колегама, пријатељима.

Затезни строп је један од најуспјешнијих врста третмана за основне стропове, који, по правилу, није модел једнакости, естетике и техничке љепоте. Али, као што пракса показује, могуће је и неопходно да се овај проблем реши постављањем растезних плафона, на пример.

Монтажа затезних плафона: са готовим конструкцијама - брже

Многе компаније се баве производњом готових конструкција за различите таванице.

Дешава се да је прилично проблематично, на пример, да се подесе два нивоа плафона, и са осветљењем, и без њих.

Да не би "поново изумили бицикл", боље је и лакше купити готов оквир који многе компаније могу произвести за 24 сата. Извршити оквире на основу најновије технологије издржљивих алуминијских легура.

Готови трупови за затезне стропове - то су модерни пројекти који омогућавају инсталацију што је брже и ефикасније могуће

предности:

 • Модули спремни су доведени до објекта, а затим, инсталација траје само неколико сати, и то је инсталација на два нивоа.плафони;
 • Квалитетни оквир - гаранција дугог рада самог премаза и савршеног изгледа стропа;
 • Типични производи се производе брзо, под величином купца, на рачун аутоматске производње;
 • Видљиво убрзана монтажа;
 • Недостатак пластике, дрвене грађе и шперплоче даје потрошачу одређени оптимизам и поштовање према произвођачу. "Оцењивање" сопственог плафона у очима потрошача, лети на небо, и то не без разлога.
 • Најсјајнија дизајнерска решења се лако примењују.

Различити облици оквира, са различитим типовима прелаза, отварају нове могућности, посебно вриједне за двослојне стропове, гдје би требао бити "умјетни" и врло радно интензиван рад.

Уградња затезног плафона сопственим рукама: можемо све урадити

Након што сте донијели такву одлуку, што више нисте никада раније то чинили, одлучили сте се за неки радни подвиг. Међутим, никакав подвиг не постоји, јер је цијела ствар ријешена врло једноставно. Али, једна одлучност није довољна.

Да би се извршила уградња затезног плафона, потребно је припремити алат за овај рад.

Највјероватније постоји, наравно, неки неопходни минимум алата за вас, али за постављање растезних плафона, морате имати нешто друго што можда није у вашем арсеналу алата.

За монтажу на стропа за напрезање потребен је већи број алата

Алати и хардвер:

 1. бушилица или ударна бушилица;
 2. Ниво. Нивои се могу користити и балон, али, наравно,најбоље од свега - ниво ласера.
 3. Типле праве величине и потребне количине.
 4. Нож за бојење или папир.
 5. Оштрица (лопатица).

У сваком случају, требат ће вам љестве.

Пре него што купите растезљиву тканину, потребно је да извршите неопходна мерења у просторији - у овом случају, измерите обим. Међутим, прерано је ставити тачку, јер још увек морате купити прибор, у истој згради, где ћете купити растезљиву тканину.

Ако је стреч фолија направљена од ПВЦ-а, онда ће вам бити потребан гасни пиштољ са гасним цилиндром за загревање просторије.

Избор компоненти директно зависи од вашег избора система вешања, али о томе ће бити речи у наставку.

Технологија монтаже на плафонски плафон: зависи од тканине

Пошто постоји неколико типова висећих система, они их другачије монтирају.

Прије свега, то овиси о врсти напетости, иако не само то, наравно.

Крпе су подељене у два типа.

Приликом инсталирања ПВЦ мреже, потребно је користити ваздушни пиштољ

Типови слика:

 • ПВЦ или ПВЦ - само винилни филм. Монтира се на следећи начин: харпун, спајалица или клин.
 • Тканина. Они су специјална тканина импрегнирана полистиреном.

Мало напријед, вриједи напоменути да је тканина лакше монтирати, јер није тако лако оштећена као ПВЦ фолија. Осим тога, као што је већ поменуто, тканинамонтиран је без употребе термалног пиштоља, тј. на хладан начин.

