Уградња унутрашњих врата: технологија извођења радова властитим рукама, видео инструкција

Међу првим "прецима" модерних врата били су једноставни производи који су сличили пригушивачу на улазу у просторију. Можда су власници старих кућа били сигурни да су поставили и врата. Али након инсталације и коришћења петљи у конструкцији, процес инсталације се значајно променио.

Данас се улазна врата, као и унутрашња врата, инсталирају једном, али већ деценијама. Да би се уградила структура врата, многи људи позивају професионалне столаре. У међувремену, уградња унутрашњих врата - то није компликовано, већ и узбудљив задатак, који, поред тога, може значајно уштедјети. Ви само требате знати о неким технолошким значајкама рада и имати мало стрпљења.

Кратак преглед будућег рада

Врата - то је једноставан технички производ, али не и једноставан штит од дрвета или других материјала који затвара врата. Унутрашње крило врата треба да се отвори и затвори без претераног напора, сигурно причвршћено, да издржи оштро лупање, а да се не разбије на комаде. Да би се осигурало да конструкција врата може поуздано да опслужује свог власника, неопходно је обавезно извршити инсталационе радове.

Уградња унутрашњих врата сопственим рукама почиње монтажом кутије за врата - она ​​је његова носећа база. Онда је потребно опремити структуру са свим потребним прибором - неко то ради одједном, нешто се може урадити и након инсталације, али да би се поставила врата,Захтева најмање фиксне петље. Претходно је потребно извршити припремне радове на рупи, извршити потребна мјерења. Тек након тога кутија ће идеално одговарати димензијама вашег слот-а. У посљедњој фази рада тканина је објешена и завршна обрада је завршена летвицама.

Ево кратког упутства за постављање унутрашњих врата сопственим рукама.

водич корак по корак

Сада ћемо анализирати сваку фазу по реду, али треба напоменути да се модерна врата обично продају у колекцији. Само повремено грађевинско тржиште нуди "конструктора", који ће морати да се прикупља самостално.

Припрема отвора за врата

Према томе, ако се у отвор отвори старо крило врата, оно се мора уклонити. Препоручује се да се то уради помоћу фомки - није потребно правити превише оштре покрете и уложити велике напоре. Прво, плоче се уклањају, а затим пажљиво уклањају са петљи старог платна. Уз помоћ свих истих фомки скините кутију - тако да је брзо подлегла, може је хранити на различитим мјестима. Врло често у вишеспратној згради се цементира кутија - у овом случају се препоруча једноставно разбијање отопине ​​чекићем.

Обично стручњаци саветују глетовање косина како би се олакшало постављање унутрашњих врата. Али у принципу, овај корак је опционалан - све рупе ће бити затворене платнама. Након што се грађевински радови очисте смећа и могуће је прећи на сљедећу фазу - то је чеп.

мерења

Уу већини зграда, отвори врата имају неравне ивице, тако да се мерења врше на различитим местима, а затим се користи најмања вредност.

Веома је важно приликом скидања димензија узети у обзир размак између кутије и рупе. Према стандардима зграде, требало би да буде од 10 до 15 мм. Монтажни радови се препоручују након завршетка радова на полагању подних облога, али ако под још није израђен, тада треба узети у обзир размак између врата и пода (узимајући у обзир висину пода). Слободни пут крила врата зависи од висине пода. Типично, размак између тканине и подне облоге не прелази 10 мм.

Специјалисти препоручују куповину крпе за врата тек након што су димензије рупе уклоњене, али то није увијек случај. А шта ако већ постоје врата и рупа је превелика или мала? А за овај проблем постоји решење. Све је врло једноставно - са малим отвором за кућног мајстора помоћи ће чекић. Направите рупу мање од помоћи са дрвеним гредама.

Како причврстити капије како би сузио отвор за врата

Дакле, избор ће помоћи да се сузи ширина рупе. Можете то учинити без њих, али онда морате потрошити много решења за стварање падина, тако да је избор за овај задатак - најбоља опција.

Као селективни елементи примењују се траке исте боје као и крило врата. Дебљина ових трака је обично од 8 до 12 мм. У утврђеном облику они представљају неуспјех портала, рубовакоји се тачно поклапа са ивицама рупе.

