Уградња унутрашњих преграда од сухозида: 7 предности дизајна

Унутрашња преграда од сухозида је лако монтирати руком, а Рано или касније сви се суочавају са таквим неугодним послом као што је поправка. Наравно, са грандиозним поправцима било би пожељно, колико год је могуће променити стан или кућу: променити плафон, инсталирати нову подну облогу, спојити собу, или обрнуто, поделити велику собу на две. Последња опција, наравно, није једноставна, већ сасвим могућа. Такође је могуће да се унутрашња преграда инсталира сопственим рукама, само прочитајте детаљна упутства о томе како да почнете и како да почнете.

Како су унутрашњи преградни зидови направљени од сувог зида

Најоптималнија варијанта унутрашњих преграда је гипсана плоча. Прво, потребно је одредити зашто је партиција боље инсталирати из овог материјала.

Гипсана плоча има неколико значајних предности:

 • Овај материјал је лак;
 • Не треба да троши много времена на инсталацију (довољно само један дан);
 • Гипсана плоча је јефтин материјал;
 • Изглед подсјећа на уобичајени зид што је више могуће;
 • У оквиру од гипсаног картона, лако је држати све потребне жице;
 • У близини зидова овог материјала је веома добра звучна изолација;
 • У процесу инсталације није потребна вода, стога ће прљавштина бити врло мала.

Унутрашње преграде од сухозида имају неколико предности

Прво морате израчунати количину потребног материјала. Нека буде једноставно. Довољно је да се мери дужина и висинасоба, у којој ће сијати будући зид.

Такође се препоручује да нацртате дијаграм на обичном листу папира, који такође указује на будућа врата. Затим морате да подесите профиле за које ће бити инсталирани суви зидови. Важно је запамтити да се сваки профил залијепи са заптивном траком пре уградње. То ће осигурати додатну непропусност и звучну изолацију. Профили се инсталирају помоћу бушилице и бушилице, а приликом уградње треба користити не обични, већ клин за нокте.

Унутрашња преграда са сухозидом са вратима

Приликом уградње унутрашњих преграда потребно је унапријед размишљати о будућим вратима, без којих то једноставно не може. Чак и ако врата нису планирана као таква, конектор за то би требао бити обавезан, иначе ће бити немогуће ући у други дио просторије. Приликом састављања шеме, зид би требао бити забиљежен на њему и на вратима, такођер, потребно је за практичност, тако да онда не постављате врата "на око". Када су модули већ инсталирани, потребно их је покрити сухозидним плочама.

Важно је знати да је сваки лист постављен у вертикалном положају, штавише, као иу сваком случају, и овде је потребно придржавати се неколико правила:

 • Удаљеност од подне облоге треба да буде 1 цм, од плафона - 0,5 цм, између листова - 2 мм;
 • Не може се инсталирати суво "преклапање" (нема спојева);
 • Неопходно је узети у обзир обрисе странака, оне су успостављенесупротно, узимајући у обзир њихов смјер.

На основу ових правила, потребно је веома пажљиво поставити листове сухозида. Осигурајте листове помоћу вијака који би требали бити величине 25 мм. Важно је напоменути да они морају бити упредени окомито на профил. Наравно, треба разумети да се гипсане плоче праве са две стране будућег зида.

Ако је у просторији планирана међуградна преграда са вратима, онда се суви зид мора поставити тако да нема спојева

.

Када је једна страна потпуно покривена, потребно је испунити простор посебним материјалом за звучну изолацију. По изгледу подсећа на слојеве прешане вате.

Такав материјал је постављен до те мере да не постоји слободан простор између плоча сувог зида. Након што је сав материјал положен, могуће је поставити сухозид на другу страну већ готово завршеног зида. На овај начин, као да се зачепљује звучно изоловани материјал између два слоја листова сухозида.

Препоруке о изради унутрашњих преграда на сувом зиду на фотографијама

Након што сам рано уградио плоче сухозида, један од највећих радова је пред нама. За потпуно усавршавање унутрашњих зидова потребно је извршити низ акција.

Следователно следва да бъде:

 • кит;
 • журба;
 • Брушење.

Приликом постављања сухозида, спојеви између њих се не могу избјећи. Стога, сви спојеви морају бити запечаћени са смешом гипса.Сваки угао врата мора такође бити третиран, или боље речено ојачан перфорираним углом профила. Важно је запамтити да се сви шавови и шешири из сваке чесме такође морају гурати. Зид мора бити савршено глатка и глатка.

Пошто су уграђене унутрашње преграде, потребно је извршити процес гитовања, калупљења и брушења

Након завршетка процеса пуњења, потребно је третирати сваку страну зида прајмером. То је учињено како би се лакше залепила површина или специјална тканина за декорацију зидова.

Након слоја премаза потребно је дебели слој згуснути зид и оставити да се осуши сат или два, и најмање један дан. Након што су сви зидови пресушили, укључујући и углове испод врата, потребно је да почнете вађење и брушење. Учините то боље властитим рукама, иначе специјални уређаји могу знатно оштетити површину.

Не треба заборавити да је важно да носите респиратор када се запрља и полира, иначе је лако зачепити дисајне путеве. Настала прашина се мора одмах усисати, тако да ће соба бити мање загађена. Дакле, након завршетка свих ових процеса, унутрашњи зид је спреман, потребно је само започети његово уређење.

Ограничење отпорности на пожар преградних гипсаних плоча

Наравно, пре постављања унутрашњих зидова гипсаних гипсаних плоча, треба само да се упознате и сазнате која је још граница ватроотпорних гипсаних плоча?

У правилу, уређај сухозидне плоче је прилично једноставан:

 • гипс;
 • кристална вода према одређеној хемијској формули;
 • глина;
 • Фибергласс.

На пример, на једном листу може да садржи до 2 литре воде. Под утицајем високих температура воде, које се налазе у листовима, почиње испаравати у облику паре.

Преграде од гипс картона су ватроотпорне и такође пружају додатну звучну изолацију

И глине и стаклопластике могу дуго задржати снагу и стабилност конструкције под утицајем ватре. Из свега наведеног произилази да ће на овај начин сухозидне конструкције пружити пасивну заштиту од пожара у случају пожара. Али треба имати на уму да гипсане плоче могу да издрже ватру, али још увек нису релативно дуго. Време експозиције може да варира од 20 до 45 минута у зависности од интензитета пожара, као и од додатних материјала који су део сувог лима.

Важно је напоменути да уз помоћ сухозидних плоча можете не само уградити унутрашње зидове, већ и покрити зидове лежаја. То ће обезбедити додатну звучну изолацију и отпорност на пожар у просторији.

Својим рукама градимо унутрашње преграде са сухозидом (видео)

Како се испоставило, уз помоћ унутрашњих зидова, можете надоградити дизајн просторије, као и омогућити пожарним својствима, на примјер, покривајући све зидове ГКЛ плахтама. Таква инсталација неће захтијевати непотребне напоре и трошкове. После тога, гледање у такву лепоту биће једна стварзадовољство, и како се испоставило, конструкција овакве конструкције сухозида није тако тешка.

Дизајн унутрашњих преграда од сухозида (унутрашња фотографија)


)