Стретцх стропови: методе инсталације дате су у наставку

Постоји неколико начина за уградњу затезних плафона.

Користи се метода која је најпогоднија за потрошача.

Прегледавши лекцију о овој теми у облику видео снимка, као и проучавајући тајне, и сам уређај затезних плафона, карактеристике и нијансе овог рада, како би се искључиле све врсте грешака, можете без проблема узети за самосталну инсталацију. Није сувишно проучавати одговоре оних који су сами радили овај посао. Не жалите за ово време!

Кадровски систем причвршћивања затезног плафона - најједноставнији и најскупљи

Постојећи методи:

 1. Кадровски систем.Принцип је једноставан. Оловка уметнута у метални профил. Оловка чврсто фиксира платно. Метод је буџет. Главни недостатак овог начина инсталације је да је честа демонтажа таквог система једноставно контраиндикована, што није увијек добро, поготово ако сте често поплављени од сусједа одозго.
 2. Систем клинова.Има неку сличност са претходном, само клин се користи уместо спајалица - такође је убачен у профил, тако да је платно задржано. Ова метода се не користи често и углавном се користи у влажним просторијама. Развој је увезен, и прилично скуп, са, наравно, високим квалитетом.
 3. "Жаба".Примјењиво само за монтажне стропове, гдје се користи бешавна тканина. Нема схтапиков, нема клинова - све је уређенопо принципу самозатварајућих браве. Такав систем такође није јефтин, тако да дизајн није уобичајено. Ова технологија је осмишљена и развијена да би могла да монтира плафон сопственим рукама, међутим, та идеја, једноставно, није се навикла.
 4. Систем харпуна.У овој методи, умјесто шиндре, примењује се граница харпуна, која је заварена на тканину за плафон. Постоје различити типови харпунских система, али углавном само један, од свих доступних. Систем харпуна није једноставан, међутим, он не захтева врхунског извођача. Међутим, све се заснива на веома прецизним мерењима.

Дакле, најпопуларнији начин за уградњу затезних плафона је систем спајања и харпун.

Поступак монтаже за затезне стропове: степенаст

Редослед уградње затезних плафона - процес који не подноси журбу и журбу. Све радове од почетка до краја треба обавити пажљиво и без журбе.

Степен у коме се поштују сва правила за инсталацију и да ли ће се редослед пратити зависи од брзине рада и, наравно, од њиховог доброг резултата, као резултат.

Исправна инсталација има јасну секвенцу свих корака, од којих је завршен описани рад на монтажи.

Сви инсталациони радови на плафону почињу са обележавањем зидова и причвршћивањем оквира

 • Означавање.Све почиње са обележавањем зидова и почиње од углова. Означавање треба извршити на основу чињенице да испод затезног стропа треба причврстити причвршћивање,или лустери. Код основног угла се узима најмањи угао у просторији. Након што су углови означени, они остају повезани на правој линији, а затим ће спасити ласерски ниво. На примљеној линији ће бити приложен багет.
 • Монтажни профил. Профил је причвршћен за зидове, користећи типле или вијке за ту намјену, удаљеност између њих не би требала прелазити 8 цм.
 • Монтажа платна. Конзола се монтира само ако је температура у просторији достигла + 40 ° Ц.

Дакле, видите да овде нема ништа немогуће, све горе наведено, сасвим је могуће чак и за просечног власника станова.

Процес уградње плафонских плафона: корак по корак

Чистим рукама скидамо тканину из паковања. Распада се на поду, што такође треба да буде чисто, тамо где нема смећа, прашине и малих металних делова, рецимо, типле.

Ове, такозване "ситнице" могу уништити платно чак и прије инсталације!

Процес инсталације платна је веома одговорна мјера, стога је веома важно слиједити строгу секвенцу сваког корака у инсталацији.