Инсталација ових елемената врши се на следећи начин. Користите резач или длијето у кутији врата направите четвртину величине 10? 10 или 8? 8 мм - ова величина зависи од дебљине додатне траке. Израђује се само на вањској контури кутије. Резне траке резане по висини. У рупу, поставите кутију, затим је фиксирајте, а затим у четвртини уметните одабране траке - оне су причвршћене на зид отвора помоћу типли и вијака.

Постављање кутије врата у утор

Вреди споменути један трик. Уз његову помоћ самостална уградња врата блокова пролази брзо и квалитетно. Да бисте то урадили потребно је да направите веома једноставну адаптацију. Да, шине су причвршћене преко кутија - требају два комада одоздо и одозго. Ове шине ће помоћи да правилно поставите блок у односу на зидну раван. Да би се избегло оштећење кутије, може се користити специјална облога за причвршћивање шина. Потребно је само инсталирати ове прекриваче када су шупљине потпуно изложене и само на страни отварања. Да бисте поправили празнине, можете користити картоне савијене неколико пута.

Такође, да би се врата правилно поставила, могу се користити клинови. Затварају се између кутије и зида - звиждукају на клиновима који регулишу положај блока вертикално и хоризонтално. Након тога кутија се може поправити. Стручњаци препоручују да клинови користе дрво најмање густине од саме јединице врата.

слике хангинг

Према томе, када се инсталира кутија, можете прећи на инсталацију платна. Све зависи од дизајна петље - они су унутрашња врата су различити, па различито монтажу технологија. Ханг холстини боље уз нечију помоћ. Након тога почетни корак у раду може сматрати учинио, али да заврши у потпуности монтажа унутрашњих врата је неколико корака.

блоцк Почињење доор

јаз између прореза и врата скупштине јединице обично испуњен рудника. То не само да може закључати бок врата, али и створити додатни топлотну и звучну изолацију. Пена у потпуности попуњава све мале пукотине и друге недостатке.

Овај материјал је једноставан за руковање и веома лако применити на било коју врсту површине. Стручњаци препоручују пре мокро лице рупе и кутију воде - је да се побољша процес полимеризације пене и његову спрегу са зидовима и дрвета.

Специфичност ове пене је да се значајно повећава његову величину - ако је вишак може да се деформише јединицу врата. Али, ако у кутијама за уградњу између њега и зида одстојницима су инсталирани и картон - мора да заштити уређај од платна и сојева. Пре почетка рада на пене цилиндра подрхтавања за један минут. Врата морају бити затворена.

Да би се смањио могући ризик од деформације процеса попуњавања празнина са пеном боље је одржан у две фазе. У првој фази материјала је тачка, а после око 3х је испуњен другим празнинама. Вишак пене треба уклонити након стврдњавања.

Ако је размак између блока и прореза веома узак, онда цев цилиндра мора бити спљоштена - рад ће бити много згоднији и ефикаснији. Велике рупе се полажу различитим предметима, али тек онда пуне. Вертикални зазори се прво попуњавају са дна, а онда се морате померити горе - тако да пена може да створи за себе потребан отпор.

Овако се врши уградња унутрашњих врата. Уопштено, ово неће бити велика потешкоћа, а ако нисте сигурни у своју снагу, можете гледати видео који говори о свим нијансама имплементације инсталационог рада.

Постављање кућишта, уградња арматуре

Ово је последња фаза. Прво, дебло сече у висину, горњи рубови плове под углом од 45 °. Код хоризонталног елемента, ова облога се изводи са обе стране. Осигурајте панеле са малим чавлима или монтажним лепком.

На самом крају инсталирајте делове прибора - то су ручке, делови браве, браве, браве, затварачи. Постоји много различитих корисних детаља за унутрашња врата која могу учинити њихов рад удобнијим.

Сви радови на уградњи унутрашњих врата властитим рукама могу се обавити у једном дану. Укупно време зависи од вештина кућног чаробњака, као и од тога колико брзо један или други материјал за инсталацију умире. Ова инструкција се може користити за постављање различитих типоваврата, укључујући и пластична. Разлика је само у кориштеним алатима и материјалима крила врата.