Фазе вградње конструкције затезног плафона

корак по корак:

 1. Тканина је причвршћена, из углова (дијагонално!), Из основног угла, а следећи угао, као што је већ поменуто, ће бити супротно,итд. Гасни топ је да загреје углове. Да бисте боље разумели цео процес, морате користити приложени материјал, инструкције.
 2. Монтажа углова се врши уз помоћ тзв. "Крокодила" - специјалних стезаљки са заптивком, која штити тканину од могућег оштећења.
 3. Извођење даљњег загријавања филма, потребно је уклонити "крокодила" из првог кута, а помоћу лопатице, која је подигнута у жлијебу рубова тканине, пунити платно са багетом. Померањем, дакле, до следећег графикона, руком држите претходну област, спречавајући спонтани поврат филма са седишта.
 4. Исто тако, и други углови су такође причвршћени. Пошто се све сложености налазе ближе крају посла, асистент вам не би сметао, можда не један.
 5. Након тога, фиксирајте филм на зидове помоћу равног сечива. Места на којима се налазе шавови, причвршћени бравама, чији број варира од 2 до 3. Тачније, можете разумјети процес проучавањем фото и видео материјала.

Поред тога, упутства корак по корак је боље научити, користећи паралелно посебне цртеже који је савршено допуњују.

Упутства за постављање затезних плафона: пажљиво прочитајте

Правилна, квалитетна инсталација система је мало вјероватна без проучавања одговарајуће инструкције.

Да би се спријечио мањак рада, упркос чињеници да је вријеме ремонта притиснуто, потребно је проучити карактеристике тканине за затезање, компоненти. Осим тога, апсолутно се не исплатизанемаривање сигурносне опреме.

Монтажа затезних плафона повезана је са неким потешкоћама које су присутне због специфичности материјала на стропу, тачности мјерења, као и због употребе плинског пиштоља.

Въздушна стојка - вградба на стропа

Инструкциа:

 • У процесу рада потребно је осигурати да се на платну не појављују било какве боре и набори. Уочена грешка није тако страшна и сасвим је могуће, по правилу, да се исправи. Ако се свеједно десило да су недостаци које сте примијетили са закашњењем, могли и требали покушати елиминирати уз помоћ топлинског пиштоља, загријати простор, лагано га поравнати руком.
 • У завршној фази инсталације, када остаје уградња расвјетних тијела (монтирају се на посебне полице, које није тешко открити испод платна), пажљиво отворите рупе на мјестима гдје је то потребно.
 • Инсталирање плафонског утикача је последњи корак у раду. Пањ је маскирна трака широког спектра боја и нијанси. Уграђује се у отвор, између зидова и плафона који се формирају кроз дебљину профила. Инсталиран једноставно напорима прстију.

Уместо крње, најчешће се користи широки багет.

Приликом одабира тканине, инсталација се практично не разликује од уградње ПВЦ-а, с тим што нема потребе за кориштењем термалног пиштоља, као и адхезијских слика.

Монтажа конструкције затезних плафона (видео)

У закључку, вреди резимирати све што је речено: Инсталирање плафона, наравно, може се урадити и за себе, јер је шема једноставна, што потврђују бројни прегледи људи који су то већ урадили самостално, без помоћи мајстора. Па ипак, уградња затезног стропа било којег дизајна, захтијева посебну пажњу и марљивост, како се не би оштетила фолија тканине. Као што је већ споменуто, прије него што је потребно прегледати релевантне материјале како би се избјегле било какве грешке. И, наравно, вреди се сетити технологије заштите од пожара када радите са термалним пиштољем! Постојале су различите ствари: и ватра и експлозија. Међутим, то се не би требало десити ако се подузму и узму у обзир све мјере сигурности. Па ипак: ако позовете бригаду, провјерите њихове кодове, које су дали приликом регистрације ПП-а, како бисте знали да ли имају право да се баве овом активношћу. Сретно у поправку!